Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni

Entusiasto

/ #89 Nem kötelező lovat tartani

2013-11-15 17:15

Azért én nem bánnám, ha tudnám pontosan a lovam korát, és hogy miből keveredett (állatorvos vagyok, ne gyertek a fogazattal), lehetne esetleg születésnapja, bár ez csak nekem lenne jelentős. De az apját anyját ismerni elég jó lenne. Természetesen én sem értek egyet a hirtelen kizárással, szerintem is a kivezetés lenne a jó, de ugye azért azon is el lehet gondolkodni, hogy miért is van annyi ismeretlen származású ló. Mert a kedves lószaporítók (mert tenyésztésről ugyan úgy, mint kutyában, ne nagyon beszéljünk, és itt azt is bele lehetne venni, aki "fajtatisztát szaporít", valóban sok ismert származású, de használhatatlan idegrendszerű ló van), szóval szinte senki nem váltja ki a lóútlevelet, nem jelöltetik meg a csikókat. Később meg már nem lehet vissza keresni a felmenőket. Ja, hogy az útlevélért fizetni kell? Bocsi, akkor ne szaporíts lovat, vagy egyáltalán ne tartsd! Az részemről sosem lehet kifogás állat ügyben, hogy "dehát doktor úr, nincs pénzem". Akkor ne tarts állatot. Az állattartás anyagi felelősség. És vannak kötelezettségek, pl lóútlevél, egyedi megjelölés, kutyában a veszettség oltás.
Meg ha jól tudom, az útlevélbe csak akkor kerül származás, ha mindkét szülő ismert ( ebben lehet, hogy tévedek). Ha nem tévedek, akkor viszont miért nem lehet az egyik szülőt beírni. Az is több, mint a semmi.
Meg egymillió munkahely kell? Tessék a sok állattartót ellenőrizni. A kutyákon, lovakon az államadósságot be lehetne szedni a tulajdonosoktól!!! Miért is nincs kint a hatóság, mikor a lovasok.hu-n fel van tüntetve nyíltan, hogy az adott állatnak nincs lóútlevele???????
Egyébként a legtöbb lovardában (legtöbb, NEM összes, mielőtt valaki pampogna) alultáplált lovak vannak, rosszul illeszkedő, ócska felszereléssel, minőségtelen, papírtalan lovasoktatóval, szinte lovagolhatatlan lovakkal. Nem lenne baj, ha csak a minőségi lovardák maradnának meg, ahol nem az az első gondolata az embernek, hogy hívja a rendőrséget és az állatvédőket, lehetőleg azonnal és egyszerre!