Veszélyben a művészvagyon

Vendég

/ #139

2011-04-10 20:17

A MAOE Elnöksége óriási hibákat követett el! Hogy ennyire nem készültek fel a változások figyelemmel követésére, koncepció kialakítására! Még most sem esett le a tantusz! Teljes hallgatás, mi történt 5-én! Minimum, hogy közleményben közlik a tárgyalás menetét, álláspontokat, eredményt vagy eredménytelenséget. 7000 tag sorsáról van szó! Az egysület önmagában életképtelen. Ha megszűnnek a szervezeti egységei, darabokra hullik!
Az alkotmány-tervezet tartalmára én hívtam fel a figyelmüket! Semmit nem tudtak róla- 3 héttel a végső szavazás előtt!
A tervezet véglegesen megpecsételi a művészek sorsát! Ki leszünk téve a kizárólag gazdasági szempontok szerint gondolkodóknak! Hogy ez fel sem merült bennük, tragédia!
Így is mindennapi megalázottságban van részünk. Több évtizedes tapasztalat alapján kimondhatom: néhány embert kivéve, a létért küzd így is! De legalább eddig maga mögött érezhette az egyesület professzionális tagságát, alapszabályban rögzített célkitűzéseit. A terlet rtele van szélhámosokkal, munkához csak korrumpálva lehet jutni! A közember tudatlan, kulturálatlan, képzetlen, közömbös (a művészeteket illetően), maximum odáig jut, hogy időnként politikai fórumokon előjönnek a lózuggal: a kultúra, művészetek fontosságáról beszél. Aztán a lufi ki is durran.
Már azonnal kellett volna egy országos közgyűlést kiírni, stb. De csak ülnek a fenekükön! Folyik a bomlasztás!