Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Akác Méhek Méz Méhész
Maradj csendben és figyelj. Mit nem hallasz és mit nem látsz. MÉHEKET. Nem donganak szorgosan a fák virágai között. Mert NINCSENEK. És ha kiirtják az akácosokat még ennyi sem lesz. Természetesen méz sem lesz. Ezen gondolkozzanak el az illetékesek. Menyi gazdasági hasznot hoz a méz termelés. Európában méz nagy hatalom vagyunk. Hát ezt akarják elvenni tőlünk.
Re: Akác Méhek Méz Méhész
#4702: DIEGOS ATI - Akác Méhek Méz Méhész
Nálunk (Komárom megye) évek óta nem volt annyi vadméh, mint idén. A cseresznyefa egyetlen, összefüggő virágtömegként néz ki, körülötte pedig rengeteg méh és dongó, több poszméhfaj is...
A méheket nem az akác fogja megmenteni, mert csak 2-3 hétig biztosít táplálékot nekik. Miután levirágzott, nem használják tovább a méhek. A méhek védelmében elegyes erdőket és réteket kellene fenntartani, ahol a sok közül mindig virágzik valamelyik faj.
Re: Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
#4701: Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
Köszönet a határozottságáért! Nem tudom, hogy ennek a bizonyos pártnak miért kell mindhova belepiszkítani?
Igen is, hogy "Az akác legyen hungarikum" :-)))
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: Politikai blaszfémia
Reason for the removal: Hamis információk
Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
#4706: Vona Gábor, jobbikos - Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
Undorító bagázs, tünjenek legalább innen el!
Az akác pedig legyen hungarikum!
Re:
Nemes fa? Vannak bizonyos előnyei, amelyek miatt hasznos. A nemes fa az a tölgy, a bükk, a magas kőris. Például. Az akác, mint nemes fa? Hagyjuk már!
Saját telkén engedéllyel ritkította meg a bokrokat egy hajdúsági gazda, ám ezzel több ezer értékes lepkehernyót irtott ki az ügyészség szerint. Az okozott kárt 10 milliárd forintban állapították meg, a büntetés összege másfél milliárd forint.
Lepkeirtásért 1,5 milliárd forintra büntetnének a Hajdúságban egy kokadi gazdát, mert amikor saját telkén engedéllyel ritkította meg a bokrokat, több ezer értékes lepkehernyót irtott ki az ügyészség szerint - olvasható a Blikkben.
A lap pénteki számában azt írta, a ritkítás után néhány hónappal a nemzeti park egyik természetvédelmi őre jelentette fel a gazdát. A rendőrség és a Hajdú-Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság visszadobta az ügyet, a környezetvédelmi főfelügyelőség viszont lecsapott.
A szakértő az irtás után fél évvel ugyanis kiszámolta, hogy a gazda gépeinek összesen 6 ezer keleti lápi bagolylepke hernyója esett áldozatul, amely egyetlen darabjának eszmei értéke 250 ezer forint. Így az okozott kárt 10 milliárd forintban állapították meg. A gazda ügyvédje képtelen túlzásnak nevezte a követelést.
"A 10 milliárdos károkozás a kolontári vörösiszap-katasztrófához mérhető. Álláspontunk szerint az ügyészség egy amatőr természetbúvár feltételezésére hagyatkozik, az okozott kárt nem tudják bizonyítani" – mondta Zeke László, a gazda ügyvédje.
Forrás: MTI
Reason for the removal: Trágárság
Re: Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
#4711: - Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
Igaza van! Foglalkozzunk az akáccal, amiért a petíció létrejött!
Én sem szavaztam a szélsőjobbos bandára, sőt, nem is vagyok rájuk kiváncsi!
Arra viszont igen, hogy az akác HUNGARIKUM legyen! Tudtommal a petíció is ennek érdekében jött létre.
#4712: Akác = Hungarikum - Re: Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
Szívemből szóltál!
Akác = HUNGARIKUM !!!!!
Re:
http://tudnodkell.info/ami-nem-oshonos-pusztuljon-dontott-az-eu/
A média tele volt azzal, hogy hungarikum lett az akác. Én is megosztottam itt erről egy cikket. Erre most ezt olvasom (idézem):
"Hoppál Péter április 14-ei sajtótájékoztatóján közölte, már májusban hungarikummá nyilváníthatják az akácot és az akácmézet, ami megnyugtató védelmet ad. Ismert, a hungarikummá nyilvánítást kezdeményező dokumentumot február közepén írták alá az Akác-koalíció tagjai."
Na ezt hívják félrevezetésnek, eközben pedig az EU döntött.
Re: Re:
Az EGÉSZ egy nagy félrevezetés! Beleértve azt, hogy az EU ki akarja irtani az akácot...
Re: Re: Re:
http://tudnodkell.info/ami-nem-oshonos-pusztuljon-dontott-az-eu/
Bár úgy lenne! Az EU döntés viszont megszületett, és bár ésszel fel nem foghatom, de ezek szerint ez a legnagyobb gondja az EU-nak.
Re: Re: Re: Re:
Esetleg valami autentikusabb forrás? Hivatkozás? Vagy valaki kitalált valamit és parasztvakít vele?
Re: Re: Re: Re:
Elég nagy gond, ha a körülöttünk a természet pusztulásnak indul. Nem gondolod? Meg akarod várni, amíg a tiszta víz meg levegő már elfogyott? Szerinted akkor kell kitalálni valami zseniálisat? Vagy esetleg előtte sem árt tenni valamit?
Az akác legyen HUNGARIKUM!!!
| This discussion has been closed. |
#4696: Vona Gábor, jobbikos - Le a nácikkal!!! Le a Jobbikkal!!!
Tisztelt Vona Gábor, jobbikos!
A jelen petíció minden politikai párttól és ideológiától független és azzal a céllal jött létre a saját személyes kezdeményezésemből, amely a preambulumban is olvasható. Minden más belemagyarázás.
Ön - valódi kilétét fel nem fedve - rosszindulatúan egybemosott engem egy szélsőjobboldali párttal, amelyet határozottan visszautasítok.
Egyúttal tisztelettel megkérem két dologra. 1.) A politikai jellegű megnyilvánulásait másutt fejtse ki, mert ez a kezdeményezés nem annak a fóruma. Egyébként pedig tudván tudom, hogy baloldali értékrendű emberek sokasága is aláírta a petíciót, mivel az akácon sem narancs, sem szegfű, sem zöldalma, sem árpádházi zászló nem terem. 2.) Lehetősége van 24 órán belül önként eltávolítania az inzultáló megjegyzését a 'Hozzászólások' közül. Ha ezzel nem él, én is megtehetem.
Továbbra is baráti és emberi üdvözlettel!
a Kezdeményező
egy nyírségi erdőmérnök
egy EMBER