Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni

Miért???

/ #80

2013-11-14 18:24

Nem tudom, olvassák-e ezeket a véleményeket az illetékesek...de jó lenne!
Én nem vagyok gyakorló lovas,sem lovas szakember, "csak" egy lelkiismeretes szülő akinek fontos a gyermeke testi-lelki-szellemi jóléte, fejlődése. Évek óta járunk kislányommal lovasterápiára. Mint szülőnek is volt alkalmam kipróbálni, tapasztalatot szerezni arról, milyen fantasztikus élőlények a lovak. Mindketten nagyon megszerettük, közel kerültünk a hozzájuk. Egyszerű,pedigré nélküli, sérült gyermekekkel való terápiára nevelt lovak. Elképesztő érzékenységgel rendelkeznek, nagyon kedves, barátságos, szófogadó, kezelhető lovak. A gyerekeket nyugalommal, türelemmel viszik a hátukon, engedelmeskednek nekik. Kislányom 3,5 évesen ült először lóháton, most 6 éves, de soha semmilyen baleset nem történt. Nagyon büszke arra, hogy micsoda tornagyakorlatokat tud megcsinálni lóháton, hogy tudja irányítani azt a "hatalmas" lovat.Tudom, hogy ezek nélkül a lovak- és persze a velük dolgozó terapeuták- nélkül nem szerezhetett volna ennyi tapasztalatot önmagáról és lovakról.
Ha ezt a döntést meghozzák, sok hasonló terápiás hely lesz kénytelen befejezni a működését.
Több kérdés is felmerül bennem: Először is mit csinálnak a csikó koruktól speciálisan nevelt terápiás lovaikkal,mivel tuti, hogy nem lesz miből eltartani őket csak úgy saját kedvükre...másodszor miből és honnan vesznek "papíros" lovat?
Azt is szeretném tudni, kinek és miért érdeke-és van-e joga???!!!- elvenni ezt az élményt, tapasztalatot, lehetőséget olyan gyerekektől,szüleiktől, akiknek esetleg ez a legalkalmasabb eszköz a fejlődéshez???