Nem akarunk Pécs Kertvárosában hulladéklerakót!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Vendég
"Tisztelet"Környezetvédő!
Én a kezdetektől itt élek. Amikor a benzinkutat ide építették a nyakunkba, akkor sem szóltak senkinek.
Mi itt élni akarunk, zöld környezetben!!!!! Nem a hangos, büdös szemétátrakó mellett.
Az ilyen, mint maga nem környezetvédő, hanem egy tudatlan, fanatikus valaki, aki környezetvédőnek titulálja magát. A környezetet védi, az emberek meg pusztuljanak bele?!?!?! Ha nem itt lakik, akkor kérem ,ne dugja bele az orrát mások dolgába!!!!!!!Főleg a mi problémánkba ne!!!!!!!
Re:
Minket senki nem tájékoztattott mit akarnak épiteni ! De szerntem jobb lenne ha a polgármester háza mellé épitenék ha ennyire egészséges!
bűz, fertőzésveszély, bogarak, rágcsálók...........veszélyes hulladék megjelenése, talajvízszennyezés.Ezzel a lakások és ingatlanok ára is rendesen megcsappan.
Ugyanezt a beruházást az Uránvárosiak egyszer már megvétózták a lakókörnyezetükben. Sikerrel!!!! Ezért ez a nagy sietség és titkolódzás. :( Érthetetlen, hogy ezt ki engedélyezte ide, hiszen a saját képviselőnk sem tudott róla . Ide egy nagy játszótér meg "dühöngő" kellene a sok gyereknek.
Nem hagyhatjuk, hogy egy növekvő szeméttelep bűze, látványa, veszélyei és ottlétének tudata beárnyékolja a mindennapjainkat. Ezért született ez a petíció. Ezért kérjük az aláírásokat, amit előre is megköszönök mindenkinek.
Re:
Tisztelt Környezetvédő!!!! Teljesen mindegy, hogy zárt, vagy nem zárt, ide ne épüljön!!!!! Ha szívesen élne egy ilyen szomszédságában, hajrá, lehet költözni!!!!!! Mert gondolom nem ezen a környéken lakik, mert akkor nem mondana ekkora bődületes ökörséget!!!!
Nekem az unokám és családja lakik Postavölgybe.Szeretném ha nem vennék el tőlük az egészséges tiszta levegőt és környezetet.Annyi hely van Pécs és Kozármisleny között, miért pont ide kell ilyesmit tenni?Felháborító, valóban.
Valóban bosszúságra adhat okot, ha egy ilyen "tájékoztatótáblát" helyeznek ki, de a lakosságot nem tájékoztatják a várható beruházás mibenlétéről, az előnyeiről, az esetleges környezeti kockázatokról, és azok elkerülésére tervezett intézkedésekről. Annyi szórólappal "bombáznak" minket mindenféle politikai ügyben, talán most sem ártott volna hasonló szóróanyag küldése. Én személy szerint ne hinném, hogy pont egy transzformátor-állomás mellé kéne játszóteret építeni, hiszen annak is van környezeti terhelése, akkor inkább legyen ott hulladékudvar. Amúgy több hulladékudvar, és átrakóállomás tervezésében részt vettem (a most épülőében sajnos nem)és szakmai véleményem szerint a megfelelően zárt rendszerű hulladékudvarok nem okoznak semmilyen környezetterhelést, bár nézegetni nem annyira kellemes őket (mint ahogy a benzinkutat és trafóállomást sem) Gondolom nem ártana, ha az ott lakók kapnának "kárpótlásul" egy szép nagy játszóteret, távolabb a trafóállomástól, és a forgalmas országúttól. Sajnos, mi kertvárosiak hiába vagyunk jóval többen, mint a belvárosi lakosság, mégis hajlamosak a döntéshozók figyelmen kívül hagyni érdekeinket.
Akkor hajrá!!! Nem szomorkodni kell csak, hogy hogyan bánnak velünk, hanem lépni! Örülnénk, ha a témában jártas szakember is mellettünk állna ma délután fél 6-kor a helyszínen. Persze csak,ha megér annyit a lakókörnyezetünk védelme, hogy kimegyünk az esőbe egy órára, jelezvén,hogy fontos nekünk az ügy és elszántan érdeklődünk a részletek iránt! Üdv.
Kertvárosi
Re:
Kedves Postavölgyi. Kicsit félreértett engem. Én nem a hulladékudvar (ha az épül...) ellen tiltakozom, sőt... Aki látott már regionális lerakót, átrakó állomást, hulladékudvart, illegális erdőszéli hulladékhalmot, az tudja mi a különbség ezek között.
(Környezetvédelmi szempontból hasznos és fontos, hogy a lakoságnál keletkező, kiemelten kezelendő hulladékok (pl. lejárt elem, gyógyszer, festékes göngyöleg, stb.), illetve a hasznosítható hulladékok (papír, műanyag, fém, stb) megfelelő módon kerüljenek összegyűjtésre és ártlmatlanításra! Ilyen létesítményt azért célszerű lakóterületek közelébe építeni, mert így megközelíthető és talán könnyebben ráveszi magát a polgár, h pl boltba menet, vagy tankolás után bevigye a maga kis fénycsövét, festékmaradékát, stb a hulladékudvarra. Mert hát lássuk be, sokan még a szelektív kukáig sem viszik el a műanyag palackjukat, és a lejárt elemet is simán bedobják a kommunális kukákba)
Nekem az okoz bosszúságot, hogy a környékbeli lakosságot nem tájékoztatják, emiatt mindenféle rémhírek terjednek, és keltenek hamis "pánikot". Továbbá hiányolom, hogy a szabadidő hasznos és kellemes eltöltését biztosító parkok, játszóterek, sportpályák hiányoznak, illetve ahol megépültek, nincsenek karban tarva.
Ne ítélj....
http://www2.mecsekdrava.hu/pic/hulludterv.jpg
másik példa a hulladék-átrakóra: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTdel_KqMFVLF-ao3aMJdTVmE1or23BfhlVU2biwWTzpT5fASK
Én valahogy szívesebben nézegetem az elsőt, mint az utolsót, pedig utóbbiból sajnos egyre több-és-több van!
| This discussion has been closed. |