PETÍCIÓ a 2012 áprilisától hatályos inzulinrendelet ellen!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
klucy
Nem kívánom senkinek.
Én 25 éve vagyok 1 típusú diabéteszes. Sokan azt mondják ez nem betegség hát amit én már átéltem miatta nagyon kemény és senkinek sem kívánom hogy ezeket átélje... Én már tudom mi az a cukorbetegség...
Kérem, magam és cukorbeteg sorstársaim nevében is, hogy azonnal vonják vissza "elképzeléseiket" ez már-már emberiesség elleni büntett.
Abszolút ember ellenes, diszkriminatív,csökkenti a beteg emberek életkilátásait, szégyen és gyalázat, hogy így akarnak bennünket kiirtani, ez már Mengele módszer a javából!!
Szégyellje magát, aki ezt kitalálta és jóváhagyta, legyen ő is cukorbeteg és egész családja!
klucy
Sajnos számomra is elkeserítő ez az új rendelet.
42 éve napi 5X szúrom magam sajnos az értékeimet már nem a diéta és a mozgás hanem a lassan fél évszázados inzulin mennyiség az idegrendszeremre gyakorolt hatása határozza meg. Ha minimális stressz ér a cukrom az egekbe szökik. Nem gondolom, hogy aki/akik ezt a rendeletet hozták van fogalmuk arról, milyen meggondolatlan és sok ezer ember számára kilátástalan öngyilkosságba menekülő gondolatokat keltettek. Ennél lejjebb már tényleg nem sülyedhet ez a kormány.
A modernebb analóg inzulinokról a korábbiakra való visszatérés az életminőség lényeges romlásával jár. Ezt akarják, akik kitalálták az egészet. Másképp, durvábban is lehet fogalmazni: "Pusztuljon az, akinek az életben tartása sokba kerül a társadalomnak."
KI vállalja, hogy ezt az elvet valósítják meg ma, a XXI. század második évtizedében az Európai Unió egy tagországában?
az első aláírók egyike
klucy
Langó Ádám
klucy
Re: klucy
Egyetértek veled Lucy. 52 éve 1 típ. diabetes életet élek. Ehhez hasonló próbálkozások már voltak, de sikerült mindig legyőznünk az összefogásunkkal. Most is így lesz! Így kell lenni. Egységben az erő. Húzzatok bele!
Re:
Az első hozzászólóhoz:
Ezt akár én is írhattam volna. 8 éve nekem is 13 körül volt a HbA1c-m, most a pumpának és az analóg inzulinnak köszönhetően 6,6. Nem is tudom, mit csinálnék, ha elvennék az analógot, akkor a pumpát sem tudnám használni.
Kata
Rendeletben kellene megadni a jogot a diabetológusnak, hogy ha úgy látja, hogy a betege önhibáján kívül nem tudja produkálni a 8% alatti HbA1c-t, akkor is felírhassa számára az analógot.
Azt el kell ismerni, hogy valóban vannak trehány diabosok, én is azt mondom, hogy ők valóban ne kapják meg a drága kezelést, mert azzal sem tudnak jó anyagcserét elérni, viszont azt a többlet költséget azoktól veszik el, akik mindent megtesznek önmagukért.
A vége nehogy az legyen, hogy továbbra is mindenki megkapja válogatás nélkül a drága analógot, aztán az OEP beint, és azt mondja, hogy megvon egyéb támogatást (pl csökkenti a csík támogatását), mert nincs pénz.
Jó dolog a spórolás, de nem mindenkin, ha már egyszer nem mindenki azonos mértékben viszonyul a saját diabjához.
Aki valóban odafigyel, de rajta kívül álló tényezők vannak, azt ne büntessék a megvonással, és kockáztassák, hogy még rosszabb legyen az eredménye (és így az életvitele is) Aki meg nem figyel magára, annak úgyis mindegy, az nem is foglalkozik az egésszel, csak jó röhög a markába, őt még az esetleges csík támogatás csökkentés is hidegen hagyja, hiszen valószínű azért (is) vacak a cukra, mert nem mér eleget.
(Azt tudom, hogy a diabetológus szakma kérvényezte az OEP-nél, hogy legyen ilyen döntési joguk az orvosoknak, de az OEP elutasította, és mereven ragaszkodik a 8%-os HbA1c határvonalhoz.)
szomorú és dühítő, hogy a szövetség és az orvosok is a döntés mellé álltak
Ági
Segítsünk nekik, a jövőjükért! dr. Nika Erzsébet gyermekorvos
| This discussion has been closed. |
A világ átlag HgA1c 9.6% miért sanyargatnak minket?