Védjük meg a Normafát! Normafa - Természetesen!


Vendég

/ #197 Re: sötétzöldek hajrá

2013-10-17 09:29

#60: Abonyi Nándor Soma - sötétzöldek hajrá

Kedves Nándor, a környezetvédelem nem a kék és sárga kukákba való szelektív gyűjtést jelenti. Elsősorban a fogyasztás mérséklése, az agyoncsomagolt és félkész termékek nem megvétele, 100 km-en belülre eső termelőktől kell megvenni az élelmiszerek nagy részét és többek között a tömegközlekedés használata jelenti a tudatos környezetvédelmet.

Vajon az Alpokban lévő gyönyörű környezet az élő környezet vagy csak mű dolog? Élőként értem a kisállatok, ragadozóik jelenlétét. Az egész flóra és fauna harmonikus, aránylag zavartalan életét. Mert nem mindegy, hogy egy angol parkról beszélünk vagy egy természetes élőhelyről. A normafa vad, kevés emberi beavatkozással. Az erdészek évek óta tartózkodnak a tarra vágástól. Legutóbb két hatalmas szarvasbogarat figyeltünk meg. A Normafa nem lehet egy sícentrum, hanem elsősorban a város mocskának a szűrője.

Az Alpokban rengeteg az erdő, de csak egyetlen helyen van igazi értelemben vett őserdeje. Stájerországban. Egy nehezen megközelíthető völgyben. És ide senkinek eszébe nem jut sípályákat építeni. Hanem szigorúan védik és csak gyalogos túrákat tehetünk benne.