Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért


Vendég

#101

2012-02-12 11:22

Remélem, hogy ez a kezdeményezés sikeres lesz.....

Vendég

#102

2012-02-13 00:15

Egyetértek.

Vendég

#103

2012-02-13 11:40

Gépjármű hitel (ek) ügyében: nem csak mi akartuk, és az adott konstrukcióban nem mondták, hogy ez várható.
Csak az vigye el a balhét aki 1/2 óra alatt kapott milliós hiteleket, minden különösebb bevizsgálás nélkül?

Vendég

#104

2012-02-13 20:57

Szeretném ha számunkra is lenne valami kedvező megoldás találni akik nem tudtak vég törleszteni.

Vendég

#105

2012-02-14 01:30

Mi két pici gyerkőcöt nevelünk, jelenleg a gyedem, és párom teljes fizetése nem fedezi a megemelkedett hiteltörlesztőnket. A ház tök hideg, alig bírjuk fűteni valahogy, hogy a gyerekek ne fagyjanak meg. 3 év alatt 25 %-ot nőtt a hitelállományunk. Többször fordultunk a bankhoz megegyezésre, a válasz? Miért nem képes fizetni a hitelét? A megemelkedett törlesztő részlet nem jelenthet gondot..... Mégis kinek, mikor 182 Ft-on lett felvéve és volt 270 Ft is???? Jelenleg nem is nézem a napi árfolyamot, nem akarok stressz miatt egy újabb hasi műtétet a családban....

Sajnos amíg nem válik a fél ország hajléktalanná, addig nem hiszem, hogy az emberek képesek lennének összefogni, mert a tv-ből csak butítás és a szét húzás megy. NEM azt kéne nézni, hogy ez narancs, az meg piros és akkor tuti rossz amit csinálnak, hanem azt, hogy ez EGY NEMZET. De amíg a politika családokon belül is széthúzást szít, addig hogy akarunk egy országot összefogni a megmentésre? Nagyon bízom abban, hogy nem az utcára kell mennem a két kisgyerekemmel. Az meg a másik, hogy nem is értem a nőket, hogy miért is nem MERNEK bevállalni gyereket.... Ilyen viszonyok közé, mikor otthon sincs biztonságos meleg fészek, és ki tudja lesz-e munkája utána....

Vendég

#106

2012-02-14 07:44

Ez a minimum.
Aztán jó lenne, ha független bírák keresnék az igazságot.

Vendég

#107

2012-02-15 01:03

FELTÉTLENÜL FONTOS ,HOGY NE KELJEN PER ILLETÉKET FIZETNI A DEVIZA KÁROSULTAKNAK! NEM AZ ADÓSOK,BŰNE A DUPLÁJÁRA EMELKEDETT UZSORA SZINTŰ,BANKI KÖVETELÉS. AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSNAK SEGÍTENIE KELL ,HOGY IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MEGVALÓSULHASSON!! AZ IGAZSÁGNAK ÉS AZ EMBERSÉGNEK GYŐZNIE KELL! KÖSZÖNETTEL. ICA

Vendég

#108

2012-02-15 10:09

Nagyon örülök, hogy valakik gondolnak a devizaadósokra. A kormány csak a saját embereire gondol.
Amennyiben a szerződések hibásak, és azt bíróság is megállapítja, akkor a vesztes félnek kell fizetni az illetéket, mármint a banknak. Nem?

Vendég

#109

2012-02-15 17:36

Sok lúd disznót győz, mint tudjuk és mi sokan vagyunk és egyre többen leszünk. Az igazság a mi oldalunkon van, ezért nem félünk.

Vendég

#110

2012-02-15 22:59

Az adóság csak az örökség összegéig örökölhető. Ki volt az aki tiltakozott amikor 10 évre akartak neki 0 beugróval hitelt új autóra, kb. 9 éves korában ér csak annyit az autója amennyi a hitel összege. A probléma az, hogy mindenki hibás, a bank, a PSZAF és mi adósok is. Amennyiben a bankok csak a biztosíték (autó, lakás) értékéig érvényesíthetnék a jelzálog jogukat akkor nagyon sokan már visszadták volna a házat és autót. Sajnos ez jelenleg nem így van Magyarországon. Amennyiben így lenne akkor nem vehettünk volna fel felelőtlenül olyan hitelt amit csak akkor tudunk visszafizetni ha süt a nap és nem történik egyáltalán negatív dolog a világban. A nyugati világ olyan pénzt költ el amit még nem termelt meg. A fejlődő (Kina, India, stb.) világ dolgozik helyettünk és mi csak élvezni szeretnénk fejlett nyugati világ áldásait. Magyarországon a lakosság egy jelentős része csak várja a sült galambot és ha nem jön akkor mindenki hibás. Persze hibás a kormány, hibásak a multik és mi is azok vagyunk. Azok akik dolgoznak és tehetik nem vagy csak részben fizetik be az adót, lopják a gázt az áramot a fát, gyakorlatilag mindent. Tölünk nyugatabbra ahova tartozni szeretnénk kb. 5 perc után megbuknának az ilyen emberek. Szerintem mindenki szálljon magába és gondolja végig, hogy ha HUF hitelt vett volna fel akkor csak 1 szobával kisebb lakásra futotta volna és 1-el kisebb kocsira. Erről senki nem beszél. A mostani végtörlesztés csak néhány kivételezett embernek oldotta meg a problémáját, azoknak akiknek igazán szükségük volt a segítségre azok kimaradtak. Majd együtt fizetünk azoknak a hiteleiért is akik végtörlesztettek. (Nekem is sikerült a család megtakarított pénzéből...) Szerintetek az osztrák és más nyugati bankok lenyelik majd a békát. NEM! Nincs ingyen ebéd! Lehet, hogy csak 5 év múlva de pert nyernek majd Mo. ellen és akkor majd adóból mindenki fizet, te is és én is!

Úgy gondolom, hogy ez nem fog megoldást hozni senkinek! A szerződéseket nálunk sokkal okosabb emberek írták. Mi van a bio humusz, a Promo-Indra Consorcio, az auto reklám és még sorolhatnám cégek károsultjaival. Akik akkor elhitték, hogy azt, hogy ha valaki arany tojást tojó tyúkot talál akkor azt mindenkinek odaadja az hüjjjjjjjjjjeeeeeee!

A félreértések elkerülése végett szeretném ha tudnátok, hogy van nekem is CHF hitelem és még kb. 5 évig törleszthetem az eredeti összeg kb. 150%-át. Így már nem éri meg ha HUF hitellel hasonlítom össze, de amikor csak kb. 60-70%-át fizettem mint ha HUF hitelt vettem volna fel akkor kussban voltam én is és mindenki más is. Most az lenne a megoldás ha mindenkinek normális munkát tudnának biztosítani és akkor mindenki fizethetné a hitelét szépen! Amikor pedig sikeresen visszafizette akkor 3x is meggondolná, hogy mire és milyen feltételekkel vesz fel hitelt. (plazma tv, iphone, stb. csak viszi a pénzt és soha nem termel és nem biztosít megtakarítást vagy jövedelmet.)
Egy CHF adós aki még fizeti a hitelét!
Elnök

#111 Az agymosott az a hibás! A hibás agy, a hibás gondolatokkal.!

2012-02-16 01:13

#110: -

Borzasztó olvasni ezt a logikát.

Természetes módon visszaköszön benne mindaz az agymosás, ami a tömegmédiából mérgezi az agyakat. Miről beszélünk?

Kölcsön, aminek duplájára emelik a törlesztő részletét és aki fizeti még annak is növekedik a tartozása? Nem, az nem kölcsön. Hanem UZSORA.

Mit keverjük ebbe bele azt, hogy futamidő elején kevesebbet kellett fizetni és az milyen jó volt?  No éppen ez volt a megvezetés. Olyat kínáltak, ami a forint hitelhez képest kedvezőbbnek tünt.

És egyáltalán! Mi a búbánatos lónak kínáltak Magyarországon - ahol a forint a fizetőeszköz - devizában, árfolyamkockázattal hitelt? Minek is Kedves Bűnbánó Sorstárunk?

Hogy jön ide a fejlődő India és Kína? Mi köze ehhez az átveréshez Indiának és Kínának? Az is hibás, akit hátulról fejbevernek? Az is akinek az utcán kikapják - elrabolják - a kezéből a retikült?

A tömegmédia agymosásával lám így befolyásolják az emberek gondolkodását, ahogy Bűnbánó Sorstársunk ezt fentebb bemutatta.

"A szerződéseket nálunk sokkal okosabb emberek írták." És ha a tolvaj, a rabló, ha nálunk sokkal okosabb, akkor el is viheti is a vagyonunkat? Végrehajtásba tolhatja a családi otthont és elviheti a vagyon 70 %-át? Mi tűrni lennénk kötelesek?

Vajon hogy adnád elő kedves Bűnbánó Sortstársunk akkor a dolgot, ha nincs családi segítség végtörleszteni? Jó, akkor 180 forinton rögzítesz.

Ez a "hibás keresés" egy nagy átverés. A tedd az áldozatot bűnbakká. Hallottál róla Bűnbánó?

Maga a kérdés a hülye, az abszurd: Ki a hibás!

Rabló és kirabolt vonatkozásában, ugyan ki a hibás? Nincs itt hibás! Itt bűnözők vannak és áldozatok.

Ha már nagyon keressük a hibást, bizony az a hibás gondolkodású, aki olyanokat vezet elő mint fentebb Bűnbánó. Az agymosott agy, az a hibás.

Barátaim!

Példaként állítom elétek azt az embert, aki fél,  de bátran beáldozza maga helyett a többit, akkor is, ha kiveri a szemét az igazság. Szajkózza a lakás -és tömegmédia csúsztatásait, csalásait.  Bizony az ellenérdekűek pont erre alapoznak. Erre az emberi gyarlóságra.  A kisember megfélemlíthetőségére.

Bűnbánót a félelem motiválja.

Ami egyébiránt nem is teljességgel alaptalan. No itt fogalmazza meg Bűnbánó a félelmét: "Szerintetek az osztrák és más nyugati bankok lenyelik majd a békát. NEM! Nincs ingyen ebéd! Lehet, hogy csak 5 év múlva de pert nyernek majd Mo. ellen és akkor majd adóból mindenki fizet, te is és én is!"

Szóval Bűnbánó? Akkor most kezeket fel? Mert a Nyugat úgy döntött hogy ez neki jár?

Neked sikerült kilépni a túszdrámából? Cseberből vederbe? A többi meg legyen martalék? Lakoltassák ki, kerüljön utcára? Mert "felelőtlenül vett fel hitelt". Nem érzed, hogy a "felelőtlen hitelfelvétel" fogalma egy röhej? Szerinted miért fityeg a bankok kalapján a fedezetellenőrzés? Tudod egyáltalán mi az? Az, aminek a rendelktetése az, hogy SENKI ne vehessen felelőtlenül fel hitelt!

Milyen ember vagy te Bűnbánó?

Nem hibást kell itt keresni, meg bűnbánni, hanem bíró elé állítani a fehérgalléros uzsorásokat. Ez valóban nagy próbája lesz jogállamunknak és demokráciánknak, mert mi a szövetség megcsináljuk. mI nem lakoltatjuk őket ki, csak a bíró elé visszük hogy tisztességgel számoljunk már el.

Hogy a magyar bírói karnak lesz-e bátorsága kimondani az igazat? ( Nem mételyezte meg az ő agyukat is az, ami Bűnbánóét?)  Én hiszem, hogy lesz. Kimondják, hogy ezek a devizaelszámolású kölcsönszerződések, nem kölcsönszerződések. Az egész úgy ahogy van, egy hatalmas tévedés, egy cigányút, amelyről sürgősséggel vissza kell térni a forinthitelezésre és semmi devizaelszámolású. Akik pedig kialakították ezt a helyzetet, azok rendezzék is a törvényesség alapján, mert akiken múlott, az bizony a bankrendszer és a mindenkori magyar állam, no meg a MNB az ő kamatvágásaival. (Fő cinkosa az uszorásoknak.) És ha nem tudják és nem akarják, akkor a törvény sújtson le rájuk!

Aztán milyen békát is kell lenyelni, milyen veszteséget - azoknak a rettenetes - Nyugati bankoknak? Ilyet?

Banki matek kisiskolásoknak. A szöveges feladat és megoldása: Feladat: Tíz osztálytársad tartozik neked minden hónapban egy-egy almát adni. Neked eszedbe jut, hogy jó lenne, ha holnaptól mindenki nem egy, hanem két almát adna, minden hónapban. Ki is hirdeted. Felhívásodat három osztálytársad nem teljesíti, sőt még egy almát sem ad. Mekkora lesz a veszteséged? Megoldás: Ha a tízből kivonom azokat, akik nem adnak almát, úgy marad hét, aki két almát ad. Így a havi tíz almával szemben 7*2= 14 almám lesz. Miután három osztálytárs egy almát sem adott, így a veszteség 3x2=6 azaz hat almám hiányzik. A vesztség tehát hat alma.

Így veszteségesek a bankok is.

 



Vendég

#112

2012-02-16 01:33

Meg kell menteni az embereket a kifosztottságtól, a hajléktalanságtól. Pánikkal küzdő, morálisan, erkölcsileg, anyagilag megroggyant emberekkel nem lehet az országot építeni és már rég nem csak a szegény réteget érintik a gondok.. eltűnik a középosztály, akik eddig munkahelyeket teremtettek.
Üres hassal nem lehet Himnuszt énekelni.. s ha mégis valaki belefog, annak vége.. írta anno Csurka István.. és sajnos igaza lett. In memoriam Csurka.

Vendég

#113 szerinted le telik valaha a hiteled?...számolj barátom, mielőtt leirsz ennyi marhaságot...Re:

2012-02-16 02:59

#110: -

 

....


Vendég

#114

2012-02-16 07:05

Teljes mértékben egyetértek vele. Egyre nyilvánvalóbb,hogy a devizahitel szerződések egyes elemei,semmisnek nyilváníthatóak. Talán nem véletlen, hogy próbálnak anyagi akadályt gördíteni a jogorvoslati lehetőség megtételéhez.

Vendég

#115

2012-02-16 08:03

Felháborító
vampilla

#116 Re: Az agymosott az a hibás! A hibás agy, a hibás gondolatokkal.!

2012-02-16 09:52

#111: Elnök - Az agymosott az a hibás! A hibás agy, a hibás gondolatokkal.!

Arról nem is beszélve, hogy bűnbánó csak hiszi, hogy vissza fogja fizetni az adósságát akár 150%-os törlesztőkkel, mert nem fogja, ez is be van bizonyítva fehéren-feketén. (Makkos albert) Szóval kíváncsi leszek akkr majd mit fog mondani.


Vendég

#117

2012-02-16 11:05

A deviza és a forint hitel között csak az a különbség, hogy a deviza hitelen a banknak extra profitja keletkezik azon, hogy a bank által kitalált deviza vételi és deviza eladási árfolyamon számol el veled. Amikor felveszed és amikor visszafizeted akkor is a bank keres a középárfolyamhoz képest. A forint hitelt is úgy módosíthajta a bank ahogyan csak akarja. Ne vegyünk fel hitelt és akkor nem keres rajtunk a bank!

Vendég

#118

2012-02-16 12:39

megerősítem az aláírásom

Vendég

#119

2012-02-16 14:17

Szerintem nemcsak a devizahiteleseket erinti ez az ugy.
Erre fel kellene hivni MINDEKI figyekmet.
Nemcsak arrol van szo, hogy itt emberek, csaladok vesztik el mindenulet, hanem arrol is szo van, hogy minden olyan filler, amit a bankoknak a jogos es igazsagos nyeresegen felul barmilyen neven nevezve fizetunk, az nem marad az orszagban. Az nem a magyar gadasagot, nem a magyar gazdagodast, joletet szolgalja. Ezeken a penzeken nem termekeket veszunk AFA-t fizetve ezzel a koltsegvetesbe, ebbol soha nem fogunk magyar termeket venni, soha nem fogjuk magyar emberek szolgaltatasait, munkajat fizetni. S ha nem lesz miert termelni, elfogynak a munkahelzek!
Tehat ez nem a "hulye" devizahitelesek es nem devizahitelesek vagy a hitelt soha fel nem vevok harca. Ez sajnos kozos ugy kell hogy legyen.
Ez az en velemenyem.
Tisztelettel:
Lesznyak Katalin

Vendég

#120 Re:

2012-02-16 14:41

#119: -

Szia!

Egyetértek veled, de az a baj, hogy a magyar bankunk adja a legrosszabb kondiciókat a betét és a hitel kamatra is.

Szóval nincs itt semmi különbség, akár magyar akár idegen, mindegyik csak rajtunk akar keresni.

 

Manó

#121

2012-02-16 20:08

Akit nem érint az is aláírhatja!
vampilla

#122 Re:

2012-02-17 00:13

#91: -

Ide gyere: www.devizaados.eu. lépésről lépsére le vannak írva a pontok, mit kell tenni, hogy beléphess a percsoportba.

üdv

vampilla

vampilla

#123 Re:

2012-02-17 00:19

#99: -

és köztünk vagy már? vagy csak vársz és bizol a jobb jövőben? ha teszel is érte, hamarabb jön el hozzánk a jobb jövő...

www.devizaados.eu

vampilla

#124 Re:

2012-02-17 00:21

#92: -

és köztünk vagy már? vagy csak vársz és bizol a jobb jövőben? ha teszel is érte, hamarabb jön el hozzánk a jobb jövő...

www.devizaados.eu

vampilla

#125 Re:

2012-02-17 00:22

#88: -

és köztünk vagy már? vagy csak vársz és bizol a jobb jövőben? ha teszel is érte, hamarabb jön el hozzánk a jobb jövő...

www.devizaados.eu