El a kezekkel a Margitszigettől!


Vendég

/ #83

2013-05-26 19:13

XI. ker-ben élőként a Margitszigeten evezek. Eddig már mindkét politikai oldal bepróbálkozott klubunk kifosztásunkra, de sose hagytuk magunkat.
A polgármester közjogi felvetései igen megfontolandók (lényegében ez angyalföldi trianon).

Én általánosan gondnak tartom, ha magasszintű vezetők akarnak helyi szintű kérdésekben dönteni. Jellemzően el se jut hozzájuk, hogy mik a valós problémák. Ők problémának tartják a park "fejlesztettségét". Szerintem az ilyen jellegű hibákat a többi közparkban jobban észre kellene venni (Népsziget, Várkert, II. János Pál tér, Népliget, stb.).

A Margitsziget valós problémája, hogy omlik le az árvízvédelmet szolgáló burkolat a nagy hullámverésű hajók (yachtok) miatt. Ez akkor is buzgárokat fog okozni, ha a homokzsákok rendben meglesznek árvíz idején. A vízügyeseknek ez ma nem tűnik fel, mert ők le vannak fejezve. Lehet parcellázgatni, meg cizelláltan parkot felújítgatni mutyizós cégekkel, de az eredményt el fogja mosni a Duna, ha a védmű nincs rendben.

U.i.: június 2-an, vasárnap mindenkit szeretettel varunk a nyílt napunkon. Meg lehet nézni a csónakházunkat, és az érdeklődök a segítségünkkel biztonságosan evezhetnek a Dunán.