Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni

Származás nélküli lovakkal is lehessen lovagoltatni / Közlemények / Nullás lovak napja 2014 Június 14 / Hozzászólások


Vendég

#26

2014-06-10 20:20

Kedves Andrea!

Bár kezdeményezéseteket a legteljesebb mértékben támogatom, személyesen nem tudok részt venni a demonstráción. Biztosan nagyon sok résztvevőre számíthattok, s remélem a békés "tüntetés" visszhangja értő fülekre talál. Én magam azt is megértem, hogy ezzel a rendelettel mit is próbálnak elérni, ez nemes és becsülendő, de azt, ahogy ezt el akarják érni, számomra felfoghatatlan. Nyilván most nem megyek bele, hogy kinek milyen érdeke fűződhet a rendelet végrehajtásához, mert megint a politika és a gazdaság mély bugyraiban kellene kutakodni, inkább egy kis statisztikai adattal buzdítalak Benneteket: A Lovas Szövetségnél idén majdnem 140 lovat regisztráltak ismeretlen származással s versenyeznek velük a különböző lovas szakágak. A mi szakágunk országos bajnoki fordulóin csak idén már 10 ismeretlen származású ló került regisztrálásra. (2013-ban még csak 2) Közöttük többük országos bajnoki címet szerzett az évek során több versenyszámban, s van, amelyikük idén debütál bajnokságunkban. Már most ígéretes egy-egy lovunk, több gyerek és ifjúsági lovas idén először méreti meg magát országos szinten. Legtöbbjüknek nincs lehetősége saját ló tartására, azt egyesületük, lovardájuk bocsátja rendelkezésükre, együtt tanulnak, készülnek, együtt tapasztalnak, gyarapodnak sikerekkel, élményekkel, díjakkal. Egy lovas embernek nem kell elmondani, hogy ezek az élmények egy életre meghatározzák a fiatal lovas környezetéhez való hozzáállását, felelősségtudatát, jövőképét.
Hatalmas veszteség lenne, ha egy rendelettel mindezt megsemmisítenék, pusztán azért, mert a ló "csak egy nullás". A legtöbb ismeretlen származású ló bizonyára nem tudatos s még úgy sem lepapírozott tenyésztés eredménye, de a gének nem a papíron teljesítenek, hanem a valóságban. Nagyon sok sikert Nektek s kívánom, hogy az érdekek valahol félúton találkozzanak, s abban se ló se lovas ne sérüljön. Tisztelettel: Jeszenszky-Sebők Judit

Vendég

#27

2014-06-10 21:09

Sajnos nem tudok elmenni, de szorítok, hogy eredményes legyen a peticíó és a demonstráció is.

Vendég

#28

2014-06-11 06:29

Fogjunk össze ezekért az okos állatokért.Minden köszönet és tisztelet a szervezőknek és a hozzájuk csatlakozóknak.
Lovas baráti üdvözlettel:Makra Tünde Gyomaendrőd

Vendég

#29

2014-06-11 06:35

A békés demonstrációval egyetértek.
NoName

#30

2014-06-11 08:40

Azzal a kommenttel ertek egyet, amely szerint (ill. a kommentelo szerint) a rendelet tenyesztesszabalyozasilag rendben van, csak etikailag tarthatatlan. Igen, ugy kellett VOLNA a rendeletet megcsinalni ("ha"...), hogy az eletben levo nullas lovak hadd szolgaljak ki a lovasokat. Itt a tenyesztest kellene rendbetenni, hogy mindefele onjelolt "tenyesztok" (jobban mondva inkabb: szaporitok), mindenfele rissz-rossz zugmenekkel ne tudjanak fillerekert fedeztetni, a nullas lovak ne tudjanak nullasok lenni. Ehhez hatter is szukseges (azaz penz, fejlesztes, szakember, ellenor, stb), ugyhogy az egesz mar megint csak hamvaba holt dolog. Zugtenyesztes volt, van, lesz, max nagyon nagy megszoritasokkal lehetne visszavetni, pl. a mentartas engedelykoteles, ha "balesetbol" lesz csiko, a men azonnal herelendo, stb. Mert jo, legyen minden lonak valamilyen besorolasa egy fajtaba. De. Ugyanakkor nem lehetne a nullas is egy fajta vagy sokkal inkabb egy gyujtonev? Nincs kulonbseg lo es lo kozott, tok mindegy milyen belyegzot nyom valaki a szorebe, nem? Attol a lo ugyanugy eszik, kakal, ugrik vagy bakol, ugyanugy lehet rozsaszin, csillamos felszerelessel lovagolni, mint a nemet tenyesztoktol hazaszallitott, kiszuperalt sportlovakat. Szoval, akit tenyesztesileg zavarnak a zugcsikok, arra talaljanak megoldast, hogy ne lehessen zugtenyeszteni. Na tessek.
Sajnos nem tudok elmenni, mert kulfoldon elek, de lelekben a felvonulokkal vagyok!!!

Vendég

#31

2014-06-11 20:13

Köszi, próbálok.

Vendég

#32

2014-06-12 21:27

Sajnos csak lélekben, külföldön élek jelenleg, de veletek vagyok és a lovakkal, bárhonnan is származzanak...

Vendég

#33

2014-06-13 15:55

Olyan szívesen elmennék de Szeged mellett lakom. :(

Vendég

#34

2014-06-15 22:17

Hihetetlen, hogy valaki vagy valakik eldöntenek valamit és olyanért kell harcolni, amiért nem kellene!!!