Nem kérünk Erzsébet utalványt készpénz helyett!!!

Sakál
Vendég

#1

2012-04-12 10:24

Hiába tervezik az utalványra váltást, aki akarja minden módszert megtalál, hogy amit akar bármi áron megvegye. Pl készpénzre váltja az utalványt, némi veszteséggel. Nem fogja érdekelni, ha 1000 Ft-ból 700-800 Ft-ja marad. Abból már tud venni egy doboz cigit, meg egy tablettás bort. Viszont nagyon sok embernek van folyószámla hitele. És ha csökken az összeg, akkor csökken a hitel is, mely egyszerre akár többszázezer Ft is lehet. Sokan nem járnak sem CBA-ba, sem Coopba, mert nem esik útba, vagyépp nincs a településen. Az utalványból hogyan fizessem a gyerekem sportolását, ami igen sokba kerül, vagy hogy vegyek neki ruhát, ami egy növekedésben lévő kamasz gyereknél nem kis beruházás. Kapják azok az utalványt, akik piára meg cigire költik. Ellenőrizzék őket, vagy kapja meg egy szociális felügyelő, és ossza be nekik  a pénzt. Ne az emberek többsége pénzével szórakozzanak.  Eddig valamennyire működött a rendszer, miért kell ezt teljesen megbolygatni. Ne ezen spóroljanak. Vagy valaki megint jól jár, akinek érdekeltsége van az utalványok gyártásában vagy kibocsájtásában.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-04-12 14:52



Vendég

#3

2012-04-12 19:51

Én is úgy gondolom, hogy csak azokat kellene ellenőrizni, ill. korlátozni a készpénzben, akik alkoholra, cigire, nyalókára költik a családi pótlékot, miközben ápolatlanok és éhesek...
Ezeket a családokat viszont 1-1 településen jól ismerik a gyermekjólétisek családsegítősök, önkormányzati szoc. osztályosok. Együtt kellene dönteniük 1-1 családról.
Nyékiné G. Ági
viktorka

#4 erzsébet

2012-04-12 22:53

szerintem a miniszterek fizetését kellene Erzsébet utalványban fizetni! Elvégre ők nem tudnak mit kezdeni a készpénzzel ( szegények kénytelenek offsor cégeket alapítani)