Tiltakozás az I. kerületi lakásrendelet módosítása ellen

Tiltakozás az I. kerületi lakásrendelet módosítása ellen / Közlemények / Tiltakozás az I. kerületi lakásrendelet módosítása ellen / Hozzászólások


Vendég

#1

2021-01-02 10:54

Szuper! És a lakásügynökséggel mi lesz?

Vendég

#2

2021-01-02 10:55

Döbbenetes, hogy éppen a Párbeszéd nevű párt nem kíván párbeszédet semmiről. Ilyen a várnegyedbeli lakbéremelés vagy a korcsolyapálya a Kapisztrán téren. A jelenlegi lakérerek is magasak, lényegesen meghaladják a várnegyedbeli öröklakások közös költségét. Semmiféle emelés nem indokolható. A korcsolyapálya meg egyenesen esztelenség. Johannes

Vendég

#3

2021-01-02 20:50

Üdvözlöm! Azt nem egészen értem , hogy "Megnyertük az első csatát! A Magyar Kormány a 2020. dec. 18-i határozatával megtiltotta az önkormányzati bevételt jelentő tételek, díjak, tehát lakbérek emelését is a járványveszély időtartamára" Hogyan is nyertük volna meg? Ha nyert is valaki ,akkor az a covid-19 vírus volt , hiszen már a fentebb idézett mondatban is benne van: " a járványveszély időtartamára." Akkor most ki is nyert?????? Azért köszönöm az értesítést. Nécsei Gábor

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2021-01-10 02:24


Budaváriak

#5 A kormányrendelet 2021. deecember 31-ig terjedő időre tiltotta meg a lakosság megsarcolását!Re:

2021-01-22 23:49

#3: -  

Kedves Nécsei Gábor! A Kormány 2021. végéig tiltotta meg az önkormányzatok részére az adók, egyéb bevételt jelentő tételek emelését, figyelembe véve a járványhelyzetet, mert nem ért egyet a Kormány az emberek terhének fokozásával! Szerintem ez emberséges intézkedés!

Az I. kerületi balos polgármestere, akit 2019. őszén választottak meg 114 szavazat többséggel, úgy akar 270 %-os lakbéremelést és más, az I. kerületi lakásbérlőket terhelő és vagyoni helyzetüket ellehetetlenítő változtatásokat, hogy becsapta a választókat,  elhallgatta a kampányában a lakbéremelést! 

Budaváriak

#6 Re: A lakástulajdonosok sincsenek biztonságban

2021-01-23 00:02

#1: -  

Az önkormányzati lakásügynökség úgy hirdeti magát, hozzásegít "az utcáról a lakásba kerülni". A tájékoztató anyagaiban azt kérték, hogy jelentsék a tulajdonosok, ha a szomszédságukban úres lakásról tudnak. Ez a legsötétebb időket idézi. Nem hiszem, hogy akinek lakástulajdona van és aki el vagy ki akarja adni, ne tudná elintézni saját maga. Álságosnak tartom azt is, hogy az ügynökség vállalná a tulajdonos helyett a lakás felújítását és kiadását.  Önkormányzati pénzzel támogatni egy magán pénzből működő ügynökséget az ingatlanpiacon szerintem összeférhetetlen és szükségtelen beavatkozás a magánszférába!

Budaváriak

#7 A nyíltság és a demokrácia sajnos mostanában csak frázis a kerületben

2021-01-23 00:25

#2: -  

Az I. kerületi baloldali színezetű polgármester egyetlen egyeztetést tartott a lakásrendelet változtatásáról. Az interneten meghirdetett Lakás fórumra jelentkezők közül harminc embert kiválasztottak a konzultációra. A budavári önkormányzati képviselőt nem hívták meg. A résztvevők azonban a tervezett változtatásokat átlátták és már ott a helyszínen tiltakoztak!

A polgármester a mai napig nem hozza nyilvánosságra a rendelet tervezetet.

Lehet-e ilyen körülmények között nyílt, társadalmi egyeztetésről beszélni? 

Lehet- e a kerületi lakosok megkerülésével, fű alatt tárgyalni és előkészíteni a kerületi lakásbérlőket megsarcoló és vagyoni helyzetüket ellehetetlenítő önkormányzati rendeletet? 

Budaváriak

#8 Már a lakástulajdonosok sincsenek biztonságban

2021-01-23 00:33

#1: -  

Nem értünk azzal, hogy  önkormányzati pénzek felhasználásával magántőkével is működő ügynökség intézze a lakástulajdonosok ügyeit! A legsötétebb időket idézik fel hirdetéseikben, amikor azt kérik jelentsük be az üres lakásokat az ügynökségnek. Nem tetszik az sem, hogy az önkormányzat beleavatkozik a magánszférába. Nincs szükség arra, hogy az ügynökség magánlakásokat újítson fel és segítse a magánlakások kiadását. Nem feladata az önkormányzatnak!


Vendég

#9

2021-01-23 00:40

A bérleti díj, adó és egyéb bevételt jelentő tételek emelésére vonatkozó tilalom 2021. december 31-ig szól. Van idő a felkészülésre! A tiltakozást folytatjuk! A budavári lakásbérlők egységesen tiltakoznak az I. kerületi önkormányzati lakásrendelet változtatása ellen! Kérjük csatlakozzanak minél többen, támogassák a petíciónkat!
Budaváriak
Vendég

#10

2021-01-28 20:43

Gulyás Gergely miniszter úr mai napon, a 2021. január 28-i kormányinfóján elhangzottak alapján Böröcz László országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzétette:

A budavári örök-bérlakásokban élőket méltánytalanul állította célkeresztbe az önkormányzat. Egyeztetve miniszter úrral már dolgozunk egy olyan törvényjavaslaton, amely megteremtheti a bérlők jogi és lakhatási biztonságát, és lehetővé teszi a 90-es években kialakult, igazságtalan helyzetük rendezését, így akár a lakások megvételét is. A folyamatba természetesen bevonjuk majd az érintetteket is, hogy elmondhassák javaslataikat, véleményüket.

Köszönjük Miniszter úr, köszönjük képviselő úr!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2021-01-28 21:08


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2021-01-28 21:10





Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...