HALÁLZEBRA AZ ÖRS VEZÉR TERÉN! LÁMPÁT A ZEBRÁHOZ!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
vagy szereljek fel lampaval, vagy tuntessek el...
A lámpánál jobb megoldás az áthelyezés
Ezt meg kell szüntetni és 40 méterrel odébb újat létrehozni, ahol belátható:
https://maps.google.hu/maps/ms?msid=206239841478670886769.0004ee1519a4323c01009&msa=0&ll=47.506356,19.136912&spn=0.001873,0.005284
Köszönöm!
meg kell szüntetni
Re: Köszönöm!
Köszönjük a petíciót!!Aláírtam,hirdetem,BKK-nak én is írtam!Mi már kerüljük a családdal,mert babakocsival is kerültem olyan helyzetbe,h álltam a középső sávon,mert a hamradikba nem engedtek át!Veszélyes,sőt ahol az IKEA mélygarázsába bekanyarodnak még figyelmetlenebbek!Aki tudja kerülje és használja a lámpás átkelőt!2 perces kerülő mindenki életébe belefér!
Re:
az a baj hogy itt nem 2*3 savrol van szo... a zebra elott 30-40 meterrel a kanyar utan egybol nyilik egy harmadik, a belso sav. igy a zebra 2+3 savos es sajnos az a tapasztalatom hogy ha a ket kulso savban megallnak, akkor is jellemzoen dragabb autosok 50-60 athajtanak elottem miutan kivagtak a sorbol
Minden tiszteletünk az Öné! Kevesek mondhatják el magukról, hogy képesek megtartani lélekjelenlétüket ilyen és ehhez hasonló helyzetekben. Én azonban a zebra megszüntetéséről szóló petíciót írnám alá a mások által is említett okokból.
Nem értem, hogy a közútkezelő milyen megfontolások alapján alakított ki ezen a helyen gyalogátkelőt. Egy zebra kiépítése nem annyiból kellene álljon, hogy felfestek néhány vastag fehér csíkot az úttestre és kitesznek pár táblát. Gondoskodni kell a megfelelő kivilágításról, ha szükséges, előjelző táblákat, sebességkorlátozó táblákat kell kitenni, esetleg sárgán villogó figyelmeztető lámpát az átkelőhely fölé. A gúgli utcaképén jól látszik, hogy a táblák beleolvadnak a környezetbe, a zebrát pedig eltakarják a haladó járművek. Közvetlenül a gyalogátkelő előtt hirdetőtáblák vannak elhelyezve az IKEA áruház oldalán, ami elvonhatja a vezetők figyelmét. A lépcsőházak előtti beugró járdaszakaszok pedig nem parkolóhelyek, ez a közterület-felügyelet hatásköre. Azt persze ki tudják táblázni, hol kell befordulni az IKEA-hoz, mert az nagyon fontos információ...
Azóta mínusz 20-al közelítem meg a zebrát, de sok autóstárs nem. Sokszor tapasztalom, hogy megállok a gyalogosnak és a mellettem lévő sávban meg csak száguldoznak. Aláírtam a petíciót. Köszönjük a kezdeményezést.
Nem szeretném a sofőrt védeni, láttam az esetet tegnap sajnos, de könnyen lehet hogy tényleg nem látta. Ráadásul dugó volt, összefüggő kocsisor volt. Az idős bácsi is lehetett volna körültekintőbb kicsit. Én is hasonlókép gázoltam, mondjuk ott nem volt zebra.
Részvétem a családoknak
Re:
Egyetértek, és az is gyalázatos, hogyha zöld lesz a zebránál a lámpa, még akkor is körül kell még néznem, mert kétszer így ütöttek el majdnem a babakocsival.
Re:
Nekem is volt hasonló eset (mármint szemtanuja voltam jó 20-30m-rrel arrébb), amikor 2 sávban megálltak és a belsőben meg csak jött az az állat. Anyuka éppen csak vissza tudta húzni a gyereket a kocsi elől. A piros lada fékezett, de messze a zebrán túl állt meg. Szerencsére nem lett baj, de komolyan elgondolkoztató, hogy mennyire ostobára vannak egyes helyek közlekedésbiztonságilag kivitelezve. Ez félmunka, ez nem szakmai, ez közvetett gyilkosság..!!!
Másrészt pont itt a karácsony és ilyenkor történnek ezek a szörnyűségek? Én is sietek, de ésszel, körültekintően (lásd. tükrök, előttem mi van, nem előzök zebra előtt, előzékeny vagyok, stb. - lásd. aktivan veszek részt a közlekedésben) teszem mindezt, úgy hogy haladjunk, de életet soha-soha ne veszélyeztesek!
Pláne hogy az áldozat családja, de akinek 1x a lelkén szárad, soha nem fogja kiheverni! :(
Kérem Mindenki vezessen óvatosan, vigyázzon magára és mások testi épségére!
Tisztelt Utas!
Nagyon köszönöm, amit tett. A lélekjelenlétét, és hogy nem hagyta annyiban, hanem kezdeményezésbe fogott, hogy lehetőleg ne történjen több tragédia.
egyet értek: autósként mindig nagyon félek annál a zebránál, hogy esetleg nem veszem észre, ha valaki lelép a zebrára. Szürkület után sznte egyáltalán nem látni. Naponta járok arra, és mindig teljesen lelassítok, de nyilván aki el akarja érni a kereszteződésben a zöld lámpát, az nem fog lassítani. Szemtanúja voltam, és borzalmasan felkavart a tegnapi eset.
Gyalogos
| This discussion has been closed. |