MAGYAR NŐK KÉRÉSE AZ AMBULÁNS SZÜLÉS BIZTOSÍTÁSÁÉRT


Vendég

#76 Re:

2013-10-18 11:23

#3: -

a vedono minden estetben meglatogatja az ujszulottet.


Vendég

#77 Re: Re:63

2013-10-18 11:24

#64: - Re:63  

 

Minden ingyenes dolog sokba kerül később...
STR04

#78 Re: .# 40 Re-

2013-10-18 11:29

#56: BVLDora - .# 40 Re-

ne oltsak be!!!az oltas veszelyesebb,mint a betegseg.ma mar ez nem vita targya,de az uzlet az uzlet,

a johiszemu emberek egyszeruen keptelenek elhinni,hogy szandekosan mergeznek minket!

http://netbulvar.com/34-olyan-grafikon-ami-porba-dontheti-az-oltoanyagipart-es-orokre-megvaltoztathatja-a-gyermekorvosok-velemenyet/ vess egy pillantast ezekre a grafikonokra...


Vendég

#79

2013-10-18 11:31

FONTOS LENNE OSSZEFOGNI A KOTELEZO OLTASOK ELLEN IS!
AKI KETKEDIK, AZ VESSEN EGY PILLANTAST EZEKRE A GRAFIKONOKRA!http://netbulvar.com/34-olyan-grafikon-ami-porba-dontheti-az-oltoanyagipart-es-orokre-megvaltoztathatja-a-gyermekorvosok-velemenyet/

Vendég

#80

2013-10-18 14:50

A család mielőbbi nyugodt együttlétéhez választható legyen.

Vendég

#81 Re: .# 40 Re-

2013-10-18 16:00

#56: BVLDora - .# 40 Re- 

 

Nem értek egyet a "kell"-el,"minden anyukát és babát vizsgáljanak meg, kezeljék, ha besárgul, kövessék nyomon az állapotát, oltsák be stb." bár ez a petició nem erről szól, de akkor sem. Én bizony a felesleges nem természetes, csak "mentsük magunkat ha később bármi baj lenne " vizsgálatoktól is pont megkímélném az egészséges embereket. A 2-3 naposan beadott BCG-től meg főképpen. én is végigjártam ezt. nem kívánom senkinek. Ha hazamehetne szülés után, akkor ettől mind megszabadulna, megmenekülne. A meghitt, nyugalmas együttlét a leginkább immunerősítő babának, mamának egyaránt.
PL

#82 Re:

2013-10-18 16:34

#13: -

Hehe, még ha szoros lenne a megfigyelés... Egyik szülésemnél sem különösebben foglalkoztatta a személyzetet (sem a dokikat, sem a nővéreket) hogy mi van velünk. Pedig...
Ez az egész jelenleg csak arról szól, hogy a kórház úgy kaphatja meg a teljes zsét az OEP-től, ha benntartja a mamát a babával. EZEN kell változtatni, és tuti nem kötözködnének a kórházban többé.

Ingrid

#83 Re:

2013-10-18 23:18

#13: -

Szerintem az újszülött (is) kp-ban van... "...ha végre az újszülött kerülne a középpontba és nem folyton a szülő nő és az ő szülés-élménye." .... Nem gondolod, hogy a jó szülésélmény befolyásolhatja a következő kistestvér érkezését?! Én ismerek olyan nőt, akinek szörnyű volt az 1. szülése, nem is kap kistesvért a 2 éves fiúcska.... ismerek olyat is, akinek "kellemes" volt (már ha szülés esetében lehet ilyet mondani), s 4 gyermek Édesanyja most. Hm?!


Vendég

#84

2013-10-19 12:21

Nem olvastam el minden hsz-t, csak kb. a feléig bírtam. Az orvosi és védőnői kapacitásra szeretnék reagálni, többen hivatkoztak rá.

1. A háziorvos így is kijön, több év után is, ha olyan beteg a gy-em, h. nem tudom és nem szeretném elvinni a rendelőbe, ahol csak még betegebb lesz, ha végigvárjuk a 1,5-2 órát (nálunk nincs időpont...). Sosem kér pénzt, mindig megkérdezem pedig. Mivel a 2. gy-m olyan időpontban született, h. mikor hazamehettünk a 3. napon, nem volt még 72 órás, ezért bent is megcsinálták azt a szörnyűséges PKU-t (és egyebeket szűrő) tesztet (minek??? erre bezzeg ráérnek? egy több perces, drasztikus vérkinyomkodásról van szó, amit végigüvöltenek a babák...), majd vissza kellett mennünk másnap, h. újra megtegyék (A PKU addigra derül ki, ez érthető). De mivel utcai ruhában voltam, úgy akarták, h. én nem vagyok bent. Ehhez viszont nem járultam hozzá, mivel olyan remek szülésem volt (sem gátmetszés, sem repedés, teljesen spontán és természetes volt minden), h. magam toltam a kis kocsiban a szobába, és kezdetektől együtt voltunk. Miért adtam volna ki a kezemből egy hentesélményre?... Persze bizalmatlan vagyok. (Nem, csak én vagyok a gy-m anyja, egy élőlény, akinek vannak érzései, csak úgy, m. a gy-mnek...;))Telefon háziorvosnak, megcsinálja-e. Persze! Ingyen megtette egy szó nélkül, sokkal kellemesebb körülmények közt, mint az 1. a kórházban (végignéztem azt is...). Amúgy mivel nem volt gátsebem, nem volt miért feküdnöm egész nap, de iszonyat kényelmetlen volt az ágyon ücsörögni. Otthon meg epedve várt a 3 év alatti gy-em... Bejött ugyan "látogatni", de... Én is vártam, h. végre együtt lehessünk mindnyájan, a fentebb már részletezett, pihenést épp nem jelentő kh-i tartózkodás helyett:(

2. Védőnő. A 2. gy-mel történt, h. egy egész de. vártam, h. odaérjen, Kint verőfényes napsütés, és mi ezért nem mentünk levegőre. Akkor megkértem, h. ne jöjjön többet. AH kérdése van, hívjon föl, ha nekem van hozz. ígérem, hívom. Egyetlen egy kérdésemre sem tudott az 1. gy-mel olyan választ adni, ami megfelelt volna a korszerű ismereteknek, ami valódi segítséget nyújtott volna. Viszont szoptatási tanácsadó és hordozási szakember, ill. ismerősök, barátok segítségével MINDEN kérdésemre kaptam választ - néha sajnos csak évekkel később... Szóval minek olyan védőnő, aki épp csak a szoptatáshoz és a hozzátápláláshoz nem ért? Minek az olyan, akinek megvan a maga avitt véleménye a gondozás-nevelésről, ami rég idejét múlt, és ami az én szemléletemtől a lehető legtávolabb van? Minek az olyan, aki teher? Van 3 olyan szakmám/végzettségem, aminek a révén bizonyos dolgokhoz (már) értek, amikhez neki is kellene, de nem így van. nem értem, miért nem korszerűsítik a képzést, az ismereteket, miért kötelező egy 2. gy-es anyát rendszeresen látogatni. Több kapacitás jutna azokra, akik igénylik...

A vizit. Mivel választott bábánk és orvosunk volt, ők jöttek minden nap, így a vizitelő csak azt kellett, h. kapja tőlem, h. jön be, és megnéz, köszönöm, nem kívánom szétterpeszteni neki a lábam... (nem szó szerint, de mindenki érti nyilván, miért így írtam...) A bábám a gy.ágy idején többször fölhívott, és én is kereshettem bmilyen kérdéssel. Kiváltotta bőven a védőnő szerepét.

Még egy megjegyzés: ha lenne egy korszerű ismereteken alapuló, ingyenes tanfolyam arról, milyen elsősegély-nyújtási technikák vannak egy fulladás esetében, mit kell tenni sárgaságkor stb - mindaz, amik a korábbi h.sz-kban felmerültek, akkor mindenki sokkal nagyobb biztonságban hagyhatná el a KÓRházat, egészséges emberként. Ha akarja.;)

Vendég

#85

2013-10-19 12:50

Nagyon örülnék, ha eredményes lenne a petíció!
erika

#86

2013-10-19 17:38

Az én első kislányom vércserére szorult. Ha nem tartottak volna benn, lehet, hogy idegrendszeri károsodása lett volna, jobb esetben. Magamtól nem biztos, hogy tudtam volna mi a teendő, egyáltalán időben észrevettem volna a tüneteket kimerülten a szülés fáradalmaitól
. Hála az égieknek, és a szülészeten dolgozóknak, időben tudtak rajta segíteni, így ma már egyetemista. Nagy kockázat hazaküldeni szülés után a kórházból a babát és a mamát. Szerintem ez is ide tartozik.

Vendég

#87

2013-10-19 19:36

Szólj hozzá!...
vendég

#88

2013-12-05 11:57

Erika, kislányom az 5. napon fulladni kezdett, amikor már itthon voltunk… rohantunk vele vissza a sürgősségire, komoly tejvisszacsorgása volt. Kisfiam másfél évesen kiprodukált egy nagyon kemény kruppos rohamot, azóta is küzdünk a fulladással. Másik kisfiam pedig sokkot kapott a tápszerben lévő tejfehérjétől, azóta is tejallergiás. Még szerencse, hogy közel lakunk a kórházhoz, mindhárom esetben ez életmentő volt. Az egyéb balesetekről-betegségekről már nem is beszélve, vannak bőven.

Nem kétlem, hogy a vércsere mentette meg a lányod életét, de rengeteg dolog előfordulhat később is, nem csak az első 3 napban. Sőt, a java csak azután jön. A Jóistenen kívül senki nem vigyáz a gyerekeinkre… Ráadásul a KÓRházban olyan nagy a fertőzésveszély, hogy onnan jobb minél előbb távozni. Nemcsak a koraszülötteknél fordul elő (lásd Miskolci eset), hanem időre született babáknál is.