ALÁÍRÁSGYŰJTÉS AZ EGRI KÓBOR ÁLLATOK KILÖVÉSE ELLEN
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
gondolkodj
Bár nem vagyok híve az állatok lelövésének, de a helyzetet valahogy kezelni kell. A gazdák felelőtlenek és szerintem az is helytelen, hogy azok szenvedjenek akik nem tehetnek az egészről. Esetleg embereket marcangoljanak szét. Valamilyen konstruktív megoldás kéne. Törvényi szabályozás. Szerintem a gazdáknak számontartási kötelezettsége kell, hogy legyen a háziállatuk után, még ha ez több pénzükbe is fog kerülni. Aki nem tud egy állatot tisztességesen eltartani az ne tartson. Ha egy háziállatnak kölykei lesznek arról legyen köteles bejelentést tenni az államnak, ha ezt a kötelességét elmulasztja ne tarthasson állatot, és büntessék meg keményen. Ugyan így ha új gazdára talál azt is legyen köteles bejelenteni. Évente a kutyát állatorvosok ellenőrizhetik. Ha ennek nem tesznek eleget a gazdák, szintén büntessék meg és vonják meg azt a -lehetőséget, hogy állatot tarthasson a következő 7-10 évre.
http://www.szatmar.ro/Koborkutyak_teptek_szet_egy_71_eves_asszonyt/hirek/47512
http://index.hu/bulvar/2012/01/02/falkakban_jarnak_a_kobor_kutyak_kaposvaron/
Az ember barátja a kutya! Kötelessége az embernek gondoskodni róla!!!
Egy ember csoport megítélése, hogy hogyan bánik a környezetében élő állatokkal.
Mélységesen felháborít a gondolata is annak, hogy a "védekezésnek" ezt durva, embertelen, felháborító módját választhatja egy közösség!!!
Kedves szürke marha! Kutyákat és macskákat is tartok itthon, kb. 200 km-re vagyok Egertől. Az aláírással kifejezheti a jó érzésű,hogy támogat egy ügyet. Nézd meg, hogy az aláírók zöme nem Egerben él. Meggyőződésem, hogy az aláírók többségének van házi állata, nem csak úgy írogat ide, hanem saját kedvenceire pillant és átgondolja, mi lenne, ha az övé is véletlenül elveszne. És valaki szívtelen módon lelőné, mielőtt megtalálhatnánk. Nagyon okos vagy, de ne oszd az észt, hanem menj és segíts, ha közelebb laksz! Persze, aki tud fogadjon be a kóbor kutyusok közül. Ha kell, majd arra a menhelyre utalok pénzt, ahová viszik szegényeket. De te itt ne rombold annak a jelentőségét, aminek percről-percre egyre több jóérzésű ember jelentőséget tulajdonít.
Nem a kutya tehet róla hogy kóborol hanem a gazdája. És nem a kutya a felelős hanem a gazdája.
Re:
Na ja a menhejre vinni mi ott meg elaltatni. akkor inkább lőjék ki tizedrészébe sem kerül meg nem is veszélyes
| This discussion has been closed. |
Re:
#22: -
Igen ezek a kutyusok valamikor aranyosak voltak,De mi emberek dobtuk ki mert meg untuk ,lejárt a szavatosága.Akkor szerinted már igen ki kell löni .Igen mi is látjuk és halljuk hogy mit csinálnak a kutyák de te azt megnézed hogy az ember velük mit csinál,megégeti ,megcsonkitja ledobja a hídról.A kutya is egy érző lény sőt nagyon érzékeny.Akkor most lehet mérlegelni proés kontra .Amugy meg a város fizet ezért embereknek a gyepmesteri telepen és ök "képzet befogó" emberek.