deviza alapú csalás ellen

Hiteles

/ #23 Feljelentés

2013-08-16 16:02

A deviza alapú hitelezéssel kapcsolatos eddigi komunikáció megtévesztés,félrevezetés. Nem megsegíteni("mentőcsomag") kell az adósokat,hanem a kölcsönszerződést kell annak tartalma szerint helyreállítani és azt minden adós teljasíteni fogja.

A bankoknak a probléma megoldása (eredeti szerződés szerinti teljesítés és kártalanítás) nem veszteséget okoz és főleg nem egyszerre, hanem a hibás termék csalárd elterjesztéséből adódó jogalap nélkülí gazdagodásuk visszaállítását a jogszerű üzleti haszon szintjére.

A probléma megoldása az egész ország érdeke és minden szereplőnek (állam, bank, adós) vállalni kell a felelősséget, ha ez önként nem megy, akkor jogalkotással, ill. jogérvényesítéssel biróságon polgári peres és büntető eljárás keretében.

Eddig csak maszatolás történt az ügyben az oszd meg és uralkodj elven, ill. "szalámizás" taktikával eredménytelenül, ezért átfogó és minden adóst érintő megoldás szükséges. Ez pedig nem más, mint a kölcsön folyósításának devizanemében és tisztességes ügyleti kamat felszámítása melletti visszafizetése a kölcsönnek,ill az ennek megfelelő elszámolás a htelező és az adós között.