Az akác legyen hungarikum!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
JÚNIUS
Nézz csak körül, most dél van és csodát látsz,
az ég derüs, nincs homlokán redő,
utak mentén virágzik mind az ákác,
a csermelynek arany taréja nő
s a fényes levegőbe villogó
jeleket ír egy lustán hősködő
gyémántos testü nagy szitakötő.
http://image.hotdog.hu/user/Timcsi33/magazin/akac.jpg
A magyar akácméz világhírű.
Akácillat nélkül nincs tavasz !
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: A Felmen?k névtelen gyalázása, szakmai hozzáértés vulgáris megkérd?jelezése.
Re: a másik oldal érvei
#526: csak egy botanikus - a másik oldal érvei
Tisztelt Sipos Úr! Érdeklődve olvastam hozzáfűzését. Mivel nem vagyok szakértő, nem bocsátkozom vitába. Csak egy dolgot szeretnék megjegyezni. Ma minden összeesküvéselmélet. Ezzel az a baj, hogy mindengyikről bebizonyosodik, hogy igaz. Az EU-nak csak piacnak kellettünk, egyáltalán nem elképzelthetetlen, hogy az akác azért kerülne a listára, hogy Magyarországnak ártsanak. Hiszen tudjuk, itt minden hazugság és a felső rész hazug! Nálunk is szaporodik az akácfa a domboldalban. Ha a környezetszennyezés akkora lenne, amilyen nagyot az akác okoz, minden rendben lenne. Nem sorolom fel mennyi ártó tevékenység miatt pusztul a környezet, elenyésző az, amit az akác okoz. Mi nyomorult emberek ártunk a legtöbbet! Először minket kell kivágni, csak aztán az akácot!!!
Üdvözlettel Annamari
Re: a másik oldal érvei
#526: csak egy botanikus - a másik oldal érvei
Kedves Ferenc!
Nagyon jó és érdekes érvelés. Én viszont azt tapasztaltam a környékünkön, hogy a természetben a legnagyobb kárt egy kreol bőrű népcsoport okoz. Derékba vágják a fákat, felgyújtják az erdőt, a nádast miközben ott gumit, vezetékeket égetnek. Nem a nagyobb kárt okozó élőlényeket kellene az eu-nak rendezni? Miért éppen az akác csípi a szemüket? Ja értem, az akác Magyarországnak hasznot hoz, nem vagyunk eléggé kiszolgáltatva. Én és az emberek többsége már nem hiszünk csak annak amit látunk. Én azt látom, hogy az akác kevesebb kárt okoz. A körítés meg nem érdekel
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: Trágárság és rosszindulatú antiszemita állítás.
Írta: Gregan Emil
Indoklás, miért legyen magyar hungaricum az akác
| This discussion has been closed. |