Rokkantvadászat...
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
http://index.hu/belfold/2011/03/14/alkotmany_nem_baj_ha_nem_lehet_megelni_a_segelybol/
Családi bevételünk: szoc. járadék én: 27 000 (13 év után "papíron" meggyógyítva)
jövedelempótló párom: 30 400 (januártól 22 800)55. születésnapja előtt
2 nappal elbocsájtva, azóta közmunka sincs)
cs. végzös gyermekem: 12 200
ÖSSZESEN: 69 600: 3 = 23 200
Létminimumértékek a különböző háztartástípusokban, 2009
Egy háztartásra Egy főre
Számított havi érték, Ft
Összesen Ebből élelmiszer Összesen Ebből élelmiszer
Aktív korúak háztartása
3 felnőtt 187 560 59 598 62 520 19 866
2009. évi átlagos fogyasztói áron számolva!!!!!!!!
Miért jó a kormánynak, ha a hozzánk hasonló százezrek néhány hónap múlva a másik "bűnbak csoport", a hajléktalanok táborát növeljük????
(Mielőtt valaki megszólna, nem otthonról gépezek, az nálunk elérhetetlen luxus. :( )
Re:
"A valódi betegek végképp a szakadékba zuhannak" Ez a szakadék a temető. Sajnos nyugdíjkorhatár alatt lévő rokkant nyugdíjasok közül csak igazán beteg embereket ismerek. A korhatárt elérő, esetleg védett korban lévők között sokat ismerek, akik el is mondták, hogy megvették a r okkant nyugdíjat. Tényleg voltak csalók közöttünk. De mos az Ő bűneikért, mi beteg emberek fogunk bűnhődni?! Ez így igazságos?
Sokszor elmondtam, ha bűnös lennék, és azért büntetnének, megérteném. Nem elég a fájdalom, rosszullét, a mások bűneiért miért kell nekünk felelni?!
2011.07.12.
Szerintem az egészséges ember sem tudhatja mit hoz a holnap,
és ez a törvény nem egy évre szól.
idősebb lennék akkor nem számítana, hogy csaló vagyok?
Nem rettegnék, ha az igazán beteg embereknek nem lenne félnivalója. Sajnos azt látom, és az a kormány célja, hogy aki igazán beteg, és rokkant nyugdíjat kap, jövőre elvegyék tőle, és rehabilitációs ellátásra tegyék. Miután ez megtörtént, és mégis beigazolódik, hogy tényleg beteg, új belépőként már csak a minimálbér kb. 45 %-át kapja rokkantsági ellátásként. Tehát a mostani rokkant nyugdíjának lehet, csak a felét. Na ebből már tényleg nem fog telni gyógyszerekre, gyógykezelésre. A családja -ha van- nem biztos, hogy tud anyagilag segíteni neki. Tehát belepusztul, így még ezt a kevés összeget sem kell utalni a számára. (Egy átlagos rokkant nyugdíjas gondolkodását ismerve, százszor szívesebben a halált választja, minthogy az unokáitól vegye el mondjuk a továbbtanulás lehetőségét.)
Re:
Jelentsd fel őket, ha úgy látod kívülről, hogy nem betegek. Ez a törvénytervezet a 2012.01.01.-től bekövetkezett betegeket fogja leginkább sújtani. Lehet, hogy te leszel a következő rokkant. Kapsz egy agyvérzést vagy baleset ér.... Aki ma még teljesen egészséges, egyik pillanatról a másikra e törvény áldozatává válik. Ezt ne feledd!!
Valaki
| This discussion has been closed. |
Döbbenet ami ebben az országban folyik! Nagyon remélem, hogy a bűnösök felelősségre lesznek vonva. Nem értem,hogy Unió miért nem emel szót a tervezetek ellen? Nem csodálkoznék azon, ha valamelyik rokkanttól elveszik az élethez való jogát, akkor olyan cselekedettre szánja el magát, ami visszafordíthatatlan lesz! Ki fogja ezeket az embereket megállítani? Szégyellem magam, hogy ebben az országban élek! Engem a rendelkezés nem érint, mert nem vagyok rokkant, de később bármelyikünk azzá válhat, akkor a járulékaimból ezt fogom kapni, hogy csaló vagyok, vagy bűnöző vagyok, mert igénybe venném a jogos rokkantsági ellátást? Belegondolni is borzalom!