Petíció a XIII. Kerületi Önkormányzathoz

Frufru

/ #22 Most akkor mi is van.........?!

2013-07-25 22:55

Jogkövető polgár voltam, vagyok, és szeretnék az is maradni, amennyiben meghagyják ezt a szabadságomat. Szabadságom tudatában szerényen úgy döntöttem, hogy legyen bármi is, hozzanak ilyen-olyan rendeletet kutya ügyben, én megyek a "józan paraszti" eszem után. Ahogy ezidáig, továbbra is úgy sétáltatom a kutyáimat, és bizony póráz nélkül! Az íróasztal mellett kiötlött ostoba, rendeletek betartatása ellen sajnos csak úgy tudok védekezni, hogy állok a végrehajtók elé feltartott kézzel, hogy csináljanak velem amit akarnak. Akkor amikor lépten, nyomon hajléktalanokba botlok (szó szerint) valamelyik nap a házból nem tudtam kilépni az utcára, mert a kapuban keresztben egy alkoholtól és ürüléktől bűzlő hajléktalan feküdt, akiről azt sem tudtuk megállapítani, hogy él e még. Mentőket hívtam hozzá. Hát nem voltak elragadtatva a mentősök sem, hogy eszméletlen hajléktalant kel menteni és utána fertőtleníteni a mentőautót. De ez csak egy apróság a mindennapi kellemetlenségekből amik érnek ezekkel a szegényekkel kapcsolatban. Ebben a hajléktalan ügyben évek óta a világon semmi sem történik. Pedig nagyon, nagyon sok problémát és kiadást okoznak a kerületnek ahol megjelennek.
Kukákat szednek szét hajnalonként és a szétdobált szemetet maguk után hagyják. A bírságot a házzal fizettetik meg. A parkokban nem mer az ember leülni mert ragad minden utánuk, a szeméttárolókat csikkek után kutatva kipakolják és úgy hagyják. Részegen káromkodnak, hánynak, közösülnek, wécéznek ott és akkor ahol éppen rájuk jön, gyakran játszótér mellett is előfordul. A kutya nem szól rájuk. Szóvá tettem a közterület fenntartó hatóságnál akik engem igyekeztek megbüntetni, a válasz a következő volt "nekik is vannak jogaik"! Ezek megoldhatatlan dolgok, ezért próbálják megoldani ami megoldható a pórázon való kutya tartás, ezzel még pénz is beszedhető a kutyásoktól. Na nem!
Hát kérem szépen én egy életet ledolgoztam becsületesen, gyerekeket neveltem fel, soha senkitől nem kértem semmit. Mások által kidobott kutyákat fogadtam be a tiszta rendes polgári lakásomba és tartom őket rendben, tisztán, orvosilag ellenőrzötten, oltottan és csippel!
Ennyi! Ennyi a jelenlegi hobbym, ha úgy tetszik. És nekem most így tetszene, hogy kis testű kutyáimat akiknek előéletüket nem ismerem, de sétáltatásuk sokkal könnyebb póráz nélkül több okból is! Pl. pórázon nem tudnak pisilni, kakilni! Önök próbálták már pórázon ezt a dolgot?
Az én ilyen irányú jogaim hol vannak, vagy azt akarják mondani, hogy ezt nem tehetem meg, nincs jogom?
Jóóóóóóóó, nagyon jó, akkor most az jön,hogy felteszem a kezem és Önök Tisztelt Polgármester Úr az egész hivatalával együtt, az összes rendeletével együtt megbilincselhet, elhurcolhat, bekaszliszhat, valószínűleg a nyugdíjamból a büntetést is elveheti!? Állok elébe, ha harc legyen harc, bár elég nevetséges dolog amikor békében is élhetnénk, minden áldott nap rettegve megyek, megyünk le sétálni mi kutyások. Lehet itt paragrafusokra hivatkozni az élet nem így működik!
Ha 100 kutyafuttató is van a kerületbe egy zárt helyre ahol több kutya van már bent nem tudok bemenni az én kutyáimmal, de az életet nem egy íróasztal mellől kell jogszabályok közé szorítani.
Jó lenne ha értene valaki ott önöknél a kutyákhoz, vagy megkérdeznének valakit akinek van a városban kutyája, de legalább egy teknősbékája. Vagy a kellemes adottságokkal rendelkező új kis parkocskában nem a tűző napra teszik a padokat. Apróságok ezek, de nagyon bosszantó dolgok.
Azért elgondolkodtató, hogy ha nem is az összes kutyás szavazott az elmúlt választáskor önökre, de most még többen lesznek akik egy "kutya dolog" miatt esetleg nem adják a voksukat önöknek!?
Azt mondják ez fenyegetés?! IGEN EZ AZ! mert más eszközünk nincs!
De ha jól belegondolna Polgármester Úr azért lenne itt más eszköz is, hiszen elég sok okos ember él itt Lipóciában akinek kutyája van és már évek óta üldözéses "játékot" játszunk és ez nem egy lejátszott dolog. Vagy azt mondja, hogy az erősebb kutya............? Mi is ezt mondjuk! És azt hogy nem a polgári otthonokból sétálni vitt kutyák a legnagyobb probléma a kerületben.
Újlipótvárosba ha betéved egy külföldi (sok él itt) nem a kutyások tűnnek fel nekik, hanem a kánikulában gőzölgő, bűzölgő kutyaürülékkel megpakolt szemetes és a sok hajléktalan.
Most akkor fussak, vagy sétálhatok békében öreg kutyáimmal a kutyának sem ártva?!