Mindent a maga helyén!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Leginkább, mert úgy szeretem a Városigetet, ahogy van, és szeretném, ha a gyermekeim is ilyennek ismerenék. E mellett pedig a többi ponttal is egyetértek. Elég volt az emberek érdekeit figyelmen kívül hagyó esztelen pénz szórásból. Itt az ideje, hogy megálljt parancsoljunk. A hatalmat a nép adta, és ha a megszavazott bizalommal visszaélnek, a nép vissza is veheti.
Volt módom személyesen megismerni és meggyűlölni a Horthy rendszert.
részei a ligetnek, sportoláshoz a lehetőség. Gyermekeinknek a játszótér, kresz pálya. Kerékpározás kiemelten. A liget így teljes.
Mert felháborít ennek a kormánynak a tékozlása, az esztelen értelmetlen költekezése, és mindennek a tönkretétele egy ember értelmetlen nagyzási mániája miatt! A Liget mindannyiunké és nem egy ember tulajdona!
nekem szülõhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belõle nõttem én, mint fatörzsbõl gyönge ága"
Radnóti
Mindaddig, amíg az ország lakosságának egyre nagyobb hányada szegényedik el visszafordíthatatlanul, bűnös pazarlásnak tartom a megalomán építkezéseket. A Liget és a Vár pedig nem terepasztal, ahol ide-oda lehet tologatni az épületeket minden környezetvédelmi, városképi és műemléki szempont teljes figyelmen kívül hagyásával.
Csatlakozom az egyik hozzászólóhoz: a petíció címéből nem derül ki a pontos témája. Ha technikailag lehetséges, érdemesnek tartanám megváltoztatni, hogy az eddigi 4048 aláírás ne vesszen el, de könnyebb legyen azonosítani a célt.
Az egész projekttel nem értek egyet
1. Ne keverjük össze a Városliget (nagyon is szükséges) felújítását a beépítésével!
2. A Hauszmann-féle palota építészeti értéke nem nagyobb, mint a jelenlegié; felesleges millárdokat kidobni egy közepes szintű architektúra rekonstruálására, lenne Budapesten épp elég remek épület, amelyik felújításra szorul.
3. A Várengyedben kialakult egy évtizedeken át kiválóan működö kulturális-szellemi intézményrendszer, kár lenne szétrobbantani.
4. Minisztériumok Várba költöztetése nem csak anakronizmus, hanem gyakorlati szempontból értelmetlen is.
| This discussion has been closed. |
2.Mert volt módom megismerni és meggyűlölni a Horthy rendszert