Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!

Erdélyi Tamás

/ #7 Válasz

2013-10-02 07:52

Sziasztok!

Egyszerre válaszolnék mindenkinek, mert úgy gyorsabb.

"Találkozó 19:15-kor" - ez nagyon jó, de melyik nap?"

Igen, itt egy kis hiba csúszott a FB-eseményről történt copy+paste-be, természetesen péntekről van szó, október 4. Pótoltam!

"bocsi, de elég nagy butaság pont 3D-s filmre becsődíteni az embereket, mert ha amúgy nem fáj az ember feje/szeme a 3D-s filmtől, feliratolvasás közben majd fog meg hát a 3D-s filmek aztán tényleg a látványra vannak kihegyezve, ha a feliratot kutatja a szem, itt sok mindenről lemaradsz"

Egyrészt ez a film KIFEJEZETTEN a látványra van kihegyezve, másrészt ezt a filmet CSAK 3D-ben és CSAK FELIRATTAL mutatják be. Ez azt jelenti, hogy, bárki aki beül rá akarva-akaratlanul is a feliratos filmek ügyét támogatja (lásd a remek #5 hozzászólást, pontosan így kell hozzáállni!). A szinkronhívők táborának amúgy is az az egyik érve, hogy fáj az ember feje az olvasástól.

"Ez valami provokáció? A feliratos és 3D-s filmek nézői két különböző populáció!"

Nem a 3D filmek ellen vagyunk. Legalábbis most nem.

"Pont azért írtam alá és szerintem még sokan mások is a petíciót, mert a feliratos filmeket hiányoljuk. 3Ds feliratos filmek vannak, majdnem minden moziban, no de az kit érdekel? Itt a 2Ds feliratos filmekről volt szó, sehol egy szó nem esett a 3D-ről ami zavaró és nem passzol a felirathoz."

A Gravitációt csak felirattal mutatják be. Ez azt jelenti, hogy ha legalább annyi bevételt hoz, mint egy szinkronos film (és itt ne beszéljünk blockbuster méretű számokról, mert a Gravitáció ugyan nagyköltségvetésű, de nem blockbuster) akkor fel lehet tenni a kérdést: miért is szinkronizálnak mindent, ha csupán egy remek filmmel, feliratosan ugyanannyi embert el lehet érni? Másrészt ki kell, hogy igazítsalak, mert feliratos 3D filmek nincsenek, volt rá ugyan példa, de nagyon ritka.