A neonáci Jobbik


Vendég

/ #234 cigánybűnözés

2013-05-12 17:01

"Öljétek meg őket!"

"Öljétek meg őket, meghaltok, gárdisták!" - kiabálták az ügyészség szerint azok a támadók, akik baltával, karddal és bottal ütöttek egy kocsit Sajóbábonyban, még 2009 novemberében. Az autó utasai nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, miközben az autóban közel félmillió forint kár keletkezett. A vádirat szerint az csak a véletlennek köszönhető, hogy egyik sértett sem szenvedett életveszélyes sérülést, mivel a támadók közül valaki baltával többször is beütött a kocsi belsejébe. (Akkor viszont miért nem gyilkossági kísérlet miatt ítélték el őket? - a szerk.)

A magyarokat a Jobbik sajóbábonyi lakossági fóruma után támadták meg. A fórumon a Magyar Gárda formaruháját viselő szimpatizánsok is megjelentek, utána támadtak rájuk a retkek.

Az ügyészség szerint összesen 40-50, vascsövekkel, karókkal, baltákkal felfegyverkezett "helyi roma" közeledett a Jobbik-szimpatizánsok autói felé, amelyek a településhez vezető bekötőúton parkoltak. Azt kiabálták, "meghaltok büdös magyarok", "megölünk benneteket" - közölte az ügyészség. A "helyiek" közül 10-15-en - köztük a kilenc vádlott - támadtak rá a sorban elsőként ott álló Suzukira, amelybe a vádirat szerint alig tudtak bemenekülni a sértettek. Az ügyészség mindössze kilenc sajóbábonyit vádol felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség elleni erőszakkal és rongálással.


További részletek: http://kuruc.info/r/2/111889/#ixzz2T6BSTw7S