EMBERI KIÁLTVÁNY! .... Mindenkinek, akit illet!!!

Lényeglátó

/ #74

2013-07-30 06:50

Szemcseppek rózsaszín ködlátás ellen! A lökést 1956 traumája adta, az uralkodó politikai csoport katartikus élménye, hogy"egy felháborodott nép elsodorhatja és elüldözheti őket. Ezért jóban kell lenni a néppel". állam gyámkodását és ellenőrzését is jelentette a lakosság felett: minden elesettet felfog, irracionálissá torzultak a társadalmi várakozások és közösségi preferenciát.
A paternalista gondoskodás fedezetére magas járulékokat és adókat kell kivetni, amely elszívja az erőforrásokat a növekedést közvetlenül szolgáló beruházások elől. Beindul az eladósodási folyamat. Az adósságszolgálat rövidesen rendkívüli terheket ró a lakosságra.
Összegezve: a probléma nemcsak az, hogy nincs miből adni, és nemcsak az, hogy a kierőszakolt, illetve kölcsönkért fedezetnek túl nagy ára van, hanem az is, hogy amit adnak, az gyenge színvonalú, alacsony minőségű, azaz: nem megfelelő.

sokak számára az élet minőségének további romlását jelentheti az állam jóléti kiadásainak drasztikus csökkentése. Az eddigi jóléti kiadások szintjének fenntartása viszont olyan nagy adózási teherrel jár együtt, amely kedvét szegi a beruházóknak és ez által visszatartja a gazdasági növekedést. Márpedig a jóléti szolgáltatások biztosításához ez nélkülözhetetlen. "