PETÍCIÓ a 2012 áprilisától hatályos inzulinrendelet ellen!

Pokesz

/ #71 Kutatás az új inzulinrendelettel kapcsolatban

2013-03-04 21:19

Tisztelt Hozzászólók!

A skóciai St Andrews Egyetem kulturális antropológia szakán tanulok, ahol a második évben egy szabadon választott project keretében a diákoknak önállóan kell kutatást végezniük.

Úgy döntöttem a magyarországi cukorbetegek lehetséges kriminalizálásáról végezném a kutatást, nyilvánvalóan a közelmúltbeli döntések fényében. (A törvény, mely alapján a HbA1c érték dönt a 100 %-osan támogatott analóg inzulinról, stb.)

A kutatás nem nagy terjedelmű, csupán 3000 szó körüli, így azt hiszem, körülbelül 10-15 fővel lenne ideális röviden elbeszélgetnem. Egy találkozó alkalmával 10-15 perc alatt azt próbálnám felderíteni, hogy az érintettek (nem támogatott személyek) hogyan élik meg az új szabályozást. A fő hangsúly azon a képen lenne, amit a törvény, vagyis az állam, ill. többségi társadalom, -esetlegesen- rájuk erőszakol (nem figyel oda; nem diétázik; az adófizetők pénzén lóg, stb.), illetve azon, hogyan élik meg érzelmileg, hogy egy biológia faktor meghatározhatja a megítélésüket és személyiségüket. Személyes élményeket és érzelmeket szeretnék megismerni, és kielemezni a társadalmi problémák szintjén.

A kutatást március 16. és 29. között végezném Budapesten, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy ekkor vagyok az országban. Természetesen teljesen anonim az egész project, és borzasztó hálás lennék minden érintettnek.

Azt hiszem, az érintettek szempontjából is nagyon fontos lenne, hogy akadémiai körökben is megjelenjen minél több kutatás a kialakult helyzetről.


Előre is köszönöm,

Gáspár Dávid (dg63@st-andrews.ac.uk)