Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Érdekes, de több hozzászólással is egyetértek, pl hogy vásárolj: mert van bolt, nem is kevés (2 CSAK animés, egy félig animés, és több japánnal foglalkozó, ahol vannak animés cuccok is) DVD-ket a kutya sem veszi, ezért is tart ott az ipar, ahol. Persze jó lenne több manga, és manga folytatás is (Trigun, Angyalok menedéke, vagy Lángoló hold, akinek a kiadója még létezik) de DVD-t én sem vennék (egy-két kivétel van csak) és a fancuccok is bőséggel vannak.
Az animés csatornában meg mindenkinek igaza van, hiszen nincs semmi új anime régóta, de vajuk be: a kutya se nézné. Nálunk nem is fogható, így csak alkalmanként tudom nézni, és akkor is ált idegesítő, és agyonhypolt animék mennek. Én csak kevés amerikai akármit láttam, nem is zavart, az jobban, hogy animés csatornánk a Hello kitty megy :S
Egy szó, mint száz, mangákat vennék, de a többi annyira nem érint engem :)
Fuuuuuu, a Milát, de jó lenne, ha megint adnák ^^
Amúgy a hetén venni fogok (elvileg) egy díszdobozos Bleach gyűjteményt :)
A régi mangákat meg a Líra könyvesbolt 500 forintért dobja utánunk, csak vigyük... szomorú...
Aláírtam, támogatom teljes mértékben :) Nagyon örülnék neki, ha lenne végre egy normális, animés (vagy legalábbis keleti műsorokat adó) csatorna, az Animax már igencsak a végét járja... Bár őszintén szólva már jó ideje nem nézem az amerikai sorozatok (Kukkolók, American Idol, stbstb.) és a folyamatos ismétlések miatt... Akár felirattal is jöhetnének a műsorok, csak animék lennének már :D Sőt, igazság szerint bizonyos animéknek jobban örülnék eredeti japán szinkronnal és felirattal, mert a magyar szinkronok általában siralmasak szoktak lenni, főleg egy sok szereplőt felsorakoztató sorozatnál (gondolok itt pl. Narutora, Bleachre, és hasonlókra).
Aminek legjobban örülnék, az a Kuroshitsuji, Hetalia, Shippuuden, Durarara!!, Black Rock Shooter, K Project és társaik lennének... Jöhetnének doramák is, abból is vannak jók, amiket sajnos a neten sem találok meg még csak magyar felirattal sem, live actionok sőt, én japán filmeknek is örülnék... Van egypár jó thriller amit szívesen látnék tv-ben is :D
Animés cuccokat is veszek ahogy tudok, bár mivel vidéki vagyok, ez nem olyan egyszerű, többnyire csak akkor tudok bármit beszerezni, ha Pestre megyek, akár Mondoconra, akár Sakurazakába... Magyarországon beszerzett cuccaim Hetalia manga 1-3., A vízisten menyasszonya manhwa 1., van Kuroshitsujis táskám, poszterem, mindenféle :DD Mellé a Mondonak is minden egyes számát veszem, bár ez nem feltétlenül tartozik ide :D
Remélem sikerrel járunk~
Köszönjük az aláírásokat és a kommenteket. Hirtelenül összegyűltetek, de ez nem baj. :D ^^
Lenne értelme a TV-s vetítésnek, amit nem csak 20 éven aluliak néznének. Rengetegen örülnének neki, és én például már huszonéves vagyok. Nem mindenkinek van annyi szabadideje, hogy ezért az interneten lógjon vagy alapból erre használja az internetet. (Főleg a korombeliek között.) Nekem mostanában lenne rá időm, de inkább TV-ből néznék animéket. Emellett az A+ és az Animax viszonylag jól megvolt addig, amíg a Sony nem köpött bele a levesbe. Azonban a netes témát inkább hagyjuk. A petíció leírásában is benne van, hogy letöltésről vagy online nézésről nem szeretnénk beszélni.
hosszútávon,vagy ami még jobb lenne a közeljövőben
eredménye is lesz.Válaszolva a kérdésre:
Szívesen venném a csatorna DVD vagy bármilyen kiadá-
sait.Hajrá!!!!!!!!!!
Az ismerőseim 80% 30 feletti és mai napig néznek animét, őszintén ez a kor meghatározás vicc.
HA már valamit a "Sandybell" viszont szívesen megnézném újra, de DVD is megvan!XD
Leginkább az alapján írtam a kort, hogy az Animaxot 15-30 év közöttieknek sugározzák. Másrészt ki akartam emelni, hogy potenciális másik társaság se gyerekeknek sugározzon. (Akadhat néhány gyerekanime, de ne az legyen az elsődleges irányvonal.)
A Facebook-on is szólt valaki, hogy nem korfüggő, mivel nagyon széles a műfajok skálája. (Amit igazából én is tudok.) Ezért már gondolkodtam azon, hogy kitörlöm vagy máshova illesztem.
Már régen aláírtam a petíciót, remélem lesz valami eredménye :)
Én a Naruto Shippudent az InuYasha folytatását szívesen látnám, valamint a Conan is nagyon jó lenne ha folytatódna valahol. Ha gyerek anime akkor a Pokémonnak örülnék. De persze jöhetne sok új anime is. DVD-m van egy pár főleg Yugioh meg InuYasha, de tervezem bővíteni a gyűjteményt :)
A DVD-k újra fellendülését, mert máshonnan nem lehet beszerezni a kedvenceket legálisan!
A jelenlegi manga ipar bővítését új mangákal!
Hát ez télleg kolosszálisan jó lenne!
Minden animét szeretek, de jó lenne ha végre egyéb ÚJ és KOMOLYABB művek is sorra kerülnének ezáltal.
ezért nincs olyan sok rajongó talán, mert csak a régi rtl klub "mesék" re emlékszik mindenki amik vagy gyerekesek voltak vagy olyan műfaj volt ami nem köti le őket ezért sok embernek úgy maradt meg hogy "mese" meg hogy hülyeség.
általában igyekszem megvenni minden dvd, de sajnos elég szegényes
bár igaz inkább csak akkor veszem meg amikor lefutott az egész kiadás mert tuti kiadnak egy diszdobozt vagy vmit és akkor tuti megveszem
és jó lenne ha lenne blu-ray is és még +extrák is hozzá mint pl. a tiszta op&ed
és végezetül szerintem tök jó lenne ha új animékkel kezdenénk a sugárzást és közbe jó lenne régebbi animéket dvd én kiadni pl inuyasha az tök jó lenne az egész szinkronnal és nagyon szerettem azt és megvan mind dvd-n (a töbi nem szinkronos rész is :P) de jó lenne a yu yu hakusho is egy díszdoboz egész kiadva az is jó volt
szóval minden jó lenne szinkronosan dvd blu-ray -en esetleg
jók lennének az ilyenek hogy fairy tail, bleach,naruto, Psycho-Pass, gits
imádom amikor komoly filozófiás közmondások között társalognak, veszekednek az elég jó ^^
áhhh tudnék erről még mit mondani :P
ennyi..
A felirattal nyelvhelyességre is lehetne szoktatni, mert azzal igencsak hadilábon állnak egyesek. (Bár láttam már TV-ben elgépelt feliratot nem is keveset xD)
A digitális átállás után arra lenne esély, hogy két változatban vetítsenek animéket, de ez plusz költséget is jelent. Így jelenleg nagyobb lehetőség van a szinkronizálásban.
Az Animaxon már nem lesz animés premier, illetve a "Naruto: Shippuuden" egyik AXN-es csatornára sem várható. Ezért is szeretnénk bepályázni egy másik társaságot.
Véleményem
Ráadásul, minél több emberhez eljut, annál jobb! Hiszen csak elolvassa egy olyan ember is, aki talán még tud is valamit tenni. Csak azt sajnálom, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy minek. Ha meg sem próbálja az ember, akkor ne is várjon csodát.
Amúgy eredetibe az összes Rurouni Kenshin eddig megjelent magyar kiadása, Death Note 1., Hetalia 1-3, Csillagsivatag, egy olasz nyelvű Psyren, egy-egy angol nyelvű DB és DBZ, egy magyar antológia és egy három részes global manga. DVD-ben Full Metal Panic végig, Black Jack, Ninja Scroll, Laputa, kettő Bleach, kettő Shaman King, egy-egy Szellemvadászok, Yuu Yuu Hakusho és Yu-Gi-OH!.
Összesítve szerintem hasznos és jogos! Mondjuk én is szívesen néznék sokkal újabb és minőségibb animéket, de sokszor még unalmamban is jobb az agyonismételt Naruto és társai az Animaxon, mint a többi csatorna. Bár egy K-ért, vagy egy Nuraryhionért ölni tudnék. Igaz az elején még én is az A+ csatornával kezdtem.
| This discussion has been closed. |