deviza alapú csalás ellen


Vendég

/ #18

2013-10-28 07:55

Kedves Péter,

mindig érdeklődve olvasom remek anyagaidat. Kitűnő gondolat, hogy a jog mentén kell ezt az egész, sokunkat érintő problémát helyre tenni. Ami az általad elindított jogi utat megtámogathatja, az a TELJES politikai elit cseréje - visszamenőleg a rendszerváltásig. Amennyiben érintetlenül marad ez a terület, úgy esélytelen a változás, csak apró részkérdések módosulhatnak, lásd a mostani, félrevezető, bankokat mentő, az egész problémahalmazt érintetlenül hagyó kiigazításokat.

Azért válik politikai kérdéssé ez az egész ügy, mert az is benne van nyakig ebben a bizniszben. Abban az országban, ahol egy törvény módosításával, illetve megalkotásával ez a helyzet megoldható lenne, azt úgy jellemzik, hogy jogállam. A változtatás minden lehetősége megvan ahhoz számunkra, hogy ezt megtegyék derék politikusaink, de ezzel a politikai elit valami csoda folytán nem él. Ezért szükségszerű, hogy itthon elinduljon egy olyan folyamat is, ahol tiszta körülmények mentén lehet rendbe tenni ezt az ügyet is. Nonszensz, hogy egy polgári jogi szerződéssel a hatalom úgy játszik, ahogy a szerződő felek egyik - erősebb - oldala diktálja azt.

Mivel a mi hazánkban is nemcsak a bankok működnek maffia módszerekkel, hanem a politika is, ezért addig nem lesz élhető világ körülöttünk, amíg ezen nem fordítunk. Egy valódi rendszerváltás megvalósulása azonnal helyretenné nemcsak ezt a problémahalmazt, amit a devizakárosultak ezreinek kell elviselnie még a mai napig is, hanem a jogbiztonságot is. Azért kínlódunk itt már jó ideje a jogi oldallal is, az ügyészség sorra dobja vissza a feljelentéseket anélkül, hogy eljárást indítana hivatalból, mert ebben a banánköztársaságban ezt megtehetik.

Nagy munkát végzel a magad területén, ezt az utat te képviseled egyedül. Azonban előző soraimmal szerettem volna felhívni figyelmed egy olyan szükségszerűségre, amely a te törekvéseidet is jótékony támogatással erősíthetné: ez a teljes RENDSZERVÁLTÁS, amelynek lehetősége hamarosan megmutatja magát a maga békés, szelíd, a jog által biztosított módján.

Üdvözlettel:
Mariann