Peticiok.com

Duna World

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Vendég#1 Jan 31, 2012, 00:42
Aki a magyar nyelvben nem talál megfelelő szót egy magyar adófizetők által fenntartott közintézmény elnevezéséhez, az nem méltó az intézmény vezetői feladatának ellátására.
Vendég#2 Jan 31, 2012, 06:36

:-( a keresztnevet kellett előre írnom... (Márta Buvári)
Ez sem magyar sorrend...
[email protected]
http://nandi.ingyenblog.hu/

Jankovich Nándor

Vendég#3 Jan 31, 2012, 09:31

a keresztnevet előre?

Kell? Nem "kell" a keresztnevet előre írni: Simán megfordítottam, s lám, rendesen jelent meg a nevem...
Hajdú Éva
Vendég#4 Jan 31, 2012, 10:05
Nincs annyi oldal, ahány petíciót be lehetne adni, hogy a médiában helyesen, szépen beszéljenek magyarul, és magyar hangsúly, hanglejtés szerint beszéljenek. Valamint tisztán artikuláljanak. Ma már csak ledarálják, "eléneklik" a mondandójukat. Legalább az idegen szavak használata ellen tegyünk, ha tudunk.
Farkas L Rozália
márta#5 Jan 31, 2012, 10:15

Re:

#2: nandi -

A programot nem én csináltam, csak felhasználtam. Sajnos, a számítógépen majdnem minden bejelentkezés így működik.

Buvári Márta

márta#6 Jan 31, 2012, 10:17

Re:

#4: -

Teljesen igaza van, Rozália!

vajh#7 Jan 31, 2012, 11:01

3 rövid percen belül ezek jutottak eszembe:
A Duna TV
Dunna TV
Duna düne
Duna-táj TV
Duna-híd TV
Duna-vidék TV
Magyar TV
Haza TV
Hazám TV
Jó, jó; gondolkodjunk együtt tovább!
A world-nél csak találomra találhatunk jobbat!   ;-)  László de Csabai  ;-)

Vendég#8 Jan 31, 2012, 11:09
Az "amennyivel elé vessző kellene, ha már petíció, és nem értem, miért a keresztnév van elöl, miért nem a vezetéknév, nem belföldi "használatra" készült?
tüzérkapitány#9 Jan 31, 2012, 14:37

[email protected]

A Tv csatorna elnevezése ellen azóta háborgok mióta megjelent. De nem tudom bevenni az autentikus népi táncot,a folkrádiót, az archaikus magyar ételeket, a trendet, a meetinget, az auditálást stb. Nagyon sok bolt elnevezését sem. Nincs aki a nyelv törvényt betartassa!
Vendég#10 Feb 01, 2012, 18:13
Egyetértek! Anyanyelvünk gazdagon képes kifejezni mondandónkat, nincs szükség idegen szavak használatára.Javaslatom a Duna World helyett DUNA TV-Magyar Világ
márta#11 Feb 02, 2012, 11:11

Re: [email protected]

#9: tüzérkapitány - [email protected]

Kedves Tűzérkapitány! A következő körlevélbe ezeket is bevesszük. Köszönettel Buvári Márta

Vendég#12 Feb 02, 2012, 14:30
El kell bocsátani az állásából, aki elfogadta ezt az elnevezést. Nevelni már késő, de megélhetésének sérülésével egy életre megtanulhatja - ő is és környezete is - hogy miként kell gondolkoznia, ha a magyar adófizetők pénzéből kapja a fizetését.
Vendég#13 Feb 02, 2012, 16:42
A "Duna" -elnevezés részben nemzetközileg is elfogadott. A hozzá választott angolszász szópárja megengedi, hogy a csatorna neve idővel ne is utaljon a magyar voltára. Ha ez motiválta a névválasztást,akkor az a hazaárulásnál is aljasabb indíték volt.
Vendég#14 Feb 17, 2012, 17:29

Duna - Magyarság igen, Duna World, az mi? Már miért nem World Donau! Vagy legyen Volga TV, gyurcsányék , kovácslacáék, lendvaiildikóék nagy örömére? Ki találta ki a World nevet? Hogy Hofit idézzem: "Vagy sokan, vagy egy nagy nehezen!!!" Forrai Tibor

Vendég#15 Feb 17, 2012, 17:32

Re:

This comment has been removed by the person who wrote it.

Levente#17 Feb 21, 2012, 03:33

Gondolkozzunk Magyarul! Miért?

Máris van egy nagyszerű gondolat: Legyen az adó neve: Duna - Róna A Duna - az eredeti név, utal a Fekete Erdőtől a Fekete Tengerig való összeköttetésre. A Róna - a kiterjedt síkságra, sokkal szebben utal a távlatokra, a távolságra, mint az agyoncsépelt global, vagy a most is kifogásolt world. Ráadásul ízes, Magyar, gyönyörködhet benne Párizs, London, Róma!

A Petíció szerzőivel - ajánljuk közösen!

B. Juhász Levente

Vendég#18 Mar 08, 2012, 12:59
Tisza ? ;-)
Vendég#19 Mar 10, 2012, 21:16
Én szerintem amit kilehet fejezni a nyelvünkön azt csak úgy lenne szabad írni. A magyar nyelven lehet a legérthetőbbe mindent ki fejezni.Egyedül a mi nyelvünk nem kevert nyelv ezért nem szabad el korcsosítani. ezt még büntetni is kellene.Tibor a R-akadémikus
Vendég#20 Mar 10, 2012, 21:31

Re: a keresztnevet előre?

#3: - a keresztnevet előre?

A keresznéven rengeteg ember él a vezeténév egyértelmüen meg határozza a személyt

Vendég#21 Mar 29, 2012, 15:51
Szomorú Peti ciao. :(
pici#22 Mar 23, 2013, 16:04
Azóta mérgelödöm ezen a szolgalelkü,önfeladó ,anglomán WORLD-on,amióta elöször találkoztam vele.A híresen toleráns és demokrata angolok biztosan nem követnének el ilyen gyalázatot a saját nyelvükkel.Ez az adó magyar
emberekhez kiván magyarul szólni.Legyen a neve is magyar. Pl:VILÀG-DUNA