Ülj a Duna-parton, a tied is!

Panini néni

/ #14 Re: A házban lakóknak nincsenek jogaik?!

2013-09-22 08:18

#13: Házbanlakó Mérges Bácsi - A házban lakóknak nincsenek jogaik?!

Mindenekelőtt köszönöm a hozzászólást, mert erről is szól mindez: miért nincs párbeszéd? (És itt azt jó tudni, hogy a HÁZból is aláírták a petíciót, ha nem is akarnak konfrontációt.) Az Önkormányzat (képviselő?!) akár a párbeszédet is segíthetné (mediáció).

Biztos sokat hibáztam, például amikor (a kialakítás előtt) bemutatkozó levelet írtam a HÁZnak (egy életre megtanultam: a kedvesség bizonyos körben a gyengeség jele).

Megváltoztak a törvények 2010-ben, a vendéglátó tevékenységhez már nem kell a lakók hozzájárulása, ahogy alkohol árusításhoz sem. (Vegyi áru és dohánytermék árusításához kellett, felteszem ez is megváltozott, különben elég nehezen nyitnának a Nemzeti Dohányboltok.) Ezt nem csak tőlem fogadták nehezen többen. Abban bíztam, hogy ha látják, hogy nem kocsma nyílik a rakparton, megváltozik a viszony.

Voltam bíróságon (alperesként, mert napernyőt helyeztem ki), megnyertem, leszek is - sajnálom, nekem nem ez a "stílusom". (Érdemes lenne kiszámítani, mennyi pénz megy el ezekre, mennyit lehetne - mondjuk - a házra költeni e helyett.)

A közös együttélés szerintünk is fontos: jó egy kávézó, ha az egyik alkalmazott megtalálja a HÁZban lakó kocsijának ajtajában az ott felejtett slusszkulcsát, ha egy lakó csomagküldeményét nálunk teszik le, ha vasárnap koraeste a HÁZból lejövő néni kérésére egyik munkatársunk elküldi a kukatárolóból a drogosokat...

Ha valamit csinálhatnánk jobban, ha van olyan zavaró dolog (a létezésünkön kívül), amin változtatással segíthetünk, kötelességünk megtenni, amúgy magunk miatt is.

Soha konkrét dolog nem hangzott el.

Vándoroljak ki Lipóciából hónóm alá csapva a Paninit? Szomorú, ha 'mán a saját kerületemben is gyütment vagyok'.