2011. évi CXCI törvény 28 § (3) törvényt szüntessék meg!

Fogyatékossággal élő fiatal.

/ #1 Tisztességes fogyatékos embereknek is joguk van...

2013-11-15 22:19

Azért hoztam létre ezt a petíciót mert egyre több, becsületes fogyatékossággal élő emberek kerülnek az utcára. Legfőképpen a cselekvőképességgel rendelkezők de Diplomával, nyelvvizsgával és érettségivel nem rendelkezők. Nem minden fogyatékossággal élő válik az élete során Géniusz tehetségessé. Viszont a Géniusz tehetséggel rendelkező fogyatékossággal élő emberektől sincs joguk elvenni, a 2 féle járulékaikat jelenlegi rendszernek. Még akkor is ha nem Európai Uniós tag ország lenne a Magyarország jelenleg is.

Sok érintett örülne úgy kapna munkabért nem vennék el tőlük, és nem adóztatnák meg a Rokkantsági járadékot, Fogyatékossági támogatást, Emelt családi pótlékot, vakok személyi járadékát stb.

Volt egy férfi aki a társaival együtt illetve annak segítségévelki akarta rabolni egy idős házaspárt, egy tehetséges orgona művészt hajnali órákban. Hajszálon függött az idős házaspár élete mert akkár az Ároktői gyilkossághoz hasonlóan, végzett volna az életükkel a többszörösen büntetlen előéletű férfi. Egyik rendőr életét feláldozva kerekes székbe kényszerítette a rabló férfit, viszont a jobb börtönbe került és több millió pénze lett a Strasbourgi bíróssághoz fordulása miatt. Azért fordult a Strasbourgi bíróssághoz mert nem volt jobb a börtön és a zárka körülményei.

Ennek az életfogytiglani kerekes székes elítéltnek több joga volt és van, ne hogy tisztességes becsületes fogyatékosságal élő embereknek ne legyen joguk egy normális életkilátásban anyagilag stb.