Kérvény a UPC-nek a 29-es körzet felújításával kapcsolatban


Vendég

/ #50 UPC cégtörténet

2013-11-19 17:36

Cégtörténet
# A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével.
UPC Magyarország
A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata.
A vállalatot az törekvés vezérli, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehet. Európa-szerte a UPC 15 ezer alkalmazottja ezt igyekszik valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekszik.
UPC Telekom

A UPC tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, 29-es hívószámú, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994. március 30-án nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól.
A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely a cég számára hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT a 2000. évre egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, fejlett, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát.
A két cég egyesülése

Az elmúlt években a két cég fokozatos integráción ment keresztül, annak érdekében, hogy a UPC jobban támaszkodhasson a Monortel hagyományos távközlési szakértelmére és az MTT még jobban kamatoztathassa ügyfelei számára a nemzetközi háttérrel rendelkező UPC-csoportba tartozás előnyeit.
A szervezeti egységesítést követően, 2008. márciusának végén a valódi belső változások kifejeződéseként a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a upc telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait.
E folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatja tovább tevékenységét. És ennyi idő után sem fejlesztett semmit! Követeljük, hogy engedjen be más szolgáltatókat a körzetbe! A UPC meg főjön tovább a saját levében!