Állítsuk meg az értelmetlen rombolást Ferencvárosban!


Vendég

#1

2016-05-15 09:18

Azért, mert fel vagyok háborodva minden műemlék, ill. műemlék jellegű épület lebontási kísérlete, vagy szanálása miatt. Szégyen, hogy ahelyett, hogy védenénk a meglévő értékeket, esetleg egyéni haszonszerzés miatt lebontásra ítéljük azokat. A hagyomány tisztelők, és városvédők véleményét illene meghallgatni, de abban is biztos vagyok, hogy egy patrióta ferencvárosi polgár sem adná áldását szeretett városnegyede értékeinek lerombolásához. Én legalább is minden erőmmel tiltakozom az efféle vandalizmus ellen. Szentpéteri Györgyi

Vendég

#2

2016-05-17 04:51

Magyarorszagon inkabb rombolunk,mint vedunk.. Utana meg irigykedunk mas orszagok regi,odon epuleteire. Itt a lehetoseg megvedeni,amink van.
KIARA

#3

2016-05-18 16:39

nagyon jól teszik ha lebontják a rossz állapotban lévő régi épületeket !!MEGNÉZNÉM A MÜEMLÉK VÉDŐ POFÁJUKAT AMIKOR A PENÉSZES FALAKKAL OMLADOZÓ VAKOLATTAL MENNEK WCRE KISGYEREKEK ÉS IDÖS EMBEREK PERSZE HOGY VÉDITEK A MÜEMLÉKET MERT TI NEM ABBAN LAKTOK ÉS ILYEN SZAR KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!!!!!! ÉN TÁMOGATOM A POLGÁRM ESTERT ÉS JÓL TESZI HA LEBONTJA A HÁZAKAT !!!VÉGRE EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZT LEHETÜNK!!!!

Székely Mária
A petíció szerzője

#4 Re:

2016-05-19 07:37

#3: KIARA -  

Kedves Kiara!

Ahogy a petíció szövegében is olvasható, mi is azt szeretnénk elérni, hogy ezeket a házakat újítsák fel: természetesen nem a jelenlegi állapotukat védjük. Ahogy a mellékelt cikkben található fényképeken látható, volt is rá példa, hogy az önkormányzat ilyen rossz állapotban levő házakat milyen gyönyörűen tud felújítani. A bennük levő lakások jól szigeteltek, komfortosak és tiszták. Épp ennek a példának a követésére buzdítjuk az illetékeseket.

Mb

#5 Re: Re:

2016-05-22 23:49

#4: Székely Mária - Re:  

 Kedves Maria!

A Maguk altal vedett epuletekkel szemben lakunk 6 eve. Jelenleg ezek az epuletek komfortalan nyomortanyak. A nem hasznalt lakasok ablakan drogosok csovesek masznak be estenkent. Vegigordibaljak az ejszakakat. Az udvarokon all a szemet. A pincek evente kigyulladnak mert azok is tele vannak szemettel. A homlokzat ertekeivel szemben is vannak bennem kerdesek, mert ha szembe all pl a bb. 28 as szamu epulettel lathatja hogy anno a felet elvitte egy bomba,es hanyagul lett ujaepitve.

Az onkormanyzatnak nincs maskepp penze lakaskivaltasra csak ha eladjak es abbol a penzbol komfortos lakasokat ad a jelenleg itt eloknek. A maguk altal dicsert felujitott epuletben eppen egy emelettel kevesebbet lehetett elhelyezni, mint a jelenleg gazdasagos energiahatekony ujepitesuekben. Egy beruhazo hulye lesz olyan lakasokat epiteni amiben felesleges belso terek vannak. Az onkormanyzat az adombol szinten ne ujitson olyan epuleteket amik nem felelnek meg a kor szinvonalanak. 

Amennyiben szeretne alaposabban meggyozodni arrol hogy mit vedenek, szeretettel meghivom hogy nezze meg reszletesen. Ha a varost vedi, vedje az itt lakokat is. Amennyiben ezek az epuletek tartosan igy maradnak, a varos egy ertekes teruletet vesztegetik el. Felujitasuk anyagi eszmei megterulese teljes csod. Allami penzbol fedezve pedig az adofizetok meglopasa.


Vendég

#6

2016-05-23 15:50

Érdemes megtekinteni az alábbi videót, melyen a rejtett értékek láthatóak:

https://www.youtube.com/watch?v=XwPf5zeKAaI

 

Margit

#7

2016-05-27 15:56

Régi Balázs Béla utcai lakosként emlékeim szerint az említett épületek a Lenhossék és Márton utca közötti emeletes épületek. Az ilyen és hasonló épületeket az 1990-ben kezdődő rehabilitáció folyamán szépen - külső képüket megtartva, esetleg emeletráépítéssel (lásd Tompa utca Liliom utca sarok) felújították. Ezek is értékes, szép épületek lehetnének a felújítás után, ellentétben a túloldali jellegtelen megjelenésű, az üres telkeket beépített épületekkel.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...