Peticiok.com

BUDAPEST XII. KER., TÖRPE U. 2. SZ. ALATTI VILLA MEGTARTÁSÁÉRT

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vendég#26 Mar 30, 2015, 05:43
A régi értékeket megújítva meg kell őrizni!
Vendég#27 Mar 30, 2015, 06:42
A környezetükkel harmonizáló, hagyományokat őrző épületek egyre inkább felértékelődnek az itt lakók és az ide látogatók számára. A száz éves épületek, véleményem szerint, nagyobb értéket jelentenek, mint az újak.
Vendég#28 Apr 01, 2015, 09:25
Esztétikai okokbol, ugyanis egy szépen helyrehozott valoszinüleg mult szàzad eleji villaépületnek egészen màs a hangulata mint az uj tervezett stilustalan kockànak.
Vendég#29 Apr 01, 2015, 16:28
Nem gondolom, hogy üvegépületekkel kéne telerakni a várost, szerintem a Törpe utcához nem passzol. Másrészről tartok attól. hogy az utca lezárásával a Hollósy Simon u. autós forgalma megnőne, ez zavaróan hatna a játszótérre, és az utca levegőjét is rontaná.
Vendég#30 Apr 01, 2015, 21:35
Mert nem értem, hogy miért nem lehet a már meglévő épületet felújítani és ott ki alakítani egy közösségi helyszínt. Megint csak arról szól az egész ,hogy lehet pályázati pénzeket zsebre tenni. A végeredmény pedig egy építészetileg ronda kispórolt anyagokból épült valami lenne, ami 5 év múlva jól lerohadna és újra kellene építeni az egészet.
Vendég#31 Apr 02, 2015, 16:31
Jó állapotban lévő szép villaépületet érdemes megmenteni.
Vendég#32 Apr 02, 2015, 20:27
Szolidarításból
Vendég#33 Apr 03, 2015, 05:50
Azert mert utalom a tortenelem hamisitast es a szep rongalasat.
Vendég#34 Apr 03, 2015, 07:23
Minden olyan hasznos és esztétikus emberi alkotás védelmét támogatom, amely az általános és időtálló emberi kultúra fennmaradásához hozzájárul. Húsz évig laktam a kerületben, gyakran járok arrafelé, s nem szeretném, ha a mostani harmonikus látvány megváltozna.
Vendég#35 Apr 03, 2015, 08:53
40 évig laktam a közelében,nem vagyok hive a régi épületek lerombolásának,azon kivül az egész környék stilusába nem fér bele a tervezett ház,nem rombolni kellene,hanem megőrizni a régi épületeket,ahogy a világ boldogabb részén teszik
Vendég#36 Apr 03, 2015, 09:53

őrizzük meg kerületünk építészeti múltjának emlékeit.
Vendég#37 Apr 03, 2015, 11:01
Pár lépésre ott van az újáépített MOM, ott van a Böszörményin a kis klubhelység, a Királyhágón egy kiállítási terem nyílik - úgy hogy ezt is érdemes figyelembe venni.
Vendég#38 Apr 03, 2015, 13:47
Nem szeretném, ha a régi stílusú épületek, amelyek ráadásul jól illeszkednek az adott utca és a környék többi házaihoz minden különösebb ok nélkül eltünnének és helyükbe kockaházak épülnének. A helytörténeti gyűjtemény és a nyugdíjas klub is működik máshol. ( régi gyerekkönyvtár és Beethoven utca) Ha ezekett közelebb akarják hozni az önkormányzat épületéhez, akkor a meglévő épület átalakításával is meg lehet oldani. Esetleg a szép MOM Kultúrális Központban is megoldható lenne mindkettő.
Vendég#39 Apr 03, 2015, 14:17
Elképzelhetetlen számomra, hogy szinte minden szép-, de esetleg elhanyagold régi épületet le akarnak dózerrolni!
Vendég#40 Apr 03, 2015, 15:57
Mert a kerület patinás épületeit nem lerombolni, hanem védeni és rendbehozni kell.
Vendég#41 Apr 03, 2015, 18:12
Több, mint 20 évig laktam a közelben, ahova a mai napig is visszajárok. Kedvelem ezt az épületet és nagyon sajnálnám, ha lebontanák! Egyetértek a petició mindenegyes szavával, bárcsak megmenthetnénk ezt a szép kis villát!
Vendég#42 Apr 03, 2015, 21:03
Régi villaépületet felesleges tönkretenni. Az új épület egyáltalán nem illeszkedik a környezethez, sőt kirí onnan, de szükség sincs rá. A Királyhágó téren lesz galéria, mellette a volt ingatlanközvetítői iroda megszűnt, az alkalmas lenne idősek foglalkoztatására. Kulturális rendezvényekre pedig ott van a MOM Kultúrház.
Vendég#43 Apr 04, 2015, 08:42
Mert kedvelem és értékesnek tartok minden a Hegyvidék régi arculatát megőrző épületet, és remélem, hogy az Önkormányzat is ezt fő szempontjának fogja tartani a jövőben.
Vendég#44 Apr 04, 2015, 08:46
nap mint nap melegyek mellette. Az tervezett épületet tájidegennek tartom.
Vendég#45 Apr 04, 2015, 15:17
17 éve költöztem el abból a házból amit azóta is sajnálok de az Önkormányzat hagyta tönkre menni igy minden lakónak mennie kellett.
Vendég#46 Apr 05, 2015, 07:57

Re:

#1: -  

Ez a kocka épület majdan a Kultúr Kúriának ad helyet,ami most a Böszörményi úton van.A Helytörténeti Gyüjtemény pár év múlva a Zugligeti úton lévő néhai lóvasút végállomáson lévő gyönyörű épületbe fog költözni,ha felújitják.

Vendég#47 Apr 06, 2015, 05:33
Naponta látom ezt a házat ,bár ráférne a renoválás,de ezt a tervezett szörnyűséget nem szeretném látni helyette....parkolás megoldhatatlan az pedig ,hogy nem illik ebbe a környezetbe a tervezett monstrum, remélem még időben észreveszik az illetékesek!!!!
Vendég#48 Apr 06, 2015, 14:41

Valamikor aláírtuk rengetegen, hogy a Kálvin téri üvegpaloták ne épülhessenek meg, mégis megépültek, eltakarva a gyönyörű múzeumot.

Csak remélni merem, hogy ezt a szép épületet sikerül megmenteni. A tervezett épület egy borzalom és oda nem illő. 

Vendég#49 Apr 08, 2015, 08:40
Nem akarom, hogy gátlástalan nyerészkedők lerombolják mindazt ami egyedi és szép arculatot adnak a városnak. Építsenek kockaházakat a város peremén.
Vendég#50 Apr 08, 2015, 11:34
Buda egyik legszebb rejtekhelye! Gyalázat tönkretenni EZT IS....