Mentsük meg a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumot!


Vendég

/ #33

2011-05-10 06:57

Becsapva érzem magam. Amikor a lányom eldöntötte, hogy Székesfehérváron szeretne továbbtanulni, elmentünk megnézni a kollégiumot.Kedvesen fogadtak, szimpatikus volt minden. Láttuk, hogy jó helye lesz. Nem egyszerű egy 14 éve lányt elengedni otthonról a mai világban.
A fiam a JAK-ba jár-láttuk a különbséget.A lánykoliban odafigyelnek a gyerekekre, biztonságban vannak. A portás bácsi még az apukát se engedte fel a szobába fúrni, hiszen ezért van a karbantartó.A nevelők tudni akarják hol vannak a lányok, a szülőtől is várják a visszajelzéseket hiányzás esetén.
A jó dolgok ellenére nehezen ment a beilleszkedés.Tudjuk ez személyfüggő is. Egy évig én itthon, a lányom a koliban sírt.Ma már jól érzi magát. A koliba is hazamegy. Mi lesz most? Kezdődik minden elölről? Szétszedik a kis közösségeket? Azt se tudjuk kit hova raknak? Eddig 5 percre volt gyalog az iskola-ez is szempont volt a döntésnél.Ezek az érvek a döntéshozókat nem érdeklik, mint ahogyan más sem. "Csak" nekünk fontosak: gyerekeknek, nevelőknek, szülőknek.