Veszélyben a művészvagyon

Viktor a Mumus

/ #292 Aláírnám én örömest...

2011-04-22 23:31

Aláírnám én örömest,de...merő véletlenségből rossz időpontban születtem.Mert valaha szabad művészetek voltak,és egy jazz,blues,vagy népzenésztől nem kértek hivatalos okiratokat.Persze biztos van abban valami jó,hogy intézményesítetten (kilóra) oktatják ma az ilyesmit,de én ebből kimaradtam.Valahogy elfoglalt az,hogy túléljek.Hol egy száműzetést,hol egy halálos betegséget,hol egy rablást...Valahogy úgy alakult,hogy hivatalos munkaviszonyom is csak egy évnyi van.Ja,hogy közben 6 éves korom óta zenélek,és most 43 vagyok?Ugyan,kit érdekel?
Lehet,hogy kár is kapálódzni a "szép új világ" ellen.Hisz lassan negyed évszázada,hogy kivesztek a hiteles alkotók,nem?A netről pedig szinte bár mi ingyen letölthető.
Új arcok?Új stílusok?Ugyan arra pedig kinek van ma ideje,energiája,hogy végig turkálja mondjuk a JujTube összes szemetét?
30 éve gépzene szól,a rabszolgákat formára nyírva szeretik "odafenn".
Ideje belátni,hogy a kultúrának vége,hagyjuk elmenni méltósággal!
Ti pedig,alkotó feleim,tanuljatok szakmát : bróker,programozó,takarító,szerelő - megannyi lehetőség!
Vagy egyszerűen szúrjuk nyakon magunkat,de lehetőleg ne 79 késszúrással,ahogy Pleszkán Frici tette.
Na persze történhetnek csodák.
Különben is - minden mázlistát érhet szerencse!
Szóval fel a fejjel a falnak!
Vagymi...