HÍVATLANUL TILTAKOZUNK

daimonion

/ #23 Re: Ultras Liberi

2013-09-09 13:38

#19: Ultras Liberi - Ultras Liberi

Bár nem vagyok szerkesztóje az oldalnak, de - miután saját döntésem alapján csatlakoztam a Hívatlanul FB-csoporthoz - a magam nevében segítek az alábbi információval:

"A HÍVATLANUL-csoportnak nem kevesebb a célja, minthogy a sok „ha” végére járjon. Hányan vagyunk a százötvenezres pedagógustársadalomból, akik hajlandók lennénk a nevünket is vállalva tiltakozni a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény minden szakmaiatlan, felelőtlen pontja és romboló hatása ellen. A lehetséges tiltakozók számára vagyunk kíváncsiak.Csak akkor lépünk a nyilvánosság elé, ha a jelentkezők, azaz a tiltakozók létszáma elér egy kritikus számot (ötvenezret), vagy a csoporttagok kisebb létszám esetén is vállalják, hogy nyíltan és nyilvánosan, aláírásukkal tiltakoznak, mondjuk a petíciók.com oldalon vagy más, a fb csoportban, illetve levélben előtte megvitatott és jóváhagyott módon. Ha ez sikerül, a tiltakozást (az aláírásokkal) kinyomtatjuk, és továbbítjuk a megfelelő helyekre. Akár összejön ez a ma utópisztikusnak tetsző létszám, akár nem, a csoportnak lehet információ- és munkaközvetítő, segélyező, támogató szerepe is. Várunk szakmai és civil szervezeteket, tantestületeket, szülőket, támogatókat.A HÍVATLANUL-csoport a facebookon szerveződik. Titkos, tehát csak meghívással lehet bekerülni. Ha valakihez ismerősökön keresztül nem érkezik meghívás, jelezheti a hivatlanul@googlegroups.com címen. Ugyanakkor az ide írott levélben kérhetik a felvételüket azok az érdeklődők is, akik nincsenek fenn a facebookon. "

Nincs mögöttünk semmilyen szervezet, nem pénzel senki, szabadon döntöttünk - TÁJÉKOZTATUNK, TILTAKOZUNK, ÖSSZEFOGUNK. Az első kettő nem szorul magyarázatra, a harmadikhoz pedig egyelőre annyit: mi, szabad polgárok, egyének, keressük azokat, akik hasonlóan látják az oktatással kapcsolatos problémákat,hogy együttműködve elérhessünk valamit.