Keresd a kamarai tagdíjad!

Etikus Patikus
A petíció szerzője

/ #5 Tisztán látás kedvéért

2013-09-19 08:49

-A MOSZ 2010-ig volt tulajdonos, szerintünk ez is problematikus.
-A megyei kamarák közül sokuknak nincs tulajdonuk. Ebből következően az osztalékokból sem részesülnek. Ugyanakkor ezen kimaradt megyék tagdíjai is része a Galenus Kft. támogatásának.
-Még egyszer kihangsúlyozzuk, hogy biztosak vagyunk abban hogy számos tekintetben fontos szakmai munkát végez egy MGYT, néha-néha nehezen felismerhető módon az MGYK is, aminek költsége van.
-Példátlan ugyanakkor az, hogy tagok által fizetett tagdíjakból támogatott, 20 %-ban magánszemélyek tulajdonában álló Kft. osztalékát ezen két magánszemély viszi haza évente havi fizetésén és egyéb költségtérítésén felül.
-A Galenus Kft. támogatást kap, és kapott az MGYK tagi díjaiból, tehát a működésüket ezzel finanszírozták úgy, hogy közben minden egyes évben osztalék került kifizetésre.
-Az MGYK egyéb tevékenységére kifizetett összegek számláiba pedig nincs betekintési joga a tagságnak, kizárólag a minisztériumnak! TEhát elmondható hogy sokkal érdekesebb lenne a tényleges számlamozgásokba belelátni, és akkor kiderülne hogy Pintér László valóban igazat mondott-e, vagy amit állított, az minden tisztségviselőre vonatkozik-e.