Tiltakozás a magyarországi hamis kultúrpolitikai törekvések ellen

xxx

#1 xxl

2013-02-06 15:30

több lovét a zsidóknak
Marci

#2 Jesszus

2013-02-06 16:31

Egyszerü. Ne fogadjátok el a támogatást. Én ilyen pofátlanságot még nem láttam, hogy a lóvét bezsebelik aztán kirekesztőnek meg diszkriminativnak titulálják a magyar kormányt. Az anyaországi magyarok megválasztották a saját kormányukat ami támogatja a határain belüli és azon kivüli müvészetet. Akinek nem tetszenek a szabályok azok nem játszanak, azaz ne játszanak. Ennyi. Aki pénzt ad valamire, az többnyire szeretné tudni, hogy mire adta. Ha nem kell a beleszólása, ne keljen a pénze sem. Egyáltalán nem értem, hogy miért várnak el az erdélyiek támogatást a magyar kormánytól. Attól a "csúnya kirekesztő náci magyar kormánytól". És még van pofályuk aláirást gyüjteni. Nem hiszem el, hogy ilyen hálátlan kapzsi alakok miatt kell szégyenkeznem. A müvészek nem aláirás gyüjtögetéssel kellene foglalkozzanak és különösen nem azzal, hogy, hogyan tudjanak megfejni mindenkit valami csapni való kifogással, rendezvényekkel melyre egyáltalán semmi szükség, vagy olyan munkákkal amik csak azért kerülnek megtervezésre, hogy a "müvész" meg tudjon fejni még egy pályázatot. Meg persze ott van az is, hogy a balos beállitottságu ún. müvészek elestek a tejes csicstől mióta nem baloldali a Magyar Kormány, és ez persze fáj nekik, de Gyurcsány idejében bezzeg nem gyüjtötték az aláirásokat, hogy a jobbos politikai nézetü erdélyi müvészeket ne diszkriminálják a pénzelosztásnál. Egyébiránt egy müvész nem kellene politizáljon és akkor nem érnék ilyen kellemetlen meglepetések egyik esetben sem. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy a szaúdi kormány sem támogatna egy Mohamedet kifigurázó dán müvészt, de még arab müvészt sem! Szégyenlem magam az ilyen erdélyi magyar müvészek miatt akik csak a pénzért müvészek. Meg is látszik a munkájukon. Azért ne is adjon pénzt Magyarország, hogy valamelyik magát müvésznek nevező diliháztöltelék dilettáns müfaszt photoshoppoljon a Szentkoronára. Az ilyen mü-vész legfennebb a Román vagy a Szlovák kormánytól várjon támogatást. Akinek pedig politika függő a müvészete az menjen inkább kapálni, van úgyis elég belőlük és valaki kellene kapáljon is mert újabban minden második ember müvész vagy annak tartja magát...Kedves aláirás gyüjtők, nem hittem volna, hogy az emberi szemtelenség eddig el tud menni. Kár, hogy egyikőtök sem találkozott nagyapámmal. Legalább egyszer. Találkoztam egyszer egy kéregető cigánylány(nem másért de történetesen cigány volt), a kolozyvári vonatállomáson. Pénzt kért. A kiflim felajánlottam, de mondtam, hogy pénzt nem adok. Erre elkezdett szitkozódni. Kb ez a helyzet itt is.

Egy erdélyi nemmüvész.

ui. hiányzik néhány magyar karakter a billentyüzetemről.

 

t.attila

#3 Re: Jesszus

2013-02-06 21:34

#2: Marci - Jesszus

Nem tudom ki vagy, de latom nagyon nekikeseredtel. Sajnos ez nem eleg ahhoz, hogy ralass a valosagra, megertsd minek is farasztja magat egy erdelyi muvesz alairasgyujtessel. Gondolom fel sem merul benned, hogy tevednel, vakvaganyon jarnal.  Figyelj, 2000-tol 2010-ig szerveztem Kolozsvaron kiallitasokat magyarorszagi, romaniai es nemzetkozi muveszeknek. Tettem mindezt onkentes alapon. Mindenesetre, az a keves anyagi segitseg amit idonkent a kiallitasok letrehozasara kaptam  maganemberektol es muveszektol erkezett.  A Magyar Kormany egy forinttal se segitett, se a bal se a jobboldali. Soha, semmivel. Ettol meg erdekel mi tortenik a magyar kulturaval.

Csongor

#4 Re: Jesszus

2013-02-08 23:19

#2: Marci - Jesszus

Szerintem az elegendő válasz, hogy a jelenlegi magyarországi művészet és kultúra vezető emberei is tiltakoznak a művészet központosítása ellen. Olyanok is, akik korábban a jobboldalt támogatták. Az akkor aktuális magyar hírekben olvasni lehet mindezt.

Nick

#5 Re: Jesszus

2013-02-10 03:11

#2: Marci - Jesszus

A "magyar karakter" nemcsak a billentyűzetedről hiányzik...