Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

fish777

#451 Re:

2016-04-13 12:50

#17: -  

 "régen is zárva voltak az üzletek vasárnap és mindenki kibírta"? 
Régen nem volt mobiltelefon, nem volt mikrohullámú sütű, sőt a TV-ben sem volt adás hétfőn, meg amúgy is csak 2 csatorna volt. 
Régen régen volt, de el kéne fogadni, hogy régen nem régen van,ma már más világ van. Felgyorsult világunkban az ember reggeltől estig dolgozik, nem biztos, hogy hétköznap el tud menni bevásárolni. Ott a szombat, de akkor vásárol minden (...) és lépni nem lehet a boltban, arról nem is beszélve, hogy ha nem szombat délelőtt megy az ember, akkor fújhatja a friss árut, a nagy áruházak többsége szombat du/este úgy ki van fosztva, mintha világvée közeledne. 
" a kiskereskedőknek is lehetősége nyílt a forgalom növekedésre, amikor a nagyobb üzletek nem voltak nyitva."
A kiskereskedő nem ember? Neki nincs családja? Neki nem kell a héten egy szabadnap? Sajnos a statisztikák azt mutatták, hogy az év eleje óta nagyon sok kiskereskedő szintén bezárt vasárnap, annyira nem volt forgalma, így az az érv, hogy "Esélyeik növekedtek a korábbiakhoz képest" nem állja meg a helyét. 
Azzal egyet értek, hogy a "családok hétvégi programjának sem az üzletek látogatása a legjobb választás".
De megmondom őszintén, az ilyen család meg is érdemli, hogy "a kirándulások és egyéb hasznos programok helyett" plázába menjen vasárnap... Sajnos vannak és lesznek is ilyenek, de véleményem szerint az értelmesebbje nem megy minden vasárnap shoppingolni, hanem talál magának értelmesebb elfoglaltságot is. Ha meg épp úgy hozza az élet, hogy vasárnap kell egy liter tej reggelire, mert megromlott/kiömlött/nem lett elég amit szombaton/péntken vett, hát lehessen már lemenni a sarki InterTescoABC LidlAldiba venni, s ha már ott van az ember, lehet, hogy vesz egy zacskó ropit is a délutáni filmnézéshez... 
Részemről nem írom alá, úgyse lesz belőle semmi. :(

 

LMB

#452 Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!

2016-04-13 12:55

#23: Pláza mami - ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS! 

 Egyáltalán nem kedves Pláza mami!

Miért érzi úgy, hogy magácskáék bármiféle többség?

Nézze már meg a választási eredményeket?

 


Vendég

#453

2016-04-13 12:56

Emberek. Ne legyetek mártírok!!! Nem áll jól!!!

Hányan mentetek templomba? Hányan sétáltatok a családdal?

 

A párom 3 vasárnap dolgozik. a 4. en, meg reggel jön haza. Oda a nagy vasárnap. Akkor miről beszélünk.

Bízok benne, hogy mindenkit be osztanak, legalább vasárnapra.

 

 


Vendég

#454

2016-04-13 12:57

A család nem eladó pár ezer forintèrt!!! Semmièrt se !!!

Vendég

#455 Re:

2016-04-13 12:57

#426: -  

 Régen sem folyamatos műszak, sem munkaidőkeret nem volt.


Vendég

#456 Re: Re:

2016-04-13 12:59

#450: - Re:  

 Na ezért kell mindig jó alaposan átnézni mit ütnek be a pénztárnál, mert ilyen ostobák dolgoznak a boltokban, akik azt sem tudják, hogy a hét 7 napból áll és nem 8-ból. 


Vendég

#457 Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!

2016-04-13 13:01

#452: LMB - Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS! 

 Na azt megnézheti! 27 % = 2/3-ad a matematikának és a józan észnek is ellentmond és a becsületről ne is beszéljünk! Jaj, elnézést, a kormány és a becsület két különböző fogalom!


Vendég

#458 Re:

2016-04-13 13:02

#453: -  

 Te az embereket utálod!!!! Mert a párod mindig melózik,de te otthonn voltál a gyerekekel??? 


Vendég

#459

2016-04-13 13:06

Azért írtam alá, mert kereskedelmi dolgozó vagyok és nem szeretnék vasárnap dolgozni. Ez az egyetlen nap amikor a család együtt van éa elmehetünk az idős szüleimet meglátigatni. Éa felháborítónak tartom, hogy ezt azért ne tehessem meg mert egyrs emberek olyan bevásárlás mániások, hogy nem elég nekik a szombat. A háziasszonyok meg nem akarják megoldani a nagy bevásárlást szombaton. Én is meg tudom oldani még akkor is ha dolgozom. Régen is zárva voltak az üzletek vasárnap. Nekünk is jár a pihenés. Főleg úgy, hogy így is szombaton nagyon ritkán vagyunk itthon. Ne akarja ezt elvenni olya n aki lusta és nincs más szórakozása mint a pénzszórás.
volt SPAR vásárló

#460 Re: Re:

2016-04-13 13:06

#443: - Re:   Alapvetően az lenne a kereskedelem lényege, hogy a vevő az első.

 A probléma az, hogy csak lenne! A legtöbb üzletben az eladó "hölgyek" (tisztelet a kivételnek), eltrécselnek egy sarokban, vagy a raktárban, gondolván, hogy majd meggondolja magát a pult előtt várakozó vevő. Nem is értik, miért is zavarja őket holmi vásárlási szándékkal. 

Ha eladnak valami szemetet, akkor elhajtanak, ha otthon kinyotod a zacskót és büdös a hús, akkor azt állítják nálad romlott meg. Ha mégis visszaveszik, akkor a saját szememmel láttam, hogy a büdös húst simán leöblítette és VISSZARAKTA A PULTBA!

Nehogy már sajnáljuk őket!

 


Vendég

#461

2016-04-13 13:09

Mert a kereskedelemben dolgozom.....

Vendég

#462 Re:

2016-04-13 13:10

#459: -  

 Megnéznélek szombaton 12 órát a szalag mellett, 3 óránként 10 perc szünettel, utána még nagybevásárolni! Amúgy tiéd a döntés, bemész a főnökhöz, felmondasz és elmész máshová dolgozni. Csak az a szépséghibája, hogy a szalag mellett nem lehet trécselni, vagy elbújni a raktárban, mint ahogy ezt a többségetek teszi. A legtöbb üzletben úgy kell eladót vadászni, pedig az eladó van a vevőért és nem fordítva.


Vendég

#463

2016-04-13 13:11

Maximálisan egyetértek, a vasárnapi nyitvatartás nem létszükséglet! Egyébként meg miért kellene a kereskedelmi dolgozók gyerekeinek szinte szülő nélkül felnőnie? Azt hiszem, ők tehetnek róla a legkevésbé, még is ők szenvedik a legnagyobb hátrányát ennek az esztelen vasárnapi vásárlás-láznak.

Vendég

#464

2016-04-13 13:11

 Kérdezném a kedves kereskedelemben dolgozókat, hogy amikor hétvégén a kiscsaládotokkal elutaztok Ipricsomba, megálltok útközben tankolni, ebédelni, fagyizni gondoltok arra, hogy szegény szakács, pincér, benzinkutas nem szeretne-a családjával lenni ahelyett, hogy Titeket szolgál ki? Ne értsetek félre, mindent meg lehet venni szombatig a boltokban, de azért nagyon ki lett ez a dolog hegyezve. A közszolgálatot ellátó személyekről (tűzoltó, mentős, rendőr, orvos) meg nem is beszéltünk még! Olyan nagyon természetes, hogy az éttermek nyitva vannak, tankolni 0-24-ben lehet, a mentő, tűzoltó, rendőr, ügyeletes orvos mindig akció kész, a trafik meg nyitva van, hogy cigit vehessetek! Jelezném nem az, de a nagy önérzeteskedésetek közepette ezt pont lekakkantjátok! Ne sírjatok, vannak akik sokkal régebb óta tolják így és esélyük sincs arra hogy ez megváltozzon! Ezen területen dolgozóknak is van családja, igénye a szabad vasárnapra és mégsem verik a tam tam dobot és jajonganak! Ez a világ már ilyen, dolgozzatok csak Ti is hétvégenként, nem fogtok belerokkani, ha meg nem tetszik próbájátok ki a fentebb említett munkaköröket vagy tanuljatok ki más szakmát és váltsatok! 


Vendég

#465 Re: Re:

2016-04-13 13:13

#462: - Re:  

 Te ugyanúgy választhatnál másik munkahelyet, neked sem kötelező szalag mellett dolgozni, de azt hiszem osztani az észt könnyebb, mint a másik problémájára figyelni!


Vendég

#466 Re:

2016-04-13 13:13

#464: -  Kérdezném a kedves kereskedelemben dolgozókat, hogy amikor hétvégén a kiscsaládotokkal elutaztok Ipricsomba, megálltok útközben tankolni, ebédelni, fagyizni gondoltok arra, hogy szegény szakács, pincér, benzinkutas nem szeretne-a családjával lenni ahelyett, hogy Titeket szolgál ki? Ne értsetek félre, mindent meg lehet venni szombatig a boltokban, de azért nagyon ki lett ez a dolog hegyezve. A közszolgálatot ellátó személyekről (tűzoltó, mentős, rendőr, orvos) meg nem is beszéltünk még! Olyan nagyon természetes, hogy az éttermek nyitva vannak, tankolni 0-24-ben lehet, a mentő, tűzoltó, rendőr, ügyeletes orvos mindig akció kész, a trafik meg nyitva van, hogy cigit vehessetek! Jelezném nem az, de a nagy önérzeteskedésetek közepette ezt pont lekakkantjátok! Ne sírjatok, vannak akik sokkal régebb óta tolják így és esélyük sincs arra hogy ez megváltozzon! Ezen területen dolgozóknak is van családja, igénye a szabad vasárnapra és mégsem verik a tam tam dobot és jajonganak! Ez a világ már ilyen, dolgozzatok csak Ti is hétvégenként, nem fogtok belerokkani, ha meg nem tetszik próbájátok ki a fentebb említett munkaköröket vagy tanuljatok ki más szakmát és váltsatok! 

 A legmesszebbmenőkig egyetértek!


Vendég

#467

2016-04-13 13:13

Írjátok alà!

Vendég

#468 Re:

2016-04-13 13:15

#464: -  

 Kedves 464, a vendéglátós és a kereskedelmi dolgozók fizetése közt ég és föld a különbség... ezzel kár példálózni... Ausztriában és Németországban sincsenek nyitva vasárnap a boltok, mégsem csinálnak ekkora cirkuszt az emberek!


Vendég

#469 Re:

2016-04-13 13:16

#459: -  

 Én pedig délutánonként nem szeretnék dolgozni! Jönnek a jó idők, kint kellene dolgozni a kertben. A férjem hajnalban indul, így korábban otthon van. Vele szeretnék lenni. Én is felháborítónak tartom, hogy az ügyfelek nem hajlandók délelőtt kérni, hívni. Képesek sokszor még hétvégén is felhívni vagy e-mailt írni. Nem vagyok lusta. Egyszerűen nincs máskor időm elmenni csak vasárnap. Kemény 1x vagy 2x járok vásárolni egy hónapban. Az pont vasárnap. Mert nem tudjuk összehozni másképp. Ebből fakadóan mániásnak sem érzem magam. Nem is akarok többször a boltok közelébe járni, mert úgyis csak felidegesítenek az emberek. Ilyenkor egyébként nagy százalékban az eladók. A bunkóságukkal, a lekezelőségükkel, a tesze-toszaságukkal. Szóval lehet felháborodni. Keressen másik munkahelyet, ha nem tetszik.

hiper

#470 Re: Re: Re:

2016-04-13 13:16

#465: - Re: Re:  

 Te figyelsz mások problémáira?! Figyelsz azon kollégáid problémáira, akik mind anyagilag, mind munkaidőbeosztásban nagyot szívtak a boltzárral?!  Én úgy látom nem!


Vendég

#471 Re: Re:

2016-04-13 13:18

#468: - Re:  

 Látszik, hogy fingod sincs! Ezek szerint szegyén kislány a fagyipult mögött az utca közepén halálra keresi magát mi?!


Vendég

#472

2016-04-13 13:20

Én is dolgoztam pár hónapot kereskedelemben.Jól esik a pihenés főleg családosoknak.Dolgozzanak a politikusok VASÁRNAP ne a boltosok.Bezzeg sajnálják a népszavazásra a pénzt de amikor róluk kell szavazni az más tészta akkor a pénz nem számít.Aki meg nem tud bevásárolni egész héten az haljon éhen.

Vendég

#473

2016-04-13 13:20

Mindenkinek jár a szabad vasárnap!!!

Vendég

#474 Re:

2016-04-13 13:23

#472: -  

 Ilyen bunkó paraszt, aki ennyire tiszteli a melósokat, akik gürcölnek a folyamatos műszakban, sokszor akár hetekig folyamatosan 12 órázva, megérdemelni, hogy a hét 8 napból álljon és napi 24 órát dolgozzon! Húzott volna apád gumit!!!


Vendég

#475

2016-04-13 13:25

mert én is igy gondolom,aki tudja vállalja aki nem annak ne legyen baja belöle