Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Persze ilyen mondás nincs, de azért igaz. A katonaság intézményét kellene eltörölni, úgy ahogy van. Ezt a józan ész diktálná, csak a vezetőknek az nincs. Ha közszolgálati kötelezettség lenne, azzal egyet tudnék érteni. Szedjünk szemetet, kaszáljunk parlagfüvet, dolgozzunk idősek otthonában, bánom is én mit... de ne tanítsunk fiatalokat a fegyverek használatára, amik egy célt szolgálnak, hogy életet vegyenek el. Beteg a világ és már egy országot sem nemzeti, hanem pénzügyi és gazdasági érdekek motiválnak.
Szomorú, abszurd, nevetséges.
Kopé
Re:
Olvasom ezt a sok fröcsögést a kormányra.Hol voltatok 8 évig???!!!! Én is voltam katona,megtanítottak uralkodni az indulataimon,fegyelemre,kitartásra!!!!Ajánlom mindenkinek,aki inkább az alkoholt,drogokat,és az úgynevezett szabad életet harsogja!!!!
Re:
"SOK MINDENT MEGTANULTAM FEGYELMET,TISZTELETET, RENDET, BARÁTSÁGOT, SZERETETET, KÖTÖDÉST."
Hát, szerintem marha gyorsan ásd el magadat. Fegyelem, Tisztelet, Rend, Barátság, Szeretet, Kötődés...Ezeket hogy hozod össze a kőagyú katonasággal? Na egy pillanat, értem! Akkor az a Fegyelem, amikor egy szánalmas hierarchikus renszerben feletted álló "ember" utasításaira egyből ugyrasz, mint egy öleb? Tisztelet az, hogy egy ugyanilyen "személy" akár mit mond rád/rólad, neked esélyed sincsen kiállni magadért? Rend az, amikor nem tehetetsz le semmit a földre 2 percre, mert ellopják? Barátság az, amikor a gyengébbet elnyomják? Szeretet az, amikor más embert ölsz meg parancsra (persze ez nem történik meg, mivel nem fenyeget minket hadveszély)? Kötődés az, amikor idegenekkel vagy összezárva, és a családodat alig láthatod? Ja hogy nem? Mellesleg, ezek alapvető emberi erények, szégeldd el magad, ha csak a katonaságon voltál képes "megtenulni" őket. De szerintem még ott sem...
Szép napot!
Czakó Erzsébet
Mezőkovácsháza, 2011.05.29.
visszaállítása végett, ne legyen sorkötelezettég.
Mezőkovácsháza, 2011. 05.29. Tiszt. Czakó Erzsébet
Sajnos Én voltam sorkatona!AZ ÉLETEMBŐL elvettek két erős esztendőt, azért mert véletlen fiúnak születtem. Pont akkor vették el tőlem mikor megalapozhattam volna azt. A mai napig nem lehetett azt a két évet bepótolni. Ott tanultam meg inni, linkeskedni csibészkedni, mert ha kilógtál a sorból pórul jártál nagyon.
nyámnyila
| This discussion has been closed. |