Az akác legyen hungarikum!
Túl az 50-en!...
Vendég#202 Feb 28, 2014, 11:44
Forduljon a Méhész szövetséghez, a méhészek biztossan támogatni fogják
tiszafa#204 Feb 28, 2014, 11:59
Kérés
Tisztelt Zoltán!
Köszönöm az értesítést!
Sajnos rosszul értelmeztem a közlemény továbbítást.
Így kérem a nemleges válasz törlését.
Továbbra is kérek értesítést a petíció részleteiről,
folyamatáról.
Köszönettel: János < [email protected] >
Köszönöm az értesítést!
Sajnos rosszul értelmeztem a közlemény továbbítást.
Így kérem a nemleges válasz törlését.
Továbbra is kérek értesítést a petíció részleteiről,
folyamatáról.
Köszönettel: János < [email protected] >
Vendég#205 Feb 28, 2014, 12:00
Az elejét olvasva, úgy tűnt, hogy nem magyar ember írta a tájékoztatást, vagy pedig nagyon régen külföldre ment magyar...Megijedtem.....Komolyan...
Vendég#206 Feb 28, 2014, 12:01
Mi is köszönjük,hogy valaki felkarolta ezt az ügyet::::
Vendég#207 Feb 28, 2014, 12:07
Ez az egész felháborító és gusztustalan. A cél talán az, hogy teljesen ki legyünk szolgáltatva külföldnek. Teljesen el akarják sorvasztani az országot? Nem ez az első eset, hogy valamiben ellehetetlenítenek minket - cukor, libamáj stb. Ez most már egy kicsit sok.
Vendég#208 Feb 28, 2014, 12:10
Egyébként köszönet mindenkinek, aki ebben a kérdésben megtesz mindent a cél érdekében
Vendég#209 Feb 28, 2014, 12:11
Köszönet mindenkinek aki a közös cél érdekében csatlakozott. Bízzunk abba, hogy törekvésünk sikeres lesz, hiszen egységben az erő. Ifj. Pályi Zoltán! Önnek pedig további szakmai sikereket kivánok.
Vendég#210 Feb 28, 2014, 12:32
Tisztelt Pályi Úr!
Mikor indul a köv. kampány az invázív fajok ellen?
Itt, a Gödöllei dombságban már nagy a baj!
Tisztelettel: Druzsin József
Mikor indul a köv. kampány az invázív fajok ellen?
Itt, a Gödöllei dombságban már nagy a baj!
Tisztelettel: Druzsin József
Vendég#211 Feb 28, 2014, 12:46
Tövább küldöm.Az EU-ban nagyon sok a hülye...ilyen alapon a paradicsom paprika stb-sem honos növény.
Vendég#212 Feb 28, 2014, 12:49
Valami olyat hallottunk, hogy nem honos fa...akkor most????és ezt Kövér László mondta....
Vendég#213 Feb 28, 2014, 12:53
Éljen az akác és az akácméz
Vendég#214 Feb 28, 2014, 12:54
Köszönöm, hogy ilyen sok munkát fektet ebbe a nemes kezdeményezésbe!
Vendég#215 Feb 28, 2014, 13:49
Magyar embernek a legkedveltebb fája a fehér akác gyönyörű a virágzása ,az akácerdő virágillata és bizony egy pár magyar nótánk is az akác virágzásról szól na meg az akácméz a magyarok hungarikuma.
Vendég#218 Feb 28, 2014, 14:53
Hazánkban a futóhomok megfékesésére telepítették az akácot!!!Aki nem járt az Alföld ilyen vidékén,annak fogalma sincs róla mit jelent az akác jelenléte.Induljon el csoda autóján egy megvadult bőjti szél esetén és a látótávolság minimálisra csökken,majd megtudja mit ér az akác!Üdvözlettel:Lukács János
Vendég#219 Feb 28, 2014, 15:08
Tisztelt ifj. Pályi Zoltán Úr!
Köszönöm az újabb tájékoztatást. A cél eléréséhez sok sikert kívánok Önnek és az aláíróknak. Én az aláírásomon kívül annyit tudtam segíteni, hogy a felhívást megosztottam a fészbúkos oldalamon.
Üdvözlettel
Szabó Gyula
tanár
Köszönöm az újabb tájékoztatást. A cél eléréséhez sok sikert kívánok Önnek és az aláíróknak. Én az aláírásomon kívül annyit tudtam segíteni, hogy a felhívást megosztottam a fészbúkos oldalamon.
Üdvözlettel
Szabó Gyula
tanár
Vendég#220 Feb 28, 2014, 15:18
Magyarországon különösen az Alföldön nagy érték
paracelzusz#221 Feb 28, 2014, 16:18
-érdemes lenne megvizsgálni, hogy az avarok, kelták és a szkíták óta hány féle növény honosodott meg e gödör alján...-ha ezeket kigyomlálnánk, mi kerülne az asztalunkra?
Az Acerek valóban elfoglalják erdeinket, temetőinket és a Ailanthus altissima azaz bálványfa is falból, vasúti talpfából is kinő -ezek a valódi invazív fajok... az akác átitatta már a magyar lelkeket. Kétségtelen, hogy a levelének bomlása során felszabaduló allelopatikus (növényi csírázást és növekedést gátló) anyagai megakadályozzák a természetes erdei aljnövényzet kialakulását, így a biodiverzitás számára akadályt jelent. Viszont, mint mézet adó fa, mint faiparilag hasznosítható fa, mint tüzifa kitűnően bizonyított...-és azt se felejtsük el, hogy tarvágása után magától regenerálódik, csak ritkítani kell és az erdő megújul-két serpenyő van a mérlegen -döntsék el...!!!
Az Acerek valóban elfoglalják erdeinket, temetőinket és a Ailanthus altissima azaz bálványfa is falból, vasúti talpfából is kinő -ezek a valódi invazív fajok... az akác átitatta már a magyar lelkeket. Kétségtelen, hogy a levelének bomlása során felszabaduló allelopatikus (növényi csírázást és növekedést gátló) anyagai megakadályozzák a természetes erdei aljnövényzet kialakulását, így a biodiverzitás számára akadályt jelent. Viszont, mint mézet adó fa, mint faiparilag hasznosítható fa, mint tüzifa kitűnően bizonyított...-és azt se felejtsük el, hogy tarvágása után magától regenerálódik, csak ritkítani kell és az erdő megújul-két serpenyő van a mérlegen -döntsék el...!!!
Vendég#222 Feb 28, 2014, 16:31
A paratölgyet is kiirtják Portugáliából? Indiai!
Vendég#223 Feb 28, 2014, 16:34
Nagyon szívesen segítek olyan dolgokban melyek segíthetnek megtartani mindent ami MAGYAR.
Vendég#224 Feb 28, 2014, 17:10
Rendben, már írok is a külföldi ismerősömnek.
Vendég#225 Feb 28, 2014, 17:26
Gratulálok. Védjük meg közösen a magyar értékeket.
| This discussion has been closed. |
Tisztelettel:
Bezerédi Ilona