Kérjük, ne vegyen részt a budapesti Városliget tönkretételében!


Vendég

#76 Varosliget

2014-03-04 23:24

Legyen szavazas!

Vendég

#77

2014-03-05 09:24

Bár én vidéki vagyok, azért gyakran utaztam a fővárosba, ahol nekem, mint a vidék aránylag tiszta levegőjéhez szokott embernek sokszor orrfacsaró a Budapesti levegő. Ezért is nem helyeslem a zöldterület beépítését. Élnek ott rokonaim, akiknek sokszor a hétvégi programjuk a Városligeti séta.

Vendég

#78

2014-03-05 09:28

Ha fejleszteni szeretnék a városligetet, ültessenek több fát és bokrot, költsenek többet a szeméttől való megtisztítására, modernizálják a játszótereket és tartsák karban az ott elhelyezett közkincseket. De ilyen "grandiózus", beruházásokat tartsák távol tőle. Egyszerűen nem hiszel el, hogy semmi sem szent, hogy mindent fel kell forgatni, ha anyagi haszonnal kecsegtet.


Vendég

#79

2014-03-05 09:46

Városliget a miénk... nem a "politikai elité" és mi nem akarunk még több múzeumot aminek már értelme sincs.
ica

#80

2014-03-05 11:40

Azt a kevés zöld területet,ami még van NE VEGYÉK EL !
Miért nem maradhat a jelenlegi állapot?
Ez a terület kismamák,és az idős, nehéz mozgású emberek kedvenc helye.
Az nem fontos,hogy ezek a lakosok egészségmegörző centrumnak tekintik?
Ha elveszik a területet, még több mozgászsegény, kövér gyermek lesz.
Ez a jövő??????


Vendég

#81

2014-03-05 12:39

Inkább futópályát és sportcentrumot hozzanak létre!!!!Ne a zöldet gyilkolják!

Vendég

#82

2014-03-06 12:35

MEGBOLONDULT A VILÁG?
MINDENÜTT IRTJÁK AZ OXIGÉNFORRÁST!
MEG KELLENE ÁLLNI MÁR!

Vendég

#83

2014-03-06 16:24

Szólj hozzá!...
2935

#84

2014-03-07 11:33

Túl,- a súlyozottan méltányolandó környezetvédelmi problémákon,- elgondolkozott azon valaki Baán úr köreiben arról, hogy mi lesz a kiürítendő múzeumok, középületek további sorsa ? Mindből ne legyen már kormányzati épület..
Ott fognak állni tizen évekig üresen mint pl. a Balettintézet, Postapalota , stb végtelen a sor.
Ludwig Múzeum, most költözött be, immár második új helyére...Ész megáll..
A városban szétszórt múzeumok legalább a lehetőségét biztosítják a város külföldiek általi bejárásának...
Nemecsek

#85 Re:

2014-03-07 11:52

#84: 2935 -

Igen, ezen is szoktam gondolkodni. Sőt az Építészeti Múzeumot is ők szüntették meg, elvették az épületét, kirúgták az összes munkatársát. A Magyar Zene Háza pedig nem más mint a bécsi Haus der Musik egy az egyben való koppintása, tehát értelmetlen - pláne, hogy megújult a Zeneakadémia, és tavaly megnyílt a BMC.

De elárulok még egy blöfföt. A Széchenyi Fürdő, amibe egymillió új turistát (de legalább egy részét) akar Baán bepaszírozni, jelenleg full kihasználtsággal működik. Az 1-es és 2-es kút kapacitását pedig a fürdő és az Állatkert használja. Ha tehát kell még turista, akkor a fürdőt bővítani kell, ha pedig a fürdőt bővítik, új artézi kutat kell fúrni, mert a jelenlegiek vízhozama már nem lesz elég az állatkerti biodómnak meg a bővített fürdőnek.

Baán blöfföl.


Vendég

#86

2014-03-08 19:13

75 milliárdot dobnak ki eszementek ötleteire, miközben a fél ország éhezik! Van nekünk múzeumunk éppen elég, látogató is lenne, ha eléggé tele lenne a nép pénztárcája! A Városligethez hozzányúlni egy magyarság elleni merénylettel egyenlő!

Vendég

#87

2014-03-09 15:41

A Városligetet a túlzottan megemelkedő forgalomtól is féltem.

Vendég

#88

2014-03-11 10:03

Ebben a témában lehetne népszavazást kezdeményezni!

Vendég

#89

2014-03-13 04:12

Gyermek koromban odajártunk kirándulni ..fiaimat is kivittük játszani....MIÉRT KELL MINDENT LEROMBOLNI PUSZTÍTANI ???

Vendég

#90

2014-03-13 12:55

A Városliget a főváros történelmének folytonosságát hirdető szimbólum volt eddig. E folytonosság helyébe a 2/3-os hatalom környezetpusztító gőgje lép, de reméljük csak lépne. Lokálpatrióta szakember nem vesz rész a fővárosa hóhér munkájában. A város árulója az aki itt a pusztításban szerepet vállal.

Vendég

#91

2014-03-13 14:20

T. Barátaim! Nagyon felháborítónak tartom, amit a zöld területekkel művelnek, nem lehetnek annyira önzők , hogy csak a pénz, mert egyértelmű, hogy valakiknek a zsebe ettől megtelik! Ezeknek /kis e-vel/ az embereknek nem számít a gyerekük unokájuk, hogy milyen környezetben nő fel. Remélem nem sikerül!!!
Heder

#92 Re:

2014-03-13 18:27

#90: -

Na ezzel nagyon egyetértek, bizony ki kell mondani, akkor is, ha sokaknak nem tetszik: ez bizony azoknak a budapestieknek az elárulása, akik aktívan, pihenésre, rekreációra használják rendszeresen a Városligetet: köztük sok kisgyermekes család, idős ember. Lehet itt önigazolásokat keresni, meg mosni kezeinket, de ez bizony csúf árulás.


Vendég

#93

2014-03-13 19:25

Így is, a meglévő zöld területek ellenére, mocskos, büdös ez a város. És akkor még ebből a kevés zöldből is el akarnak venni? Gazemberség.

Vendég

#94

2014-03-13 19:33

Környezetvédelem, ne nagyfokú koncentráció, költségkímélés, meglévő épületeket hasznosítsunk, és ne azért valósuljon meg, hogy mutyizni lehessen, zsíros megrendeléseket adni a havernak, szerintem ez a fő ok a Városliget tönkretételével kapcsolatban.

Vendég

#95

2014-03-13 19:47

Szerintem ez így jó ahogy van, megszoktuk, szeretjük , használjuk!

Vendég

#96

2014-03-13 19:56

Egy tudós környezetvédő már nem tudja a véleményét erről a pénzügyi és üzleti műveletről kifejteni.
Szomorú hírt közlök!


http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=p1100126


Vendég

#97

2014-03-14 06:15

elég a mutyilandból, nem kell egy újabb a ligetbe
nem kell az uralkodói elit hagymázas lázálmainak a megvalósítása közpénzen
ami a liget zöldfelületének nagymértékű pusztításával járna!

Vendég

#98

2014-03-17 14:02

Ne tegye tönkre egy kormány sem ami a népé és több,mint száz éve létezik, úgy ahogy kinéz és ott ahol van. Több ezer ember kívánsága, de lesz százezer is. A Köz vagyona a közé! Ők rendelkezhetnek vele,hisz nekik készült -anno- és értük. Sz.György és 8 tagú családja
Katya

#99

2014-03-17 23:28

Mélységesen felháborít és elborzaszt, amit ez a kormány művel a hazámmal.

Természetesen nem kívánok politikai, gazdasági dolgokba belemenni, hisz jelen esetben nem erről van szó, hanem kulturális örökségünkről. Kincseinkről. Műemlékeinkről. Értékeinkről.

Teljes mértékben ellenzem az összes eszetlen, agyament, felháborító, vérlázító pusztítást, amit mostanában művelnek. Az pedig egyszerűen nonszen, amit a Városligettel kapcsolatban terveznek. Ne túrják fel, ne rombolják le, ne tüntessék el a fákat (ahogy azt a Parlament körül is tették) és ne építsenek egy újabb- valószínűsíthetően megint valami "frenetikus" stílusban megépített beton, üveg, akármilyen ízléstelen komplexumot. És főleg ne azon célból, hogy oda "telepítsék" át múzeumainkat.

Néha szóhoz sem jutok. Néha a sírás kerülget... és valami furcsa, keserű dolgot érzek. Mintha egy hatalmas kéz szorítaná össze a szívemet...és facsarná ki belőle szépen, lassan, nagyon lassan az utolsó csepp vért is.
Ne vegyék el az "emlékeimet", ne vegyék el azok valós helyszíneit. Ne vegyék el, ne tüntessék el a föld színéről azokat a dolgokat, amire méltán büszkék lehetünk, mert épp egy eszetlen, tébolyodott banda tombol kényére kedvére.

(Jelenleg nem otthon élek- ennek miértjébe sem megyek bele. De a távolban is ugyanúgy magyar vagyok.. és ugyanúgy a hazámnak tartom az országot. Ugyanúgy csodálom Budapestet. És ugyanúgy szakad meg érte a szívem, és robban fel a fejem, mikor ilyeneket hallok.

(A szakdogámat bár kommunikáció szakon írtam meg, de Budapest belvárosának reprezentatív épületeit vizsgáltam meg benne. Azt, hogy az épületek hogyan kommunikálnak velünk, mit adnak át nekünk, milyen érzéseket hoznak bennünk felszínre. Csak a bevezetőjét szeretném beilleszteni ide.)

„Szeretem Budapest belvárosát. Megannyi csodás épületével, a régmúlt által ránk hagyományozott értékeivel együtt.
Eldugott, rejtett kis utcákon barangolva kandeláberek, vízköpők, sok helyen málladozó homlokzatok, ujjaikat, orrukat vesztett szobrok néznek vissza rám. Cirádás betűkkel megalkotott táblák hirdetik a falakon, hogy egykor mire volt hivatott egy-egy épület.
Márványlépcsők gondos munkával, nagy szakértelemmel megalkotott vaskorlátai, falfestmények, kidolgozott timpanonok, eklektikában burjánzó, lüktető városrészek őrzik még most is a régmúlt örökségét.
Hajnalban, mikor az Erzsébet híd közepén a buszról kinézek a városra, mely a kelő Nap fényében szikrázik, néha olyan, mintha valami monumentális erő érintene meg és nehezedne rám. Gyönyörű, méltóságteljes zenét hallok, melyben akkor, abban a pillanatban, mintha kis időre visszatérne a múlt is.
A Nagykörúton a villamosról kibámulva, minden egyes alkalommal megakad a szemem valamin, amit azelőtt még sosem vettem észre. Gigantikus, erőt sugárzó szobrok, melyek mintha fejük fölé emelt karjaikkal tényleg az épületet tartanák. Vasból kovácsolt csigák és különböző állatfigurák a járdán ülve védik a házak falát kapunyitáskor.
Kora reggel kerékpárral, a kormányt elengedve átgurulni a Hősök terén, mikor még csak néhány autó hajt végig az utakon és az embertömegek, akik napközben ellepik a környéket, még alszanak és mikor még akkora a csönd, hogy hallani a madarakat is, olyan boldogság jár át, hogy fülig ér a szám.
Fények, illatok, érzések, hagyomány, értékek, szaktudás, méltóságteljes, ódon épületek. Nekem ezt jelenti a belváros.”

Ne tegyék tönkre a Városligetet!


Zsédely-Romhányi Katalin


Vendég

#100

2014-03-19 14:10

Kérek mindenkit előbb olvassa el a hivatalos kiírást és utána alkosson véleményt! Itt tölthető le: http://www.ligetbudapest.org/