Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

#5951 Re:

2011-12-07 14:04

#5949: -  

Valóban, rémálom..... és ez még csak a kezdet. Mi lesz itt januártól, amikor életbe lép az alaptörvény a sarkalatos törvényeivel együtt? Mikor tízezrével teszik földönfutóvá a rokkantnyugdíjasokat? Mikor béremelés helyett elveszik az alacsony jövedelműektől még az adójóváírás alapján járó összeget is? Amikor 27% lesz az ÁFA? Hamarosan sikeresen eltapsolják az ország valutatartalékait, közben beindul az államosítás, ezt követően pedig a bekebelezett intézmények fenntartásáról is gondoskodni kellene..... folytatni sem merem a sort.  A társadalom legnagyobb részét érintő, gazdasági megnyomorítás előtt állunk. Ez már valóban nem "megszorítás"!

És az emberek lelkét, a személyiségét érintő változtatásokról, azok hatásairól, következményeiről még egy szó sem esett! Az is lehet, hogy egy ideig, fel sem ébredhetünk!


Vendég

#5952 Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 14:07

#5950: - Re: Re: Gyurcsány jó oldala 

 Te csak végleteket ismersz? Én itt szeretek élni, de nem így. Nekem volt lehetőségem a 60-as években kint maradni, nem tettem meg. Most, amikor szabadon utazhat az ember, most könnyebben megtehetném, nem kellene honvágytól rettegni, most már koromnál fogva nem vagyok olyan rugalmas. Én még abba a kategóriába tartozom, akik kapnak -valamennyi - nyugdíjat, de azzal nyugaton semmire nem mennék. 65 évesen már nem tudnék hazát váltani, még Észak-koreába sem. Magadnak miért nem javaslod? Te sem mennél oda, nekem miért kívánod? Ha ma 30 lennék, Münchenig meg sem állnék. Tovább viszont nem akarnék menni. Na, erről ennyit, ez az én gondom. Továbbra sem érzem jól magam ebben a diktatúrában. 


Vendég

#5953 Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 16:00

#5952: - Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

"Én itt szeretek élni, de nem így."

Én meg a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt nem szerettem itt élni.  2014-ben lesz megint egy szavazatod, mint nekem, és annyi.  Ha nem akarsz kivándorolni, akkor kénytelen leszel "nem szeretve" itt élni, mert a kedvenceid már nem fognak újra hatalomra kerülni: az MSZP-nek vége, Gyurcsány meg csak egy két lábon járó politikai hulla. :)))

"még Észak-koreába sem. Magadnak miért nem javaslod?"

Miért is kellene magamnak ezt javasolni? :D Én szeretek itt élni.

"Továbbra sem érzem jól magam ebben a diktatúrában. "

Hát akkor ne érezzed magad jól... :) Te nyilván a Kádár-diktatúrában érezted jól magad.

Ja, Magyarország demokrácia, nem diktatúra. A demokrácia a szabad és tisztességes választásokon többséget szerző politikai erő uralmát jelenti a kisebbség felett. Magyarország ma ennek a definíciónak minden szempontból megfelel, oszt jónapot. A Kádár-rezsimben pedig semmilyen szempontból nem felelt meg.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-07 16:35



Vendég

#5955 Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 16:53

#5953: - Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala 

 Kétszer írtam meg a választ, egyszer sem ment át. Utolsó próbálkozásként még egyszer megírom, lehet, hogy nem fog mindent tartalmazni, amit az előbb írtam. Kár lenne.

Hát előszöris: Igen, a Kádár rendszerben jobban éreztem magam, bár ez az akkori koromnál fogva is természetes. Fiatal voltam és egészséges. Gondolom, Korban a gyemekem lehetnél, én 65 vagyok. Nem kell rá válaszolni.

Mit tanultatok az iskolában a demokráciáról és a diktatúráról? Ami a szocik 8 éve alatt volt, az demokrácia volt. Ami a Kádár utolsó 20 évében, az puha-diktatúra. Ami most van, na, az a kemény diktatúra. Amikor 3 millió ember retteg, fél, akkor egy országban diktatúra van. Amíg 2 ember él a földön, addig 2 vélemény is lehet. Ez a Gyurcsányék alatt természetes volt, Aki Orbán, vagy a FIDESZ-szel nem ért egyet, az nem másként gondolkodó, hanem ellenség. Én pedig nem vagyok ellenség, csak másképpen gondolkodom. A Meggyesit Gyurcsány váltotta, de nem megbuktatta meg ti buktattátok, valakit kellett tenni a helyére. Ezt jó volt később másképp magyarázni. Ebbe nem is mennék mélyebben bele, tudnék az én nézeteimről is sokat írni még, de félek, hogy harmadszor sem fog megjelenni, akkor végképp feladom.

Még annyi, Hogy ha Észak-Koreáig nem is menekültem, otthagytam nyugdíjbamenetelem után a számomra élhetetlenné vált fővárost és vidéken élek. Itt még nyugalom van.

Ismeretlenül is üdvözöllek


Vendég

#5956 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 17:23

#5955: - Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

"Ami a szocik 8 éve alatt volt, az demokrácia volt."

Az volt. Csak erősen deficites.  Demokráciákban például nem ildomos a rendőrséget és a titkosszolgálatokat az ellenzékkel szemben felhasználni, ahogy azt nagyon jól dokumentáltan a Gyurcsány-rezsim megtette. Ja, meg nem ildomos "semmit sem csinálni" és "éjjel-nappal hazudni" a választások megnyerése érdekében. De legalábbis ildomos lett volna az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után 1 órán belül lemondani és új választásokat kiírni.

Most meg nincs demokrácia. :D   Miért is? Mert nem a kedvenceid vannak hatalmon.

"Amikor 3 millió ember retteg, fél"

Tényleg ezt teszik? :D  Csak azt nem tudom, hogy ez az álom nálad rossznak vagy jónak minősül-e..

 

 


Vendég

#5957 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 18:18

#5956: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala 

 Nem mozgunk egy körökben. Én most egy 600 fős kis faluban élek egyszerű, rendes emberek között. A szavazási átlag a falunkban tükrözte az országos átlagot, azaz hasonlóak voltak az adatok, tehát itt is a FIDESZ győzött, második fordulót nem kellett tartani.  De: ma abból a 70 %-ból 40 már azt mondja, hogy kellőképpen megvezették, ezt nem hitte/hitték volna. Ezek itt tények. Valószínűleg ez ugyanúgy az országos átlag kicsi képe. Ha ezt felszorozzuk, megvan a 3 millió ember. De: ez most két választás közötti ciklus majdnem közepén nem téma, mert nem jelent semmit, legfeljebb az emberek rossz érzését vetíti.

Amit mondtam, hogy a demokráciában minden embernek szabad gondolkodni, véleményt nyilvánítani. Ezt a Ti nézetetek szerint csak nektek szabad. Én elfogadom, hogy neked más a véleményed, mint nekem, te egyből ellenségképet kreálsz, mivel nekem mások a nézeteim, én ellenség vagyok. Dehogy vagyok én ellenség, én csak nyugodtan akarom leélni azt, ami még visszavan. Persze, hogy jobb volt nekem a Kádár korban, akkor voltam fiatal, akkor jártam bulikba, táncolni, kirándulni a barátokkal, még a KISZ szervezésében is és szinte mindig jól éreztem magam. Akkor mentem férjhez, akkor születtek gyermekeim. M már nem tudok kirándulni, 50 méterenként meg kell állni, mert hol az erő, hol az oxigén fogy el. Ez egyéni baj tudom. De az már nem egyéni baj, hogy felmegyek a gyerekeimhez-unokáimhoz Pestre, én csak szomorú, levert arcokat látok a villamoson, buszon, vonaton. Ez miért van? Mert mindenkinek olyan jó? Nem hiszem!!!! Kérdeztem fiatalabb (40 körüli) ismerőseimet, hogy voltak-e tüntetni. Egytől egyig azt mondják, hogy nem mernek menni, mert valaki felismeri őket akár a TV híradóban és másnap már kereshet munkát. Mi ez, ha nem diktatúra? 

Még pesti koromban, első Orbán kormány idején, nem akarom megnevezni az irodaházat, ahol akkor dolgoztam, Demeter Ervin nem szoci titkosszolgálati főmufti járt ki hetekig adatot gyűjteni valakire. A FIDESZ ugyanazt csinálja, csak sokkal nagyobb arányban. Tudomásul kell venni, hogy minden kormánynak megvan a maga titkosszolgálata. Nézd meg a mostani kormányodat, ma szinte minden civilre jut egy titkosszolga. Jól van ez így? Amíg a Gyurcsány simán végig mert menni az utcán és mer mai napig is, addig Orbánt mindig 4-6 db kétajtós szekrény veszi körül, ha kiszáll a páncéljából. Még a cipője orra sem látszik ki, láttam, nem kell cáfolni. Szóval lehet sorolni mindkét oldalon a tetsz-nemtetsző dolgokat, hogy kinek mi a negatív, az a szeméyes szimpátiáján, esetleg tapasztalatán műlik. Egyet azonban nem fogadok el - az én oldalamon sem: a másik pocskondiázását. Itt a fórumon is olvastam néhány gyomorforgató beírást, nem is tetszett.

Üdvözöllek

 


Vendég

#5958 TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-07 18:23

".....választásokon többséget szerző politikai erő uralmát jelenti a kisebbség felett...." tudatja az 5953-as írója.
Pontosan erről van szó! A győztes FIDESZ- KDNP tényleg azt hiszi, hogy uralkodásra és nem szolgálatra jelölték a választóik.
Teljesen igaza van az 5955-ös hozzászólónak!

Vendég

#5959 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 19:18

#5957: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

Ja, persze, azt mondja.  És akkor mi van?  :D "Valószínűleg", meg minden... :)

Kövessed a különféle közvéleménykutatók által közölt adatokat és az időközi választások eredményét, ha "az országos átlag"-on eszed a kefét.

"Ezt a Ti nézetetek szerint csak nektek szabad."

És neked miért nem szabad? :D

"ma szinte minden civilre jut egy titkosszolga"

Ezt te ott, a  600 fős kis faluban ilyen jól tudod? :D :D :D  Érdekelt lennél a témában? ;)

 

"Amíg a Gyurcsány simán végig mert menni az utcán és mer mai napig is"

Tényleg? :D  Nem ugyanazokat a híreket olvassuk... Gyurcsány még most is leköpdösik (minden joggal), ha valahol meg mer jelenni. No persze nem azokban a szoci nyugger-klubokban, ahova a hozzád hasonlók járnak nosztalgiázni és tapsikolni annak a levitézlett  politikai kalandornak... :D

 

 


Vendég

#5960 Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-07 19:22

#5958: - TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

Pofázhattok és ennyi. A többség meg kormányoz. 2002 és 2010 között meg fordítva volt. Meg is lehet nézni az eredményét:  Az ezredforduló körül Magyarország a régió éllovasa volt, most meg a szlovákok lesajnálnak bennünket. Sőt 2010-re már a románok is elkezdték, annyira tönkrevágta az országot a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok "szakértelme".


Vendég

#5961 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 20:05

#5959: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala 

 Mint írtam, nyugdíjbamenetelem után költöztem  a 600 fős faluba. Ne a sorok között, a sorokat olvassad. Ne nézd le a 600 fős falut, mert az emberek itt is gondolkoznak, itt is beszélgetnek. Látod, van internet, kábeltv. vezetékes gáz, víz, villany, minden, ami a fővárosban is. Csak itt még mosolyognak az emberek, ha a kerben dolgozom és elmegy valaki a járdán, beszól, hogy megyek a boltba, hozzak-e valamit. Ez hiányzik a pesti létből, meg a mosolygás. Te sem csalnál mosolyt az arvomra a mentalitásoddal.Te még annyi idős sem lehetsz, ahány év munkaviszonyom volt, mikor nyugdíjba mentem. 500 fős külkervállalatban voltam üzketkötő, de ez a múlt. Látod, kifogásolod minden mondatomat, ami nem szád ízére való, de amolyan agresszív FIDESZES módra egyből támadsz is. Látod, nekem ez nagyon idegen, nem veszi be a gyomrom.

Én leírom a Gyurcsányról, hogy végigmegy az utcán kíséret nélkül, te egyből azt vizionálod, hogy leköpködik. Hát, ahol én láttam, nem köpködték, kezet ráztak vele, nem taggyúlés volt, nem is fórum, egy egyszerű tárlatmegnyitó Balatonbogláron, ahol ő is egy személy volt a kb. 200-ból és ugyanúgy nézte a festményeket, mint az összes többi ember. Nem akarta megköpködni senki. Beszállt a végén a kocsijába és elhajtott.  Szoci-nyugger klubokba nem járok, mert a környékünkön nincsenek.

Politikai kalandor az én olvasatomban pedig az az ember, aki nem törődve a következményekkel, amik már 1990-ben borítékolhatók voltak, mikor a Parlamentben beordított a papok láttán, hogy térdre, imára, majd hatalmas érzékkel kettéválasztotta az országot, szóval az én szememben politikai kalandor Orbán Viktor.

Én itt be is fejezem, mert az utolsó leveledben kezdted elveszíteni a fejed és ok nélkül elkezdtél vagdalkozni, abban nem vagyok partner.

Még annyi a 600 fős falumban élve tájékozatlanságomról: rendszeresen vannak vendégeim Budapestről, a régi barátok, iskolatársak és végül, de nem utolsósorban a Pesten maradt családom, akik kicsit irigyelnek a döntésemért, de itt munkahely nem lévén, no, meg az unokák iskolái miatt ide jönni csak szabadságra, hét végére, vagy iskolai szünetben tudnak. Szóval van lehetőségem tájékozódni, talán jobban, mint neked.

 


Vendég

#5962 Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-07 20:06

#5960: - Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM 

 Ezeknél hol van a szakértelem? Az egész nyugat rajtunk röhög, vagy szörnyűlködik, inkább az utóbbi.


Vendég

#5963 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala

2011-12-07 23:08

#5961: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gyurcsány jó oldala te egyből azt vizionálod, hogy leköpködik.

Én nem vízionálok.   A vízionáló az te vagy. Én híreket  olvasok.

Leköpték Gyurcsányt

http://www.borsonline.hu/gfx/simple_top_right.jpg...


2011.05.18. 20:24

http://www.borsonline.hu/news.php?lekoptek-gyurcsanyt&op&hid=42410

 

Afelől meg pillanatnyi kétségem sem volt, hogy ahová te jársz, ott a menthetetlen szoci nyuggerek önfeledten tapsikálnak annak a levitézlett nárcisztikus politikai kalandornak... :D  De tudod Gyurcsány a felmérések szerint továbbra is a legutáltabb magyar politikus. :D  Messze, messze a legutáltabb. :)


Vendég

#5964 Re: Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-07 23:21

#5962: - Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

A szakértelem például ott van, hogy nem ment csődbe az ország a 8 éves MSZP-SZDSZ-es ámokfutás után és ahelyett, hogy a bevált IMF-s recept szerint a közemberektől vasalták volna be a pénzt (ja, pl. a ti nyugdíjatokból is, szoci nyuggerek!), inkább bankadót és multiadókat vetettek ki.  Ja, a "szörnyűlködő Nyugat" meg leginkább a posztkommunista kedvenceiteknek a haverjai és gazdái.  Közben meg már kb. egy tucat EU-ország vezette be pl. a bankadót, ami miatt Orbánékat keresztre akarta feszíteni ez a társaság... :D

 


Vendég

#5965 Re: Re: Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-08 09:04

#5964: - Re: Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM 

 Felvetted azt a FIDESZ stílust, amit a beszélgetésünk elején még visszafojtottál magadban és amit én oly mértékben útálok, tehát felvetted a stílust, amiben én nem vagyok beszélgetőpartner. Ég veled.


Vendég

#5966

2011-12-08 10:38



Ha most vasárnap lenne a választás, Ön kire szavazna? (kérdezze meg ismerősét is!)


A szavazás állása:
MSZP: 32767 szavazat - 32.89%
Fidesz: 29220 szavazat - 29.33%
LMP: 2704 szavazat - 2.71%
Jobbik: 7225 szavazat - 7.25%
SZDSZ: 1177 szavazat - 1.18%
Jólét és Szabadság: 1954 szavazat - 1.96%
Demokratikus Koalíció: 22580 szavazat - 22.67%
Munkáspárt 2006: 116 szavazat - 0.12%
Zöld Baloldal: 87 szavazat - 0.09%
Nem mennék el szavazni: 1793 szavazat - 1.80%
Összesen: 99623 szavazat


A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra.

Vendég

#5967 Re:

2011-12-08 11:00

#5966: -  

 

Hol található ez a szavazás?

Válassz egy nicknevet

#5969 Re: Re: Re: Re: NINCS JOBBOLDALI FÓRUM, AMI MÜKÖDNE....

2011-12-08 14:20

#5943: - Re: Re: Re: NINCS JOBBOLDALI FÓRUM, AMI MÜKÖDNE....

Be kell látnom, hogy nincs jogom kétségbe vonni, vagy minősíteni senkinek a politikai hovatartozását. Nem is ez volt a célom, csak elszakadt a cérna, amikor visszatérve ismét azt láttam, hogy ezzel a hatökörrel szórakoztok. Ez a fórum normális dolgokra volt kitalálva, nem egy beteges, hülye szórakoztatására.

A bal oldali emberekre szükség van.

Erre a fórumra - így - nincs szükség!

Elnézést kérek, ha valakit személyében sértettem, ismételten kijelentem, nem ez volt a cél és nem is egy meghatározott személy állt a célkeresztjében


Vendég

#5970 Re:

2011-12-08 14:37

#5966: -

Ha most vasárnap lenne a választás, Ön kire szavazna? (kérdezze meg ismerősét is!)

A szavazás állása:

http://webszolga.hu/valasztas/images/MSZP.jpg...

MSZP: 32767 szavazat - 31.68%

http://webszolga.hu/valasztas/images/Fidesz.jpg...

Fidesz: 32767 szavazat - 31.68%

http://webszolga.hu/valasztas/images/LMP.jpg...

LMP: 2710 szavazat - 2.62%

http://webszolga.hu/valasztas/images/Jobbik.jpg...

Jobbik: 7293 szavazat - 7.05%

http://webszolga.hu/valasztas/images/SZDSZ.jpg...

SZDSZ: 1179 szavazat - 1.14%

http://webszolga.hu/valasztas/images/jesz.jpg...

Jólét és Szabadság: 1954 szavazat - 1.89%

http://webszolga.hu/valasztas/images/dk.jpg...

Demokratikus Koalíció: 22774 szavazat - 22.02%

http://webszolga.hu/valasztas/images/Munkaspart2006.jpg...

Munkáspárt 2006: 117 szavazat - 0.11%

http://webszolga.hu/valasztas/images/zoldbaloldal.jpg...

Zöld Baloldal: 88 szavazat - 0.09%
Nem mennék el szavazni: 1797 szavazat - 1.74%
Összesen: 103446 szavazat

A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra.

Hát elég érdekes egy szavazógép ez. Hetekig döcögött, majd ma de. beesett közel 4000 szavazat és a Fidesz hajszálpontosan utolérte az MSzP-t. De ne mondd, hogy a kommunisták csinálták!


Vendég

#5971 Re: Re: Re: Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

2011-12-08 15:33

#5965: - Re: Re: Re: Re: TÉVHIT, hogy a választási győzelem = URALOM

Én pedig rövid u-val utálom az MSZP-s és gyurcsányista vircsaftot. Pokol veled.


Vendég

#5972 Re: Re:

2011-12-08 15:39

#5970: - Re:

Hi-hi-hi.  :D   Ezt az weboldalt, ill. ezt a témát már részletesen megbeszéltük...

Akárki  csinálta, lényegtelen a valóság szempontjából. Egy ilyen weboldallal arról semmit sem lehet állítani, mert a minta teljesen önkényes és ellenőrizhetetlen.

 

A valóságot ezek a számok tükrözik. Három dolog látható belőle:

1/ A Fidesz masszívan vezet

2/ A Jobbik és az MSZP fej-fej mellett áll, tőlük messze leszakadva van az LMP

3/ Nagy a bizonytalanok tábora

 

Intézeti átlag

Fidesz

  • 39.5
  • MSZP
    16.2
  • Jobbik
    14.7
  • LMP
    5.8
  • Float
    43.0
IntézetDátum   
Fidesz    
MSZP   
Jobbik    
LMP  
N/A

24/11








Ipsos 21/11 19 43 12 27 9 20 4 8 54
Nézőpont 16/11
58
13
19
5
Tárki 27/10 23 46 11 22 10 20 5 10 50
Szonda Ipsos 21/10 20 47 11 24 9 22 3 5 55
Medián 21/10 31 47 17 24 11 20 5 6 33
Századvég 13/10 30 51 10 19 10 17 7 9 40

Vendég

#5973 Re: Re: Re:

2011-12-08 16:17

#5972: - Re: Re:  

 teljesen belegárgyultál a FIDESZ-imádatba. Nem baj, nagyobbat fogsz koppanni, ha a narancsköd felszáll.


Vendég

#5974

2011-12-08 18:06

Szájer József felesége a legesélyesebb arra, hogy elnyerje az Országos Bírói Hivatal elnöki posztját. Bár a kiírt feltételeknek nem mindenben felel meg, a legfőbb érv mellette az, hogy "szót tudna érteni a kormánnyal."
No comment.


Vendég

#5975 Re: Re: Re:

2011-12-08 18:20

#5972: - Re: Re:

A legfrissebb (ma közzétett) felmérés:

 

2011. december elején a választókorúak 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a részvételi hajlandóság korábbi csökkenő tendenciája megállt, kismértékben emelkedett.

A politikai mezőben tapasztalt szűkülési folyamat is megfordulni látszik, decemberre enyhén csökkent a pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya. Jelenleg a megkérdezettek 39 százaléka tartozik ebbe a körbe.


December elején a pártok erőviszonyai nem mutatnak döntő változást. A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalék, az MSZP ebben a közegben 12 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 5 százalék, a Jobbiké 10 százalék. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció támogatottsága 2 százalék. Jól látható, hogy az ellenzéki platformon a Demokratikus Koalíció megjelenésével párhuzamosan csökkent az LMP támogatottsága.


A biztos szavazó pártválasztók között a kormányzópártok jelenleg 49 százalékon, a szocialisták 21 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 18 százaléka adná voksát a Jobbikra, 7 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe. A Demokratikus Koalíció ebben a dimenzióban 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.