Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
Sajnos már ebben az országban nem lehet hinni senkinek, ezért nem is hisz el már az értelmesebbje semmit. Sógorom vállalkozása azért ment tönkre, mert egy gazdag vállalkozó nem fizette ki őket, mint alvállalkozókat. Ki gondolta volna, hogy a milliárdos így átbassza őket.
a család fontos
erdők védelme
Kósa irtatja a nagyerdőből, mint tájidegent ! ! !
Mint szőlőkaró akár 20-évig is birja, mig a többi 10év utánra elkorhad!
Az akácméz valóban hungarikum, minden magyarnak érdeke, hogy fennmaradjon !!!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#3729: bpetya75 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
A saját akác erdőd helyére telepíts magadnak bükköst és élvezd 100 évig az eredményét munkádnak.
Ahol eddig az akác "megfogta "a homokot, késlelteti a folyamatba lévő "sivatagosodást".
Akinek a "kedvéért" nem akác, hanem" bükkfa" lesz hivatott ellátni ezt a feladatot kivánom neki, hogy az Ő "élőhelye " is az legyen.
Boldoguljon ahogy tud, a saját érdemei szerint,ha neki ez az érdeke!
Re:
Hogyne, ha a Fidesz úgy akarja, akkor a magyar radír, vagy a magyar hólapát is lehet hungarikum.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#3741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nem vagyok "harcos típus", inkább tépelődő. Hosszú ideig versenyszerűen sakkoztam, a játszma végkimenetele szempontjából minden lépés lényeges, akár egyetlen lépés is lehet döntő jelentőségű. Van egy (kicsi) akácosom, amit a szokásos módon használok. Olvastam a petícióról, és - hozzáértő nem lévén - nem akartam emóciókra alapozni a véleményemet. Kérdéseket tettem fel többeknek. Értékes válaszokat kaptam pl. "bpetya75", "egy biológus", "erdőkerülő" hozzászólóktól, amiket kritika nélkül nem fogadtam el, összevetettem az általam elérhető és megérthető irodalommal. Az általuk leírtakat hitelesnek és konzisztensnek kell tekintenem.
A Négy Mancs szervezetről hallottam, tevékenységüket nem ismerem, nincs véleményem róluk. Szerény hasznot húzok az akácosomból.
Van még egy nyitott kérdésem, amire nem kaptam választ: "az én tizenméter széles, 1960-ban telepített sáverdőm szükségképpen le fog romlani?"
Ebben tudna segíteni? Köszönöm.
#3761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Bocsánat, azt hiszem engem szólítottak meg! Az akácosomat örököltem, nem akarom bükkre vagy másra cserélni, ha nem muszáj. Jelenleg - azt hiszem így nevezik - második generációs. Nekem emberi számítás szerint ez már kitart, de tudni szeretném, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy a gyermekeimnek is teremjen. A családomnak ez az érdeke.
az unokaink a bozotost fogjak erdonek nevezni!!!
Re: Re:
Városban élek, városban nőttem fel, de fontosnak tartom az akácost is (méz, talajmegkötés, tüzifa, virágillat), és igenis fontosnak tartom az állatjólétet. Az EU-ról szóló negatív vélemények többségével egyetértek, pozitívnak csak az EU állatjóléti követelményeit tartom.
Amúgy valaki mondja meg, hogy hány száz évnél kezdődik az "őshonosság"? növénynél? állatnál? embernél?
#3761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Hol írtam olyat, hogy gyenge homoktalajra bükköt kéne rakni?
Re: Re: Re:
Re: Re: Re:
Ajánlom mindenki figyelmébe ezen a linken található műsort. Szépen összefoglalják a jelenlegi helyzetet az akáckérdésben. http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2014-02-24 Napközben című műsor.
Nagyon szeretem a virágzó akác illatát, nem is beszélve a csodálatos, és nem mellesleg, nagyon egészséges akácmézről!
#3741: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nem vagyok tagja semmilyen állatvédő vagy egyéb hasonló szervezetnek. Biológus vagyok, úgyhogy az átlagnál némileg képzettebbnek számítok a fenntarthatóság biológiai vonatkozásaiban, ezért bátorkodtam megosztani a véleményemet. Önkéntesként dolgoztam élőhelyrekonstrukciós munkákban a Duna-Ipoly Nemzeti Parknál és a bátorligeti őslápon is (mindenféle juttatás nélkül). Tapasztalatból tudom, hogy mit okoz az akác (és más invazív fajok) ezeken a területeken, és hogy milyen nehéz tőlük megszabadulni. Az ország többi részén sem jobb a helyzet sajnos.
Erdőm nincs, és nem pénzel a francia vagy egyéb nyugati mézlobbi sem, ha esetleg erre gondolt volna. Egyébként köszönöm a feltételezést...
Kívánok sok sikert munkátokban.
Juhász István
| This discussion has been closed. |