megyei múzeumi hálózat

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) megyei múzeumi hálózat petíció automatikusan generált fórumtémája

független állampolgár

#76

2012-03-22 17:58

Felháborító és undorító amit a Magyar Nemzet ellen művelnek a saját kormányaik, főleg a ma hatalmon lévők. Az "Antal-féle kulturális forradalommal" kezdődött el a lezüllés. Legyünk büszkék rájuk és menjünk ki az utcára mellettük szimpátia tüntetésre, had botránkozzon meg minden Nemzet azon, hogy milyen ostoba ez a Nép - köztük - Én is. Meddig fogjuk még tűrni, hogy a képünkbe hazudozzanak és milliárdokat osztogassanak szét haszontalan dolgokra, ugyanakkor a kultúrára, a Nemzeti értékeink megóvására nem fordítunk semmit, de azért a turizmusból szeretnénk hasznot húzni. A romokból is csak azok tudnak profitálni, akik megvédik az évezredes romjaikat és múltjukat, nem a lezüllött, gagyivá silányított kulturálatlanságot hirdetik mint Mi. Egyes vezetők néha tükörbe néznek és talán tévedésből de igazat is mondanak ha sikerül. Ilyen mondatok hangzottak el, hogy "csaltunk,loptunk, hazudtunk,abba kéne hagyni,.." vagy a közelmúltban: "Oligarchák kezében van a mezőgazdaság"! Igen! Igen! Igen!
Saját tapasztalatom, Pest-megyében, de feltételezem ezek után bárhol az országban megtörtént, hogy a xy.TSz. földeket (több ezer hektárt) sunyiba szétosztották, - és kik szerezték meg a java részét?! A polgármesterek és a barátaik. Egyes önkormányzati vezetők segítségével a "nagygazdák" spekulánsok, egyszerűen csak elbirtokolják a területük mellett álló földeket. Természetesen ha felmerül valakiben a gyanú, hogy ez hogyan történhet meg, nem nézhet bele a Földhivatali adatokba, iratokba, hiszen szándékosan olyan díjakat szabnak, hogy nem lehet kifizetni. Nem is beszélve arról, hogy még pénzért sem engednek betekintést. Válasz a részükről: forduljon ügyvédhez, majd az kideríti, hogy hol az igazság?! Még ennél is jobban felháborít az, hogy a levédett, régészeti és egyéb védettség alatt álló területeket is eladták, de hiába a védelem, hazugság az is, hogy idegen állampolgár nem vehet belterületi védett ingatlant, szántót. A Rendezési Terveket a lakosság nem ismeri, de az Alaptörvényt azt elolvashatja. Na ez a helyzet kis Hazánkban!

Vendég

#77

2012-03-23 09:08

Megerősitem,hogy továbiakban is támogatom,akár tűzőn és vízen át. Köszönöm abi



Vendég

#78

2012-03-23 18:12

remélem sokan érzik magukénak ezt a felhivást, és eredményre vezet

Légrádi Ágota

Vendég

#79

2012-03-23 19:40

Érdemes lenne elgondolkodni az értékválasztáson egy önmagát értékorientáltnak tartó kormányzatnak. Vajon mi az üzenete annak, hogy a látványsportok támogatására ebben az ínséges időben is van forrás a nemzeti kulturális örökség ellenében? Az, hogy a magyar polgárok a látványsportra vevők, a kulturális örökségre nem. Nem azt tapasztalom, hogy a magyar polgárok valóban ilyenek lennének.

Vendég

#80

2012-03-23 23:45

Szólj hozzá...

Vendég

#81

2012-03-24 07:55

Egy gyűjteményt, egy múzeumot létrehozni szinte emberfeletti erőt, munkát igényel. Ezt azért írtam le, mert nekem 61 év kelett amig sikerült a Kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házát önerőböl létre hívnom, 2010 augusztusi ünnepi megnyitással. Azóta 17 órszágból, több mint 2500 látogatója volt a létesitménynek. A fentartása fel emészti a nyugdijjamat de a megszállotság az csodákat művel. Aki meg akar egy múzeumot szüntetni azt a személyt kérem előre látogassa meg a múzeumot, hisz majd meglátja mennyi újdonságot talál számára s ezekután elgondolkodhatik, hogy a nemzet értékeit nem szabad csak úgy sutba vetni, hisz a jövő generációnak akkor mit mutatunk meg, mert csak a beszéd az nem elég. Kivánok sok sikert a petició révbefutásának! Beke Ernő

Vendég

#82

2012-03-24 15:15

Megerősítem az aláírásommal: Horváthné PhDr. Berlák Irén.

Vendég

#83

2012-03-26 10:37

...

Vendég

#84

2012-03-26 16:50

!