Igenis legyen legalább fizetős az abortusz!


Vendég

#1

2011-12-09 00:34

Érdekes,ha azt mondom,hogy cigányt ölni jó, akkor botrány, és százával tiltakoznának az emberjogi, és kisebbségi aktivisták...
És akinek nincs még jóga, és lehetősége sem választani képviselőt magának, azt nyugodtan lehet gyilkolni?
Olvasd el, a többi már nem rám tartozik...

Vendég

#2

2011-12-11 09:29

Na gyilkolasszanak az adofizetok penzen ,ha mar nemszuntetik be az abortuszt.

Vendég

#3

2011-12-11 16:51

Az abortusz előre megfontolt gyilkosság.
Spoon

#4 Gondlj bele!

2012-02-22 13:34

Mindenkinek joga van megítélni azt, hogy szeretne e gyereket vagy sem.

Ismerek olyan lányt aki fogamzásgátlót szedett még is terhes lett. Ez 5 évvel ezelőtt volt. Az ő esetében az abortusz betiltása, élete elsiklása lett volna hiszen az iskola és a pénzügyi helyzete nem tette lehetővé egy magzat kihordását és egy gyerek felnevelését.

Most diplomás egészséges ember olyan környezetben ahol vállalja a gyerekét és most éppen állapotos. Így, hogy eltelt öt év már készen áll arra hogy ezt a babát egy olyan környezetben nevelje fel ahol egy egészséges ember lesz belőle.

Ha belegondolunk ebben az esetben semmi nem történt az abortusz kapcsán csupán annyi, hogy a fogamzásgátló szernek megnöveltük a megbízhatóságát. Illetve kompenzáltuk a hibáját. Ennek eredménye ugyan az lett mintha nem lett volna terhes. Ennek az eredménye pedig az, hogy most boldog, babát vár és meg van minden ami ehhez szükséges.

Ismertem olyat is akinek rendszeresen megjött és még is terhes volt. Egyszerűen nem vehette észre azt, hogy valami baj történt amikor a párjával együtt voltak. Őket például ki védi meg? Ők szerencsétlenül jártak aztán ennyi? Ő neki egy borzasztó meglepetés lett volna az ha akkoriban nincsen abortusz. Így sem volt könnyű mert ellene volt az abortusznak, de még is kellő átgondolással úgy döntött ez most nem lehetséges. A jövőben remélem egy szép egészséges családban élhet ahol a gyerekei majd igazán produktív egészséges emberek lesznek aki komolyan hozzátesznek a társadalmunkhoz.

Amúgy meg ha már itt tartunk, tiltsák be a fogamzásgátlást is nem? Az a produktum ami az óvszerben marad nem az élet része nem egy folyamat keresztülvágása aminek az eredménye az, hogy nincs terhesség? Ott is egy lehetőséget vágunk el azzal a különbséggel, hogy nem egy magzatról beszélünk. Pedig az lenne! Egy élet lenne az is nem?

Ebben a mai világban egy életre szóló kínzás magának a gyerekeknek az, hogy olyanok is kihordják akik nem szeretnék, akik labilisak lelkileg, akik alkoholisták vagy egyszerűen nincsen meg az anyagi hátterük ahhoz, hogy egy egészséges gyereket felneveljenek. Ennek semmi értelme. Ez egyszerűen borzasztó és nem kívánom senkinek sem.

Nem támogatom az abortusz betiltását, se szigorítását!!! Ha ez megtörténik akkor nagyon sok ember és család fog elsiklani és tönkre menni. Kényszeríteni valakit arra, hogy tönkretegye az életét törvényellenes és sért mindent.

Nem azt tartom embertelenségnek ha valaki abortuszt követ el, hanem azt, hogy ha egy emberi életet a keserűségre és kiszolgáltatottságra kényszerítenek pici kora óta. Mindezt pusztán azért mert érdeke Magyarországnak, hogy többen legyünk. Ez is a pénzről szól!

Alap esetben amúgy én elgondolkoznék azon, hogy ebbe a pénzügyi és társadalmi helyzetbe szívesen szülnék e gyereket. NEM! Ha kijutok külföldre ahol a környezet nem olyan mint itt nálunk, majd akkor...

Köszönöm!

Vendég

#5 Re: Gondlj bele!

2012-08-16 13:35

#4: Spoon - Gondlj bele!

Engem nem érdekel, hogy többen legyünk, mégis elítélem az abortuszt! Az aki elveteti a gyerekét, mert úgy gondolja, az életét teszi vele tönkre, ha megtartja, halna bele ő maga is, vagy kívánom soha többé ne lehessen gyereke!

15hkm


Vendég

#6

2014-03-26 00:20

Ez szép és jó, de hogy kit/mit kell megvédeni és lehet megölni, az sosem volt több aktuális politikai helyzetnél. Egykor teljesen elfogadott volt, hogy a legerősebb ember bármikor megölhette a gyengébbet, ha akart tőle valamit, ma ezt már tiltjuk. Sok, ma egyenrangú embercsoportot sokáig nem vettek emberszámba, ki voltak szolgáltatva, büntetlenül bánthatták, megölhették őket. Ma a bizonyos kor alatti magzatokkal van ez így, de az állatokkal és a növényekkel is. Egyszer talán az emberi civilizáció eljut arra a szintre, hogy még mikroorganizmusokat sem kell megölnie, hogy fennmaradjon, de addig, hogy mit tekintünk egyenrangú életnek az egyéni állásfoglalás kérdése, és az épp hatalmon lévő erőszakszervezeten fog múlni, hogy mit szabad és mit nem. (Egyébként az ötlet azért is nonszensz, mert sokan épp az anyagi helyzetük miatt kényszerülnek abortuszra)