Ragaszkodunk a Mezzo-hoz.


Vendég

/ #35

2014-01-05 13:43

Kedves Erzsi!

Nagyon köszönöm a fáradozását Mezzo-ügyben. Nem kell ezt kudarcként megélni. Ön és a petíció támogatói megtették, amit a lehetőségekhez képest tenni lehetett.

Elképzelhető, hogy egy év múlva újra megjelenik majd a Mezzo a nagy szolgáltatók csatornakínálatában. Én már megszoktam, hogy folyamatosan gond van a Mezzo elérhetősége körül. Ilyenkor a korábban felvett műsorokat nézem.

Az ördög ügyvédjeként még megjegyezném, hogy az Unitel Classica nem olyan rossz csatorna. Bár ha választhatnék, én is inkább a Mezzot kérném.

A szolgáltatókról annyit, hogy amikor pár évvel ezelőtt egy hasonló petíció volt a Mezzo "elvesztése" miatt, akkor az UPC Budapest körzetében megtartotta a Mezzot, de a vidéki hálózatban kivette a csatornakínálatából. Ebből arra következtetek, hogy a csatorna kiejtése nem indokolható egyszerűen azzal, hogy a külföldi szolgáltatóval meg tud-e egyezni az UPC vagy a T-Home. Azt is érdemes lenne megnézni, hogy pl. a T-Home és az UPC mit csinál a környező országokban. De egyelőre sem az UPC, sem a Telekom nem frissítették a weboldalukat, tehát akárcsak a magyar weboldalukon, a környező országokban is szerepel a Mezzo a csatornakínálatban.

Az áldatlan helyzet ellenére is klasszikus zenében gazdag, boldog új évet kívánok Önnek és mindenkinek, aki a klasszikus kultúrát szereti és a petíciót támogatta.

Üdvözlettel Pécsről:
Hegedűs Irén