kdfsz-dec-24

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) kdfsz-dec-24 petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#102

2016-11-04 17:12

Mert a kereskedelemben is emberek dolgoznak. Többségük nő.
Anyák, aki gyerekeket nevelnek, sokan egyedül. Nekik is joguk van ÜNNEPELNI.

Vendég

#103

2016-11-04 18:51

Mert mi is emberek vagyunk a Szenteste mi is szeretnénk minőségi vacsorát a családnak és nyugodtan készülni nem csak hulla fáradtan beesni a fa alá!!
kurtyboy83

#104 Re: Re: Re: Unalmasak vagytok!

2016-11-04 21:19

#21: - Re: Re: Unalmasak vagytok! 

 Aki nem dolgozott még kereskedelemben az sajnos nem tudja mi hogyan történik.Én szerencsére már nem vagyok benne.Van mindkét oldalon bunkó de nem kell álltalánosítani.Kevesen vannak az ebben az ágazatban dolgozók, köszönhetően az állam és a multik játékának.A bérek pedig köszönő viszonyban sincsenek a nagy dirrel-durral beharangozott béremelésekkel.Ha például te mint vásárló állnál a másik oldalon és egy olyan részlegen dolgoznál aminek semmi köze nincs a te munkádhoz akkor nehezen tudnál pontos információt adni a keresett termékről.Próbálod valakihez irányítani aki esetlegesen tudna segíteni.De sajnos már nincs annyi ember akivel ezt meglehetne oldani.Tele vannak túlórákkal a dolgozók, amire sokhelyen már kötelezik is őket.A kereskedelem egy húzó ágazat a gazdaságban és a mi fogyasztásunkon alapszik.Ez egy ördögi kör.Nagyon sok helyen már létezik online bevásárlás is tehát nem lehet kifogás ,hogy nem érek rá előre bevásárolni mert dolgozok.Az emberek többsége megtudja ezt tenni külföldön is,csak mi Magyarok vagyunk berosálva attól ha netalán 1-2 esetleg 3 napig zárva lesz az üzlet.Csak mindenki nézzen magába, mennyi felesleges élelmiszert összevásárol, ahelyett pedig tudatosan kellene intézni azt amire valójában szüksége lesz.Nagyon sok a pazarlás élelmiszerek terén.Én támogatom a vasárnapi boltzárat és a dec.24.-eit is.A boltok a reklámjaikban folyton csak azt hajtogatják:Vegyél,fogyasszál.Igen ez önmagában nem helyes.A lényeg a tudatosságban rejlik.De amíg így lesz addig a profitjukat fogják csak növelni amit aztán szépen kimutyiznak az országból.A gazdaságunk pedig nem fog előre jutni egy fikarcnyit sem.Emberek ébredjetek.Legalább abból és annyit vásároljatok amennyit tényleg el is fogyasztotok.Vagy esetleg ott a fagyasztó ahová eltudjátok rakni későbbre.Ne egymást szidjuk mert sorok vannak a hiperben vagy a sarki üzletben,hiszen egymásért vagyunk.Türelemre is nagy szükség van a mai világban.


Vendég

#105

2016-11-05 07:57

Sőt én még a hétvégét is zárva tartanám , mert azoknak a dolgozóknak is járna egy olyan nap amikor a családjukka lehetnének!!!! Régen is így volt és be lehetett vásárolni a többi napokon is , mégse állt le az élet , csak ügyesen kell beosztani !!!!

Vendég

#106

2016-11-06 10:47

Mert úgy éltem le a gyerekkoromat, hogy EGYETLEN karácsony sem telt úgy, hogy édesanyámék otthon lettek volna! Szerinted milyen karácsony az ilyen egy kisgyereknek? 

A karácsony a családról kellene szólnia. Miért is van bárki vásárolni, ahelyett hogy otthon készülődne? 


Vendég

#107 Re: Re: Unalmasak vagytok!

2016-11-10 09:01

#101: gabesz - Re: Unalmasak vagytok! 

 Tessék már mondani, hol vannak ilyen eladók?! Még hírből sem hallottam olyanról, aki találkozott volna velük! Ja és a helyesírás altalános iskolai tananyag...


Vendég

#108 Re:

2016-11-10 09:06

#106: - Mert úgy éltem le a gyerekkoromat, hogy EGYETLEN karácsony sem telt úgy, hogy édesanyámék otthon lettek volna! Szerinted milyen karácsony az ilyen egy kisgyereknek? 

A karácsony a családról kellene szólnia. Miért is van bárki vásárolni, ahelyett hogy otthon készülődne? 
 

 Szerinted hány más szakmában dolgozók vannak beosztva akár karácsonykor és szenteste gyertyagyújtás alatt?! Többek között azok, akik miatt szenteste meleg van a lakásodban, nem gyertyával kell világítanod és bámulhatod Kevint, vagy Dennist 1839-edszer a tv-ben, esetleg lőhetsz egy szelfit a netre. A net és a tv sokkal kevésbé fontos dolog, mint az, hogy karácsony másnapján ne 4 napos kenyeret egyen az ország! Ezek az emberek csendben teszik a dolgukat, nem folyamatosan csinálják a hisztit, mint a máshová nem kellő maradék, a kerekedelmi dolgozók... 

Miért is van vásárolni bárki szenteste délelőtt? Talán azért, hogy a család ne 4 napos kenyeret egyen karácsony másnapján, 4 nap alatt megsavanyodott általatok árult felvágottal és tejjel?

 


Vendég

#109 Re: Re: Re: Re: Unalmasak vagytok!

2016-11-10 09:16

#104: kurtyboy83 - Re: Re: Re: Unalmasak vagytok! 

 Amikor a legtöbb élelmiszer szavatossági ideje 3 nap, ne akarjál bezárni 4 napra! Amikor az ország dolgozóinak nagy része folyamtos műszakban, vagy 12 órában dolgozik, a gyerek meg hétköznap 4-ig iskolában van, ne akarjál bezárni vasárnap! Nagyon sok családnak ez az egyetlen nap, amikor legalább egyik szülő és a gyerek is otthon van és nagyon sok dolgot nem lehet anélkül megvenni, hogy felpróbálná a gyerek. A nagybevásárlást, ami sokszor a közeli városban ejthető meg, több órát vesz igénybe, szintén sokan csak vasárnap tudják megoldani. 

Bocsi, de igenis had szidjuk már azt az eladót a sarki boltban, aki hátul a bolt mögött cicázik a barátjával, vagy a pénztárban lévő, kenyér és csemege pultra is egyedül maradó kolléganője sokadik kiáltására is telefonon édeleg! Tévedés, hogy egymásért lennénk! Ti akkor kaptok fizetést és akkor van munkátok, ha mi vevők nálatok vásárolunk.  Ha nem a nekünk megfelelő udvariast kiszolgálást kapjuk és az üzlet nyitvatartása nem követi a mi munkahelyünk és életünk ritmusát, akkor olyan helyre fogunk menni, ahol erre képesek. A te munkáltatódnak nem lesz bevétele, nem éri meg nyitva tartania és nem tud neked fizetést adni, bezár és onnantól minden nap otthon lehetsz, csak éppen nem lesz miből vásárolni a családodnak. 

Ha nem lenne igény a vasárnapi és 24-ei nyitvatartásra, akkor minden zárva lenne, de van rá igény, vagy ehhez kell alkalmazkodni, vagy munkahelyet kell váltani.


Vendég

#110 Re:

2016-11-10 09:17

#78: -  

 Szerinted hány családos apa és anya dolgozok vasárnap, hétvégén, éjszaka más gazdasági ágakban?! 


Vendég

#111

2016-11-11 08:05

Remélem a főnökötök megnézi az aláírásokat és kivág benneteket, mint macskát szarni! 


Vendég

#112

2016-11-15 19:10

Kereskedelemben dolgozom, 24.-én a családdal szeretnék készülődni a karácsonyra, nem pedig "beesni a fa alá"!