Gyermekeink jogaiért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Gyermekeink jogaiért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2016-02-10 09:42

36 éve küzdünk autista gyermekünk jogaiért, jobb életéért. Sok minden változott közben, szomorú, hogy a szülők és a gyerekek sorsa továbbra is elkeserítően keserves, a jövő kilátástalan. Jó példák vannak rá, amelyek bizonyítják, hogy a jól integrált, kellően fejlesztett autista gyermekek képesek beilleszkedni felnőttként a munkahelyekre. És ne feledjük: azok, akik iskolásként megtanulják autista-sni-s társuk kapcsán a másság elfogadását , toleráns, befogadó felnőttekké válnak. Nemcsak kérünk, adunk is!

Vendég

#27 Re:

2016-02-10 09:42

#25: -  

 Jól sejtem hogy se gyermeke, se fogyatékos gyermeke nincsen. Maradjon is így.


Vendég

#28 Re: Re:

2016-02-10 09:45

#23: - Re:  

 Ugye tudja, hogy az autizmus nem derül ki a szülőszobán? Szerettek volna 2 gyermeket, kis korkülönbséggel? Senki nem szeretne fogyatékos gyermeket, senki nem ezt választja. Nem a szülők teszik tönkre a gyerekek életét, hanem az ilyen hozzáállás mint az Öné.


Vendég

#29

2016-02-10 09:58

Egész egyszerűen...mert egyetértek a tartalmával.

Vendég

#30

2016-02-10 10:45

Nekem két sérült gyermekem van.

Vendég

#31

2016-02-10 11:15

Nekem ADHD-s gyermekem van. Ami SNI az oktatási rendszerben. Én, és mi ADHD-s gyermekek szülei ugyan azokon megyünk keresztül gyakorlatilag szóról szóra ami a petícióban benne van. Remélem célt ér a petíció és kiterjed az ADHD -s gyerekekre is. Ezért is írtam alá. Hajrá!

Vendég

#32

2016-02-10 11:26

Két, már nagykorú középsúlyos fogyatékos, autosztikus tünetekkel rendelkező lányunk van. Mi már végigmentünk az ilyen gyerekeket nevelő családok kálváriáján. Az oktatás, fejlesztés hiányát saját erőből finanszírozva összességében rá ment egy jobb családi ház ára. Ezt nem bánjuk, mert tiszta a lelkiismeretünk, hogy mindent megtettünk fejlődésük érdekében amire lehetőség adódott. Megtettük, mert más nem volt és bírtuk erővel, hogy plusz munkát vállalva 18 évig naponta keltünk fél 4-kor. Azt nem tudjuk, hogy hol tartanának most 21 évesen, de úgy érezzük, megérte.
Azért írtam alá a peticiót, hogy induljon el valami és a mostani kisgyerekes szülőknek ezeket a fejlesztéseket az állam állja, mert annak kötelessége. Ismerjék el a gondozást teljes munkának, annak minden járulékával együtt, hogy ha már nem tudunk dolgozni, ne a minimál nyugdíj alatt keljen tengődnünk, ugyan úgy ellátva gyermekeinket, mint eddig.
Kívánom, hogy meghallgatásra találjon leveletek!
(Véleményem szerint túl hosszú, nyomatékosítás érdekében sok benne az ismétlés. Én végigolvastam, mert érintett vagyok és érdekelt. Viszont a hivatalban akit kijelölnek, muszályból v lelkiismeretből, nem biztos, hogy veszi a fáradságot. Ezen túl, ha az is cél, hogy minél többen olvassák és nincs meg bennük valamilyen okból a motiváció, nem jut el elég emberhez.)
Támogatva Titeket:
Sárándi László

Vendég

#33 Re: Re:

2016-02-10 11:33

#27: - Re:  

 Az autizmus nemgenetikai betegség, a terhesség és születés körüli külső hatás okozza. 


Vendég

#34 Re:

2016-02-10 11:36

#32: -  

 Akinek tehteséges gyerek van, az mit csinál? Ugyanúgy fizeti a fejlesztését! Miért mindig azok tartják a markukat, akik nem is tesznek be a közösbe? Miért az adófizetőktől várja mindenki, hogy eltartsuk? 


Vendég

#35 Re: Re: Re:

2016-02-10 11:53

#33: - Re: Re:  

 Javasolnám az Autizmus Alapítvány honlapját. Erős genetikai halmozódás...

http://www.autizmus.hu/AAspektrum.shtml

És nem hiszem, hogy a szülők tehetnek a kialakulásáról...mélységesen szánom, hogy Ön így gondolja.


Vendég

#36 Re: Re:

2016-02-10 11:54

#34: - Re:  

 Szeresse otthon a gyermekét és adjon hálát az égnek, hogy nem született fogyatékkal élő gyermeke. Gondolom az első lenne aki intézetbe adná...reméljük nem éri semmi baj az egészséges gyermekét, ezzel a hozzáállással nem sok jóra számíthat.


Vendég

#37 Re: Re:

2016-02-10 12:36

#23: - Re:  

 Mi a különbség egy vagy két autista van a családban?

Az ilyen hozzáállások teszik tönkre,mint az öné.

27 éves gyermekem most diagnosztizálták,/20 év után,semmi segítséggel/kivéve a barátaim,ésegy két pedagógus/

Egyetemre jár 7éve jelenleg fizetős,programtervező informatikusnak tanul,okleveles 5-re érettségizett matematikából

8o. után alternatív iskolába akarták küldeni,de milyen jó hogy kiálltam mellette.

És sok hasonló gondolkodású mint ön: tanár,orvos keserítette meg a napjainkat.

Hálás vagyok amiért enyhébben sérült mint többi autigyerek.

Szégyelje magát a hozzászólásáért!

A többit mellé gondolom:


Vendég

#38

2016-02-10 12:40

#25: -  

 Szerintem sem kéne ilyen emberfélének gyerek


Vendég

#39 Re: Re:

2016-02-10 12:42

#34: - Re:  

 Toleráns felfogás!
Az itt lévők töbsége azért küzd, hogy gyermekeink legalább az önellátás minimumát elérjék. Ami más gyereknél természetes, az náluk nagy erőfeszítés, vagy küzdelem árán megy, vagy egyáltalán nem is érik el. Ahhoz, hogy az alap alatti szint eléréséhez segítséget kapjunk, komoly összegeket kérnek el a fejlesztők, mert ezek nem állami fentartású intézmények és csak abból tudják fenntartani magukat, amit a szülőktől kénytelenek beszedni.
Én ezt az oldalát látom a fejlesztéseknek, képzéseknek. Sajnos soha nem fogom megtapasztalni az átlagon felüli képességű gyerekek "plusz" fejlesztésének kérdését. Nagyon szívesen fizetném a különórákat, sport költségeket, amik az alapképzésen felül lennének.
Mint írtam mi ezekhez a fejlesztésekhez nem kaptunk semmilyen hozzájárulást. Nem tartottam a markomat sehol. Nem igényeltem segélyeket az önkormányzatnál. Azt szeretném, hogy ez a jövőben ne így legyen és a következő generáció alanyi jogon részesüljön a gyerek állapota alapján fejlesztésekben. Ezt nem a tehetséggondozás rovására kívánom!

Azt kívánom Nektek, hogy a Te tehetséges gyermeked is kapja meg azt a támogatást, amivel képességeit kibontakoztathatja és értelmes, széleslátókörű emberként a fogyatékosokra nem ellenségkét tekintsen majd.


Vendég

#40

2016-02-10 12:45

Sokaknak a társadalomból az a véleményük hogy miért költenénk a pénz "hülyegyerekekre" mikor az egésszégesekre sincs pénz, sokan a létminimum alatt élnek, és amúgy is annyi mindenre kellene pénz, miért pont az "ostobákra" pazarolnánk. Kedves Mindenki, aki így gondolja, hozzád szólok. Azzal, hogy egy sérült gyermek juttatást kap, nem csak ő kapja, hanem könnyebség ez a lelkileg és anygilag megrokkant szüleinek. Ez máris plusz 2 ember, akinek az élete javul a támogatással, nem is beszélve az egészséges testvérekről, akik szintén áldozatokat hoznak, hogy beteg testvérüknek jusson. Ez már nem is EGY beteg gyermek támogatásáról szól, hanem egy egész család élhetőbb mindennapjairól!!! Egészséges szülőket és testvéreket támogat ez az összeg, hogy könnyebb legyen az a pusztító lelki teher, amit egy életen át cipelnek ezek a családok. Szeretettel ölelek Mindenkit a megértés jegyében!!!!!

Vendég

#41

2016-02-10 13:26

Érintett szülő vagyok, és a petíció pontosan azokat a hiányosságokat fogalmazza meg, amelyekkel én is szembesülök. Az én aspergeres kislányom még csak kiscsoportos, de már most gondolkodom, hova járjon iskolába. Jelenleg két lehetőség van: Egymi és a többségi iskola. Egyik sem megfelelő, előbbi azért, mert nem szerezhet meg annyi ismeretet, idegen nyelvet po éldául csak 9.-ben tanulnak, utóbbi pedig azért , mert egy 30 fős osztály problémás tanulója lenne, akivel senki sem tudja, mit is kezdjen. Az ideális egy olyan többségi iskola lenne, ahol működne egy autista csoport protetikus környezettel, vizuális támogatással, amire csak szüksége van egy autistának, viszont bizonyos tantárgyakból beülne a többi gyerek közé. Évek alatt egyre több tárgyból egyre több órára. Ez a részleges integráció lenne a legjobb megoldás szerintem.

Vendég

#42 Re: Re:

2016-02-10 14:04

#23: - Re:  

Bocsánat, de az autizmus nem nevelési hiba, hanem idegrendszeri probléma, betegség. Tessék utánanézni!

Ha egy szülőnek mondjuk két nagyothalló, vagy látássérült gyereke lenne, akkor is felvetné Ön a nevelési hiba kérdését?

 


Vendég

#43 Re: Re:

2016-02-10 14:07

#23: - Re:  

Nem szabad általánosítani. Sok esetben genetikus eredetű lehet az autizmus. Hallottam olyan családról is, ahol ennek tudatában, amikor már a második gyereknél is mutatkoztak az autizmus jelei, vállalták a harmadik gyereket. Azonban Ők nem panaszkodnak.

Esetünkben magzati sérülésből, iker terhesség 7. honapjában bekövetkezett trauma. Mi nem ittunk, nem dohányoztunk, kábítószer közelében sem voltunk és mégis mind kettő szellemileg sérültként született (bár két éves korukig teljesen éppnek tüntek), autisztikus viselkedési formákat mutatnak.


Vendég

#44 Re: Re:

2016-02-10 14:13

#34: - Re:  

Bocsánat: 1. adófizető egyéni vállalkozó vagyok kb. 16 éve. Előtte alkalmazottként szintén az adófizetők táborát gyarapítottam évekig. 2. van egy lassan 13 éves jelenleg 6. osztályos épértelmű, okos hiperaktív gyerekem, akir immár 4. éve magántanuló, mert egyik iskola sem tudja fogadni - ugyanis több figyelmet igényel, mint a többi gyerek. Kis létszámú osztályt ír elő a Szakértői Biztottság. Ilyen a jelen törvények értelmében nincs. Alapítványí iskola nincs elérhető távolságban, pedig még abba is belemennénk, jobb lenne, mint mindig itton.

Szóval azt szeretném tudni, hogy az én gyerekem hogyan érvényesíthetné alkotmányos jogát, azaz a bejárást az általános iskolába??? Pedig úgy gondolom, hogy minden adómat befizettem, nem "csak a markomat tartom". És folyamatosan fizetem a magántanárokat, hogy a félévi, év végi vizsgák jól sikerüljenek. Merthogy a Gyermekvasúton szolgálhat (és ott nincs is vele gond), oda pedig 4-es átlag kell. Különben minden más helyen: rajziskola, Goethe Intézet, Deutsche Schule.... jól tudnak vele dolgozni, csak a közoktatás veti ki magából. Ez hogy lehet? Máshol mit tudnak, hogy megy a dolog? És ugyan ezt miért nem tudják a közoktatásban tevékenykedő pedagógusok?

 


Vendég

#45

2016-02-10 14:19

Mert egyetértek vele.

Vendég

#46 Re:

2016-02-10 14:20

#45: -  

 


Vendég

#47 Re:

2016-02-10 14:26

#25: -  

 Bocsánat, de ebben az országban nagyon sok mindenre van pénz! A költségvetés sem másabb, mint otthon a fizetésem és a pénztárcám. Dönthetek úgy, hogy elköltön stadionra, Grippen repülőkre, és mág sok más igen fontos látványos beruházásra, de akkor a gyerek mezítláb fog járni és nem lesz pénz kenyérre meg patikára.

 

Inkább jelenleg úgy áll a dolog, hogy az állam az egészségügyből és az oktatásól igyekszik kivonulni.

 

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a 2014-es Oktatási Hivatal jelentése szerint kb. 8.000 gyerek ül otthon és ebben még nem foglaltatnak benne a mozgáskorlátozottak, szellemi fogyatékosok, tartós betegek. Ez összesen 11.000 gyerek 7-16 éves kor között. Ez pontosan hány hiányzó általános iskolai osztályt is jelent???? És ha már általános iskolába nem járnak ilyen tömegek, akkor később hogyan, hol, mit is fognak dolgozni?

De megfordítva a dolgot: mekkora gondot jelentene, ha ezek a szülők "fellázadnának" és holnap MIND bevinnék a gyereküket a legközelebbi iskolába azzal, hogy ma itt marad a gyerek, tessék vele foglalkozni!

sze

#48

2016-02-10 15:56

Ilyesztő, hogy milyen "emberek" mernek írni ide, nulla tolerancia, nulla emberség! Szánalmas és elkeserítő!!


Vendég

#49 Re: Re: Re:

2016-02-10 15:58

#44: - Re: Re:  

 Dr. Duró Zsuzsanna könyveit ismerik? 

Ő tehetséggondozó pszichológus, tehetségkoordinátor

Az interneten könnyen fellelhetőek a művei, elérhetősége. 

Hasonló cipőben járunk mint Ön, 3 év alatt 4 iskola ( 2 alapítványi, 2 állami ) jelenleg a magántanulói státusz kérvényezésén gondolkodunk. Azért, mert amiben jó abban valóban kibontakoztathassa a képességeit, amiben meg nem arra legyen ideje fejlődni

 


Vendég

#50

2016-02-10 16:26

Van egy fogadott unokám, aki autista