Ítéljék el Detek alpolgármester fiát az állatkínzásért, és más állatkínzót is vonjanak felelősségre

Ítéljék el Detek alpolgármester fiát az állatkínzásért, és más állatkínzót is vonjanak felelősségre / Közlemények / Minoszterelnökségnek írt levelem...2016.01.10. 22:20 / Hozzászólások


Vendég

#1

2016-01-14 08:51

Éppen tegnap akadtam ki azon, hogy mennyi értelme lehet egy nem letöltendő börtönbüntetésnek. Igenis menjen börtönbe!
Úgy gondolom, hogy nem vehető figyelembe, hogy ki mennyi idős, ha ilyen kegyetlenségre képes. Miért kellene megúsznia egy kis közmunkával? Igenis példát kell statuálni, hogy ezzel elrettentsék a többi fiatalkorút az ilyen aljas tettektől.
Tímea Szabó
A petíció szerzője

#2 Re:

2016-01-14 08:53

#1: -  

 Mindenkit el kéne rettenteni. Különben ő is folytatni fogja és egyre többen fogják nyitogatni a szárnyaikat


Vendég

#3

2016-01-14 09:11

Gratulálok!!!

Vendég

#4

2016-01-14 09:27

Remek!!!! Támogatom teljes mellszélességgel!!!!!

Vendég

#5

2016-01-14 09:31

Én is azt kérem hogy letöltendő börtönbüntetést kapjon!! Állitsuk meg az állatkinzásokat !! Ne csak mondjuk tegyünk is érte. Igenis mostmár letöltendő büntetések legyenek nekik kiszabva!!!

Vendég

#6

2016-01-14 09:32

Teljesen egyetértek! Jelenlegi formájában teljességgel felesleges az állatvédelmi törvény! Meg kellene érteni, hogy az állat éppúgy érez, mint az ember. Szeret, ragaszkodik, bízik, de fél, retteg, szenved. Aki fájdalmat okoz állatnak, elveszi az életét, annak nincs helye a társadalomban. A törvény úgy szól, aki ilyesmiben vétkes, ennyit meg ennyit kapHAT - de nem kap!!! Részemről kizárólag a KOMOLY letöltendő büntetés lenne elfogadható. Nem szabad ezt az ügyet ennyiben hagyni, mert most nagy a felháborodás, de ha nem lépünk, ez is elévül, mint annyi más hasonló bűneset.

Vendég

#7

2016-01-14 09:50

Kedves Timi, maximálisan egyetértek minden mondatoddal és támogatom azt, lévén - bár a sok poszt között biztosan elveszett - egy, az elkövetővel hasonlóan gondolkozó illető pontosan erre hivatkozott: úgysem tudunk mit tenni, nincs törvény és sok az enyhitő körülmény.

Vendég

#8

2016-01-14 09:58

Nem lehet mentség a fiatalkorusága, ugyanúgy szenvedjen, mint védtelen áldozata, akit előre kigondoltan, szadista módon, brutálisan meggyilkolt. Minimum börtönbüntetés, legmagasabb évszámmal.

Vendég

#9

2016-01-14 10:08

LETÖLTENDŐ BÖRTÖNT !!!

csilla

#10 Ítéljék el az állatkínzókat! De tényleg!

2016-01-14 10:09

Elég legyen már a védtelen állatok kínzásából! Az állatok gyilkolása semmivel nem kisebb mentség, mint az emberek gyilkolása! Aki állatot öl - pláne élvezetből - az embert is öl-ne. Csak azt büntetik. Lépjünk fel sokkal erélyesebben a kínzások ellen!


Vendég

#11

2016-01-14 10:21

Kedves Tímea !
Nagyon köszönöm, amit az Állatok "nevében " tesz.
Én egyébként az állatkínzókat először 1 évre legalább "kivonnám" az életből,
és pszichológus kezelésére bíznám "zárt" rendszerben, mert ezeknek az embereknek súlyos lelki traumájuk van.
És az iskolában tananyaggá tenném az állatok, a természettel való helyes bánásmódot.
Üdvözlettel. Szalai Dóra -állatvédő

Vendég

#12

2016-01-14 10:37

Ez nem is kérdés ,hogy letöltendő börtönt kapjon. Azután egy életen át tartó pszichiátriai kezelést!!! Ha esetleg sikerülne változtatni az állatvédelmi törvényen ,jó lenne bevezetni a kötelező ivartalanítást és a szaporítók szigorú büntetését is. Lennének még ötleteim. Üdv Erika

Vendég

#13

2016-01-14 11:02

Egy élet kioltása akár milyen szépen akarunk fogalmazni, GYILKOSSÁG. Ha állat, ha ember az áldozat. És most ne jöjjünk azzal hogy csirke, meg hasonló állatok. Mert ez a degenerált nem eszi meg azt az állatot amit meggyilkolt! Pusztán élvezetből ölt, mert "megteheti". Biztos ettől még nagyobb kannak érzi magát tirpákfalván. Dugják börtönbe jó pár évre, ott legyen nagy a pofája az ilyennek! És soha ne tarthasson még egy bolhát se, nemhogy állatot.
Geri

#14

2016-01-14 12:12

Üdv,

Megértem a közlemény írójának a szándékát, bár nem pontosan értem, hogy mire irányul. Azt sajnos látni kell, hogy ebben az esetben már nincs mit tenni, a törvény itt már adott, csak a jövőbeni állatkínzásokra nézve lehet törvényt módosítani. Az Alaptörvény, a jogalkotásról szóló törvény, a Btk. számtalan alkotmánybírósági határozat, és nemzetközi egyezmények is kimondják a visszamenőleg jogalkotás tilalmát. A törvény a hatályba lépést megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, nem vonhat el vagy korlátozhat jogot és nem nyilváníthat valamely magatartás jogellenessé. A bűncselekményeket az elkövetéskor hatályos törvények szerint kell elbírálni. Ez a jogállamiság és a jogbiztonság elvéből adódik. Mindenki előre láthassa magatartása következményeit és ennek tudatában cselekedjen.

Ha ennek ellenére mégis törvényt alkotna vagy módosítana az Országgyűlés, hogy visszamenőlegesen súlyosabban legyen büntetendő az állatkínzás, vagy, hogy más szabályok vonatkozzanak a fiatalkorúakra, akkor azt az alkotmánybíróság megsemmisíteni, mert Alaptörvény-ellenes és olyan nemzetközi szerződésekkel is ellentétes, amelyeknek Magyarország a tagja. De ha mégis elítélnék egy ilyen törvény alapján, akkor a Strasbourgi emberi jogi bíróság mentené fel. Sajnos az elkövetőt a jelenleg hatályos törvények alapján fogják elítélni.

Na, most, hogy a bíróság milyen ítélet hoz az csak az ő döntése. Magyarországon a bíróságok és a bírók függetlenek, csak törvénynek vannak alárendelve. Kizárólag a törvény keretei között dönthetnek szabad meggyőződésüknek és lelkiismeretüknek megfelelően. A miniszterelnökségnek vagy bárki másak hivatalosan erre semmilyen befolyása nincs és nem is lehet. Az Alaptörvény kimondja, hogy a magyar állam működése a hatalommegosztás elvén alapszik és az igazságszolgáltatás minden más hatalomtól független. A büntetés mértékére befolyást, a bíróságra kényszert most csak a köz felháborodása tud hatást gyakorolni, erre a szervezendő tüntetés a megfelelő eszköz. Talán a bíró hajlandó lesz az eddig gyakorlattól eltérni, szigorúan ítélni és kialakulhat egy szigorúbb joggyakorlat.  

Nagyon sajnálom, mert mélységesen felháborít az eset, imádom az állatokat és nekem is vannak, de így működik a rendszer, a jog és ez általánosságban véve így van jól. Egyszerűen, azért nem lehet visszamenőleges szigorúbb szabályokat alkotni, vagy befolyásolni a bíróságokat, mert avval a hatalom visszaélni a politikai ellenfelekkel való leszámolásra és végső soron zsarnoksághoz vezetne. Szigorúbb szabályozás már csak a jövőbeni bűncselekményekre vonatkozhat. Ebben az ügyben a büntetés mértére csak a köz felháborodása képest befolyást gyakorolni.

Dr. Korrupt Viktor es Tarsai
Vendég

#15 Orvosi Szakvelemeny !

2016-01-14 12:19

A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt, és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul, azaz állandó hódítási, uralkodási igénnyel. A betegség okait a szakma még kutatja vélhetőleg genetikai okai vannak. Emellett agyi működészavarokat, így a frontális (homloklebeny) és parietális (elülső és oldalsó) agylebenyek működési zavarát is elképzelhetőnek tartják a pszichiáterek és farmakopszichológusok.

ancsako

#16 Re:

2016-01-14 12:19

#1: -  

 ...és hogy mégbánta tettét!!! Hagyjál már! Azt hazudik, amit akar basszus. Egy ilyen fos alak,sosem bánja meg a tettét, azt se tudja mi a bűntudat!


Vendég

#17 Re:

2016-01-14 12:23

#7: -  Enyhítő?

 Enyhítő körülmény???? Mi az? Hogy először tette? Élvezetből a rohadék! Aki ilyet tesz, megteszi máskor is, ennyi. Aki először öl embert, az enyhítő körülmény, és ejnye-bejnye? Mert biztos egyszer és soha többet? pfff rohadjon meg!

Takacs Gergely

#18

2016-01-14 12:25

Szerintem az allatkinzas magaert beszel,  nem kellene a stadionokkal segget nyalni. Ilyen ugyben kulonben sem Orbannak kellene irni,  hanem a Poltnak. De az is veszett fejsze nyele,  mert meg elmebetegebb bunozo pszichopatak mint ez a kis takony. 


Vendég

#19 Re:

2016-01-14 12:27

#11: -  Így-Így!

 


Vendég

#20

2016-01-14 12:28

Szerintem az állatkínzást ugyan úgy kéne kezelni, mint a gyermekbántalmazást, mert egy állat éppen annyira védtelen és kiszolgáltatott, mint egy gyermek.

Vendég

#21

2016-01-14 12:50

Börtönbe vele!!!

Vendég

#22

2016-01-14 13:02

Az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom rendül meg, ha egy büncselekmény elkövetője büntetés nélkül marad. Ha ez az EMBERHEZ méltatlan cselekedet megtorlás/büntetés nélkül marad, akkor a Btk.-nak nem lesz visszatartó ereje a többi elvetemült, aljas, erőszakos bűnöző számára, mert az ilyen véglényeket csak a törvény ereje tarthatja vissza a további bűnismétlődéstől. Az ilyen típusú kegyetlen, előre kitervelt, aljas bűncselekmények végrehajtóit/elkövetőit az emberi érzések, az erkölcs nem tartja vissza az alantas, a társadalom által/jóérzésű emberek által mélyen megvetett bűncselekmények elkövetésétől. Ezért CSAK a TÖRVÉNY EREJÉBEN bízhat a társadalom, az olyan törvénykezésben, amely elől NEM MENEKÜLHET MEG BÜNTETÉS NÉLKÜL A BŰNÖZŐ!

Vendég

#23

2016-01-14 13:16

É nem tartozom azok közé akik bizalmat szavaztak, mélységesen elitélem ezt és a hasonló tevékenységet, ezeknek a soroknak a kihagyásával egyetértek a petícióval. "Ha mi, magyar állampolgárok akár Magyarországról, akár külföldről mindig bizalmat szavazunk Önöknek, 100%-ban támogatjuk a menekült kérdést, a stadionok megszépülését és még sorolhatnánk, akkor most szeretnénk kérni a Tisztelt Miniszterelnökséget, hogy segítsenek ebben és más állatvédelmi ügyben. Vegyék elő az állatvédelmi törvényt és tűzzék napirendre."
Lássák be, hogy az állatok is érző lények.

Vendég

#24

2016-01-14 13:22

Helyeselni tudom! Üdvözlettel: Gazsó Anna Mária

Vendég

#25

2016-01-14 13:44

Menekült kérdés...stadionok....
Megértem a felindulás okát és maximálisan egyetérzek a céllal, de ezeket kihagytam volna...
Ez okból kilépek a támogatói körödből, és más fórumon követelem a Kutya gyilkos megbüntetését!

Üdvözlettel:
Böröcz Ferenc