Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Tojás

#101

2013-03-10 21:11

Szerintem ez felesleges aki Animét szeretne nézni felmegy az internetre és megnézi feliratozva a kedvenc sorozatát Pl: Naruto Bleach stb... Animét kb csak a gyerekek meg a tinik néznek MOB-nak igaza van nem éri meg...:S
Csucso

#102

2013-03-10 21:18

Tényleg jó lenne ha több animét fordítanának le. Én nagyon szívesem látnám a Fairy Tail-t például. És ezt tuti meg is venném DVD-n. Mangám is van többféle. :)
zuzu

#103

2013-03-10 21:21

Érdekes, de több hozzászólással is egyetértek, pl hogy vásárolj: mert van bolt, nem is kevés (2 CSAK animés, egy félig animés, és több japánnal foglalkozó, ahol vannak animés cuccok is) DVD-ket a kutya sem veszi, ezért is tart ott az ipar, ahol. Persze jó lenne több manga, és manga folytatás is (Trigun, Angyalok menedéke, vagy Lángoló hold, akinek a kiadója még létezik) de DVD-t én sem vennék (egy-két kivétel van csak) és a fancuccok is bőséggel vannak.
Az animés csatornában meg mindenkinek igaza van, hiszen nincs semmi új anime régóta, de vajuk be: a kutya se nézné. Nálunk nem is fogható, így csak alkalmanként tudom nézni, és akkor is ált idegesítő, és agyonhypolt animék mennek. Én csak kevés amerikai akármit láttam, nem is zavart, az jobban, hogy animés csatornánk a Hello kitty megy :S
Egy szó, mint száz, mangákat vennék, de a többi annyira nem érint engem :)


Vendég

#104

2013-03-10 21:41

Nagyon jó ötletnek tartom egy ifjúsági animecsatorna létrehozását ezzel fejlesztve ezt a piacágat. Én szívesen venném az ez álltal kiadott mangákat, dvdket stb. Nekem sok mangám illetve manhwám is van melyeket könyvesboltban illetve interneten rendeltem és ezeket szívesen kiegészíteném újdonságokkal.

Vendég

#105

2013-03-10 21:41

Fuuuuuu, a Milát, de jó lenne, ha megint adnák ^^
Amúgy a hetén venni fogok (elvileg) egy díszdobozos Bleach gyűjteményt :)
A régi mangákat meg a Líra könyvesbolt 500 forintért dobja utánunk, csak vigyük... szomorú...


Vendég

#106

2013-03-10 22:03

Aláírtam, támogatom teljes mértékben :) Nagyon örülnék neki, ha lenne végre egy normális, animés (vagy legalábbis keleti műsorokat adó) csatorna, az Animax már igencsak a végét járja... Bár őszintén szólva már jó ideje nem nézem az amerikai sorozatok (Kukkolók, American Idol, stbstb.) és a folyamatos ismétlések miatt... Akár felirattal is jöhetnének a műsorok, csak animék lennének már :D Sőt, igazság szerint bizonyos animéknek jobban örülnék eredeti japán szinkronnal és felirattal, mert a magyar szinkronok általában siralmasak szoktak lenni, főleg egy sok szereplőt felsorakoztató sorozatnál (gondolok itt pl. Narutora, Bleachre, és hasonlókra).
Aminek legjobban örülnék, az a Kuroshitsuji, Hetalia, Shippuuden, Durarara!!, Black Rock Shooter, K Project és társaik lennének... Jöhetnének doramák is, abból is vannak jók, amiket sajnos a neten sem találok meg még csak magyar felirattal sem, live actionok sőt, én japán filmeknek is örülnék... Van egypár jó thriller amit szívesen látnék tv-ben is :D
Animés cuccokat is veszek ahogy tudok, bár mivel vidéki vagyok, ez nem olyan egyszerű, többnyire csak akkor tudok bármit beszerezni, ha Pestre megyek, akár Mondoconra, akár Sakurazakába... Magyarországon beszerzett cuccaim Hetalia manga 1-3., A vízisten menyasszonya manhwa 1., van Kuroshitsujis táskám, poszterem, mindenféle :DD Mellé a Mondonak is minden egyes számát veszem, bár ez nem feltétlenül tartozik ide :D
Remélem sikerrel járunk~

Zsolti-kun

#107

2013-03-10 22:22

Köszönjük az aláírásokat és a kommenteket. Hirtelenül összegyűltetek, de ez nem baj. :D ^^

Lenne értelme a TV-s vetítésnek, amit nem csak 20 éven aluliak néznének. Rengetegen örülnének neki, és én például már huszonéves vagyok. Nem mindenkinek van annyi szabadideje, hogy ezért az interneten lógjon vagy alapból erre használja az internetet. (Főleg a korombeliek között.) Nekem mostanában lenne rá időm, de inkább TV-ből néznék animéket. Emellett az A+ és az Animax viszonylag jól megvolt addig, amíg a Sony nem köpött bele a levesbe. Azonban a netes témát inkább hagyjuk. A petíció leírásában is benne van, hogy letöltésről vagy online nézésről nem szeretnénk beszélni.


Vendég

#108

2013-03-17 20:48

Üdv.Örülök ,hogy van ez a kezdeményezés és remélem
hosszútávon,vagy ami még jobb lenne a közeljövőben
eredménye is lesz.Válaszolva a kérdésre:
Szívesen venném a csatorna DVD vagy bármilyen kiadá-
sait.Hajrá!!!!!!!!!!
Catcat

#109

2013-03-17 21:05

"ami a 15-30 év közötti animerajongó fiataloknak színvonalas programot nyújtana animékkel"

Az ismerőseim 80% 30 feletti és mai napig néznek animét, őszintén ez a kor meghatározás vicc.

HA már valamit a "Sandybell" viszont szívesen megnézném újra, de DVD is megvan!XD
Erer08

#110

2013-03-17 23:02

Hát ez a kormeghatarozás tényleg vicc^^ Én pl. 11 éves vagyok és már 4-5 éves koromtól fogva szeretem az animéket. De ha már megírtam ezt a commentet akkor írok valamit a témához is :D. Én legszívesebben a Naruto Shippuudent, az InuYasha folytatását, a Fairy Tailt, vagy a YGO folytatását szeretném látni. Animés cuccom nem sok van de tervezem hogy nemsokára veszek mangákat. :D
Zsolti-kun

#111

2013-03-18 00:30

Leginkább az alapján írtam a kort, hogy az Animaxot 15-30 év közöttieknek sugározzák. Másrészt ki akartam emelni, hogy potenciális másik társaság se gyerekeknek sugározzon. (Akadhat néhány gyerekanime, de ne az legyen az elsődleges irányvonal.)
A Facebook-on is szólt valaki, hogy nem korfüggő, mivel nagyon széles a műfajok skálája. (Amit igazából én is tudok.) Ezért már gondolkodtam azon, hogy kitörlöm vagy máshova illesztem.


Vendég

#112

2013-03-18 08:12

Én is örülnék, ha fellendülne az animepiac akár 1%-kal mert most szinte nullán álunk nekem is vannak pár régebbi Animés DVD lemezeim régebbi, ami beszerezhetetlen, de több eredeti VHS kazijaim is vannak, amit igen húzós áron vetem még a hős korban
gyshinobi

#113

2013-03-18 14:27

Az elején a "célünk"-et javítani kéne, ne kezdődjön kapásból elírással.

Vendég

#114

2013-03-18 19:52

Leginkabb a Fullmetal Alchemist,Bleach,es ehhez hasonlo animeket/mangakat neznek szivesen :) remelem hamar megvalosul hajra! ;)
Uzumaki069

#115

2013-03-18 21:29

Már régen aláírtam a petíciót, remélem lesz valami eredménye :)
Én a Naruto Shippudent az InuYasha folytatását szívesen látnám, valamint a Conan is nagyon jó lenne ha folytatódna valahol. Ha gyerek anime akkor a Pokémonnak örülnék. De persze jöhetne sok új anime is. DVD-m van egy pár főleg Yugioh meg InuYasha, de tervezem bővíteni a gyűjteményt :)


Vendég

#116

2013-03-18 23:05

Új hosszabb és rövid animek premierjét kérjük, régiek befejezését és folytatását pl Bleach, Detektív Conan, Naruto, D-Gray Man...
A DVD-k újra fellendülését, mert máshonnan nem lehet beszerezni a kedvenceket legálisan!
A jelenlegi manga ipar bővítését új mangákal!

Vendég

#117

2013-03-19 01:11

Hát ez télleg kolosszálisan jó lenne!
Minden animét szeretek, de jó lenne ha végre egyéb ÚJ és KOMOLYABB művek is sorra kerülnének ezáltal.
ezért nincs olyan sok rajongó talán, mert csak a régi rtl klub "mesék" re emlékszik mindenki amik vagy gyerekesek voltak vagy olyan műfaj volt ami nem köti le őket ezért sok embernek úgy maradt meg hogy "mese" meg hogy hülyeség.
általában igyekszem megvenni minden dvd, de sajnos elég szegényes
bár igaz inkább csak akkor veszem meg amikor lefutott az egész kiadás mert tuti kiadnak egy diszdobozt vagy vmit és akkor tuti megveszem

és jó lenne ha lenne blu-ray is és még +extrák is hozzá mint pl. a tiszta op&ed

és végezetül szerintem tök jó lenne ha új animékkel kezdenénk a sugárzást és közbe jó lenne régebbi animéket dvd én kiadni pl inuyasha az tök jó lenne az egész szinkronnal és nagyon szerettem azt és megvan mind dvd-n (a töbi nem szinkronos rész is :P) de jó lenne a yu yu hakusho is egy díszdoboz egész kiadva az is jó volt

szóval minden jó lenne szinkronosan dvd blu-ray -en esetleg
jók lennének az ilyenek hogy fairy tail, bleach,naruto, Psycho-Pass, gits 
imádom amikor komoly filozófiás közmondások között társalognak, veszekednek az elég jó ^^

áhhh tudnék erről még mit mondani :P
ennyi..

Russel

#118

2013-03-19 08:44

Szerintem a magyar szinkron FELESLEGES az anime-knél. Sokkal olcsóbban jönne ki az esetleges sugárzó csatorna, ha feliratokkal adná. (ugye olcsóbb, mint teszem azt 20-30 szinkronszínészt alkalmazni) Ma Magyarországon nincs olyan szinkronszínész/nő gárda, akik megfelelően felkészültek lennének az anime-k által megkívánt színskálához. Még a legelső Bleach rész résznél bekapcsolva hagytam a TV-t gépezés közben, és amikor Ichigo kb. 12 éves kisgyerek hangon elhangzó kérdésére Rukia olyan 30 éves női hangon válaszolt, ami kb. a pincéből felkiabálásra hasonlított, hogy azóta soha nem kapcsoltam a szóban forgó csatornára.

A felirattal nyelvhelyességre is lehetne szoktatni, mert azzal igencsak hadilábon állnak egyesek. (Bár láttam már TV-ben elgépelt feliratot nem is keveset xD)
Zsolti-kun

#119

2013-03-19 12:02

Többször említettük már, hogy a TV-ben a feliratozásnak nem igazán van értelme. Nem fejtem ki, hogy miért, mert arról itt nem szeretnénk beszélni. Emellett az A+ feliratos korszaka is megbukott.
A digitális átállás után arra lenne esély, hogy két változatban vetítsenek animéket, de ez plusz költséget is jelent. Így jelenleg nagyobb lehetőség van a szinkronizálásban.
Mona

#120

2013-03-19 18:11

Naruto Shippuudent szívesen nézném az Animax-on magyar szinkronnal.
Zsolti-kun

#121

2013-03-19 20:42

Az Animaxon már nem lesz animés premier, illetve a "Naruto: Shippuuden" egyik AXN-es csatornára sem várható. Ezért is szeretnénk bepályázni egy másik társaságot.


Vendég

#122

2013-03-19 22:01

Én személy szerint inkább nézem, mint veszem az animéket, bár van olyan alkotás amit mindenképp megvennék. Ami a leendő csatorna műsorait illeti, én szívesen me gnézném a Code Geass Hangyaku no Lelouch- ot vagy a Black Lagoon-t esetleg a Clannad-ot, régiek közül pedig Lupin mester univerzumából idézhetnénk, ha pedig a lányokra is gondolunk pár romantikus sorozat mint pl Amagami SS. Ez mondjuk szubjektív elgondolás, de szeerintem a maguk műfajában ezek a sorozatok kiemelkedőek.
AranyBula

#123 Véleményem

2013-03-20 18:59

Támogatom a felhívást/petíciót, mert tényleg szükség lenne egy ilyen adóra. Amúgy beleolvasva a hozzászólásokba és nem tartom igaznak a szűk réteg kifejezést, mert pl. az én nagymamám odavolt az M1-en vetített koreai sorozatokért. (Attól most tekintsünk el, hogy milyenek. A lényeg, hogy keleti.)
Ráadásul, minél több emberhez eljut, annál jobb! Hiszen csak elolvassa egy olyan ember is, aki talán még tud is valamit tenni. Csak azt sajnálom, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy minek. Ha meg sem próbálja az ember, akkor ne is várjon csodát.
Amúgy eredetibe az összes Rurouni Kenshin eddig megjelent magyar kiadása, Death Note 1., Hetalia 1-3, Csillagsivatag, egy olasz nyelvű Psyren, egy-egy angol nyelvű DB és DBZ, egy magyar antológia és egy három részes global manga. DVD-ben Full Metal Panic végig, Black Jack, Ninja Scroll, Laputa, kettő Bleach, kettő Shaman King, egy-egy Szellemvadászok, Yuu Yuu Hakusho és Yu-Gi-OH!.
Összesítve szerintem hasznos és jogos! Mondjuk én is szívesen néznék sokkal újabb és minőségibb animéket, de sokszor még unalmamban is jobb az agyonismételt Naruto és társai az Animaxon, mint a többi csatorna. Bár egy K-ért, vagy egy Nuraryhionért ölni tudnék. Igaz az elején még én is az A+ csatornával kezdtem.

Vendég

#124

2013-03-20 20:50

-

Vendég

#125

2013-03-21 19:04

Én is szeretném ha egy olyan TV-csatorna lenne, mely kifejezetten az animék vetítésével foglalkozna és nem egy "AXN utánzat".Ezért támogatom a petíciót.